x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro România inteligentă Vincențiu Voicu, vicepreședinte CJ Ilfov: Avem un program-pilot pentru vârstnici, le asigurăm transport pentru vizite la medic și tratament

Vincențiu Voicu, vicepreședinte CJ Ilfov: Avem un program-pilot pentru vârstnici, le asigurăm transport pentru vizite la medic și tratament

06 Oct 2022   •   13:05
Vincențiu Voicu, vicepreședinte CJ Ilfov: Avem un program-pilot pentru vârstnici, le asigurăm transport pentru vizite la medic și tratament

În județul Ilfov există un program-pilot de transport pentru vârstnicii care trebuie să ajungă la medic, spune Vincențiu Voicu, vicepreședinte CJ Ilfov, la Conferința Națională “Campaniile de sănătate în Ilfov - sănătatea mai aproape de oameni, descentralizare și performanță”, organizată de postul de televiziune Antena 3 CNN, canal de știri din România partener exclusiv al CNN International, alături de cotidianul național Jurnalul.

"Avem un program-pilot pentru persoanele vârstnice, le asigurăm transport pentru vizite la medic și tratament", spune acesta, precizând că "programul funcționează foarte bine, avem și un număr de telefon pe care fiecare solicitant îl apelează, se înscrie pe listă, iar noi, în urma programărilor pe care le avem, ne dozăm transportul de la o zi la alta astfel încât să putem să facem față solicitărilor. Și funcționează foarte bine. Vrem să-l extindem, este un program-pilot, mai departe, vrem să mărim capacitatea". 

Totodată, județul Ilfov are nevoie de mai multe dispensare pentru ca pacienții să nu mai trebuiască să meargă în Capitală. 

"Ilfovul este împărțit în două zone. Este un inel și al doilea inel. În al doilea inel, împreună cu primăriile, noi trebuie să ne asociem și să-i ajutăm la construirea unor noi dispensare. Acolo mergi pe prevenție. Medicii de familie își desfășoară activitatea, de la stomatologie până la prelevarea de analize medicale. Degrevezi foarte mult transportul, pentru că din al doilea inel și până în București faci 45 de minute - o oră. Dus-întors îți răpește două ore din viață. În plus, încarci sistemul sanitar existent, Spitalul Județean Ilfov, Buftea sau Bălăceanca. Eu cred că aceasta este soluția. 

Cel puțin al doilea inel, care este mai îndepărtat de centrul Bucureștiului, să mergem pe construcția de noi locații. Așa cum se întâmplă în învățământ, se întâmplă și în sistemul medical. Avem școli pe care le construim dar nu avem personal care să deservească acele școli sau grădinițe. La fel și aici. Avem probleme legate de personal și de a popula acele locații. Aceasta este soluția pentru că al doilea inel din Ilfov practic va deservi și celelalte județe cu care ne învecinăm și degrevezi un pic traficul. Pentru că indiferent câte spitale se fac în București, traficul ne mănâncă mult timp",  explică Vincențiu Voicu.

Conferința este transmisă live pe site-urile antena3.rojurnalul.ro si pe paginile de Facebook Antena 3 CNN și Jurnalul, iar tronsoane ale dezbaterii vor fi preluate live pe postul TV Antena 3 CNN.

 

×