x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro România inteligentă Marius Băicoianu arată care sunt motivele întârzierilor în execuția lucrărilor de canalizare

Marius Băicoianu arată care sunt motivele întârzierilor în execuția lucrărilor de canalizare

03 Noi 2022   •   17:35
Marius Băicoianu arată care sunt motivele întârzierilor în execuția lucrărilor de canalizare
Sursa foto: antena3CNN

Principalele probleme în executarea lucrărilor de canalizare sunt lipsa personalului calificat și întârzieri în livrările de materiale, explică Marius Băicoianu, manager la Unitatea de Implementare a Proiectului Apă-Canal Ilfov, la Conferința Națională “Extinderea rețelei de alimentare cu apă și a canalizării, viața modernă în Județul Ilfov organizată de Antena 3 CNN și cotidianul național Jurnalul.

"Ne confruntăm, în contextul actual, cu lipsă de personal calificat la antreprenori, care întârzie execuția lucrărilor. Ne confruntăm cu probleme, în contextul în care războiul este la ușa noastră, de întârzieri în livrările de materiale, facem tot posibilul să finalizăm lucrările în termenele contractuale asumate. 

Sunt anumite întârzieri în corelarea proiectului nostru cu celelalte proiecte care se defășoară la nivelul județului, și aici mă refer chiar la Austostrada A0 pentru că sunt interferențe, și împreună cu CJ Ilfov, și cu cei de la CNAIR încercăm să depășim aceste impedimente. Se poate face totul atâta timp cât vrei și cât ai o echipă care să te ajute și să faci proiectul așa cum trebuie. 

Avem discuții spătămânale cu constructorii, accelerăm ritmul de execuție. Sunt anumiți constructori care fac față și au mobilizare suplimentară. Sunt alții pe care încercăm să-i sprijinim să vină cu forță de muncă suplimentară. Sperăm că vom reuși. Avem discuții cu ei săptămânal să vedem cum stau cu aducerea de noi echipe pe șantierele din Ilfov", explică acesta.

Totodată, Marius Băicoianu atrage atenția că persoanele care  nu vor să se racordeze la sistemele centralizate de canalizare, riscă să fie sancționați. 

"Pentru cei care refuză conectarea la sisteme de canalizare sunt prevăzute amenzi în Legea 341/2006 a sistemelor de apă și canalizare", precizează reprezentantul UIPAC Ilfov. 

×
Subiecte în articol: ilfov apa canal marius baicoianu