"70% din meseriile anului 2030 nu au fost inventate încă iar noi ar trebui să fim conștienți de acest lucru și să adaptăm mereu situația legislativă la realitate", spune deputatul.
Acesta a atras atenția asupra traficului dificil între Ilfov și Capitală, în căutarea unei educații de calitate.
"De ce facem aceste investiții? Soluția Bucureștiului pentru trafic este cum arată școala în Ilfov. Și nu vorbesc doar de școala generală care arată extraordinar de bine dar mă duc și în zona de liceu, unde toți copiii din Ilfov merg la școală în București. Și atunci este normal ca în fiecare dimineață să ai sute, chiar mii de mașini care transportă copiii la școală.
Toți părinții ne dorim ca ai noștri copii să aibă acces la o educație de calitate. Acesta este primul lucru pe care noi, în Parlament, trebuie să-l stabilim ca principiu. Indiferent de localitate, școala trebuie să fie de înaltă calitate. Sună a slogan dar cred că dacă România nu-l face, poate să rateze cu succes viitorul", afirmă George Tuță.
Deputatul mai spune că este necesar ca întățământul să fie strâns legat de practică.
"Dar educația nu se oprește la școală. Cum distrugem acele ziduri pe care școlile le au? Cum facem ca acele garduri să dispară pentru ca antreprenoriatul să treacă strada în curtea școlii, copiii să meargă să vadă ce înseamnă viața reală. Și noi s-ar putea să ajungem din nou la școală pentru că, în viitor, va trebui să ne pregătim inclusiv pe noi.
Avem acest concept european de micorcredite care înseamnă de fapt niște specializări individuale pe care noi trebuie să le urmăm pe tot parcursul vieții. Dacă nu învățăm., riscăm să rămânem izolați iar evoluțiile din societate, în ultima perioadă, se desfășoară cu o viteză uriașă iar noi, dacă nu ținem pasul, rămânem pe dinafară. De aceea, unul dintre subiectele importante este legat de folosul educației.
Să nu risipim banii pentru că nu mai avem șansa a doua. PNRR este șansa unică prin care 3 miliarde de euro se vor duce în școală. Trebuie să fim conștienți că toate trebuie să arate la fel, profesorii trebuie să fie foarte bine pregătiți", conchide acesta.