"Știm că au plecat foarte mulți doctori din România, au plecat și peste 220.000 de ingineri și în continuare există această hemoragie. Orașele mici au neșansă, suntem și lângă București, încercăm și noi să facem facultăți tehnice, să producem ingineri la Buzău. Pentru că în momentul în care pleacă la București sau în străinătate, nu mai revin nici la Buzău, nici în România. Și va trebui să mărim atractivitatea și competitivitatea orașelor noastre.
Am făcut apel la elevii de clasa a VIII-a să vină la acest învățământ dual, nu doar din Buzău, chiar și din R. Moldova. Ne pregătim, încercăm să luăm cât mai mulți bani europeni pentru a ne califica pe unul din cele 10 consorții pe învățământ dual și tehnic superior, suntem în negociere cu două universități, din Finlanda și Universitatea Dunărea de Jos din Galați pentru că are cea mai bună facultate pe chimie alimentară.
Jumătate din cifra de afaceri din BUzău, care înseamnă 70% din PIB, și peste 62% dintre angajații din județul Buzău lucrează în industria alimentară, să facem facultăți de ingineri aici.
Selecția o fac firmele, care semnează și precontracte cu acești elevi din clasa a VIII-a și la sfârșitul celor trei ani vor fi angajați. Dacă sunt elevi buni vor continua la seral, vor termina liceul. Primăria Buzău oferă burse în continuare să facă și facultate cu condiția să rămână pentru o perioadă la Buzău. Îi susținem pentru că, din păcate, în sistemul național nu există așa ceva", a detaliat edilul Buzăului.