Primirile au început la ora 9:35 şi s-au încheiat la 18:45.
Au fost şi două şedinţe. Ţinute amândouă în "săliţa" dintre cele două cabinete, cu participarea lui Nicolae Ceauşescu. Prima dintre ele – "Programul geologic" – a ţinut un ceas (10:15-11:15). În voluntarismul lui, Ceauşescu era convins că o mai bună căutare a zăcămintelor solului şi subsolului ar duce obligatoriu la valorificarea lor. Pe baza aceloraşi rapoarte şi estimări "optimiste" din toate sectoarele, geologii apreciaseră şi potenţialul de ţiţei al României. După mine de cărbune deschise în zone cu resurse modeste, schele de foraj şi extracţie fuseseră amplasate şi în Câmpia de Vest.
A doua şedinţă – "problema apei" – a durat... 10 minute! Va fi fost, probabil, ca-n descrierea făcută de fostul participant, Dumitru Popescu: "Şedinţa se reducea fie la un monolog, fie la dialogul dintre Ceauşescu şi unul sau altul din membrii Guvernului – de fapt, şi acesta un fel de interogatoriu. Esenţial părea a fi să se confirme public faptul că existau toate condiţiile pentru realizarea cu succes a prevederilor din programele respective".
Cele discutate vor fi supuse spre aprobarea CPEx la viitoarea şedinţă. Va ieşi astfel un nou program de "folosire raţională a apei şi păstrarea calităţilor acesteia". Iar ziarele vor prelua noul "front" al campaniei cu realitatea.
În restul zilei, în lunga listă de intraţi-ieşiţi din biroul Elenei Ceauşescu, alţii decât convivii obişnuiţi, sunt Ion Badea (preşedintele Consiliului Naţional pentru Protecţia Mediului Înconjurător), Iulian Vlad (20 de minute) şi Constantin Mitea (consilierul de presă).
Să fi abordat Elena Ceauşescu cu consilierul de presă ştirea că, de curând, Eugen Ionesco trimisese Comisiei politice a Parlamentului European un protest, acuzând "genocidul cultural" din România? Puţin probabil. Mai sigur e că au convenit asupra materialelor şi comunicatelor ce vor apărea în presă despre vizita preşedintelui Iranului la Bucureşti.
Citește pe Antena3.ro