x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro România inteligentă Președintele CJ Ilfov: Secretul investițiilor în infrastructură este să ai curaj și o echipă bună

Președintele CJ Ilfov: Secretul investițiilor în infrastructură este să ai curaj și o echipă bună

03 Noi 2022   •   13:00
Președintele CJ Ilfov: Secretul investițiilor în infrastructură este să ai curaj și o echipă bună
Sursa foto: antena3CNN

Județul Ilfov derulează cea mai mare investiție în infrastructura de apă-canalizare, spune Hubert Thuma, președintele CJ Ilfov, la Conferința Națională “Extinderea rețelei de alimentare cu apă și a canalizării, viața modernă în Județul Ilfov organizată de Antena 3 CNN și cotidianul național Jurnalul.

Este cea mai mare investiție pe care o derulăm în județul Ilfov, 419 milioane de euro, include 20 de localități. În următoarele două săptămâni vom mai semna două proiecte cu Ministerul Fondurilor Europene, de 120 de milioane de euro, pentru apă, tot pentru infrastructura de apă și canal Ilfov, în trei localități, Snagov, Găneasa și Afumați. Și avem și investiții din bugetul de stat, din Programul Anghel Saligny, tot 50 de milioane de euro, tot infrastructura de apă și canal.

Când vorbim de investiții în infrastructură cred că putem discuta și despre investiții în infrastructura rutieră și investițiile în infrastructura de apă și canal, investițiile în infrastructura școlară. Aceste investiții aduc cu sine dezvoltarea economică. Nu cred că ar trebui să ne temem să atragem fonduri europene pentru că bugetul CJ n-ar putea niciodată suporta niciodată aceste investiții. Noi avem o cofinanțare de 2%, ceea ce este suportabilă, secretul este să ai o echipă bună care se ocupă să atragă acești bani să ai parteneri la MFE, la Ministerul Mediului și să ai curaj să începi să faci aceste lucruri. 

Am mai avut un proiect între anul 2008-2012, 9 localități, cu o investiție totală de 80 de milioane de euro, deci în total 32 de localități vor beneficia de apă și canal prin MFE. 

Aceste finanțări se adresează tuturor zonelor din Ilfov, evident că în zonele de sud investițiile sunt un pic mai necesare pentru că în zona de nord am reușit să facem mai multe investiții, Otopeni e funcțional din punct de vedere al apei și canalului. Și acolo vor urma investiții dar nu este în operatorul apă și canal Ilfov. 

×
Subiecte în articol: ilfov Hubert Thuma canalizare apa canal