Iașul este singurul oraș din țară care desfășoară un program de recuperare a medicamentelor expirate, multe provenind din rețetele gratuite. În două zile sunt adunate circa o tonă de produse farmaceutice.
Totodată, el atrage atenția că mulți românii nu conștientizează faptul că medicamentele sunt deşeuri periculoase.
"Este primul proiect din România care se face la Iaşi, pentru al doilea an consecutiv, împreună cu Colegiul Farmaciştilor din Iaşi şi cu Asociaţia Farmaciilor. A fost un succes, dacă putem vorbi din această perspectivă, pentru că în două zile de colectare s-au strâns peste o tonă şi jumătate de medicamente cu o publicitate de circa o săptămână. Ne aduce în vedere două lucruri şi anume faptul că lumea încă nu conştientizează că medicamentele sunt deşeuri periculoase şi cantităţi enorme ajung în reţelele de canalizare sau direct la groapa de deşeuri şi a doua chestiune, că se face o risipă enormă de medicamente care se cumpără, se risipeşte şi ajung să fie expirate.
Erau foarte multe (medicamentele colectate în centrele din Iaşi n.red.) din prescripţiile medicale pentru că ele se identifică după substanţa activă. Colegiul Farmaciştilor din Iaşi a făcut statistica aceasta şi a descoperit, din păcate, că foarte multe medicamente care se dau pe prescripţiile medicale, pe reţelele compensate sau gratuite, ajung în cele din urmă să fie expirate provocând mai departe, într-o analiză statistică ne dăm seama că vorbim despre zeci tone sau sute de tone, care înseamnă bani din buzunarul nostru al tuturor", spune edilul.