Nicolae Ceauşescu a fost invitatul de onoare al Conferinţei organizaţiei Bucureşti a PCR. Avea şi motive să se deplaseze la eveniment, întrucât adunarea l-a propus pentru alegerea în funcţia de secretar general la Congresul al XIV-lea. Întreprinderea de Transporturi Auto Cluj a raportat depăşirea planului şi economii importante la materii prime, în cinstea "marelui forum al comuniştilor" care se pregătea. În cadrul "Zilelor culturii clujene" a avut loc "Ziua artelor plastice".
CEAUŞESCU, REALES ŞI ÎN CAPITALĂ
Nicolae Ceauşescu a participat la lucrările Conferinţei organizaţiei Bucureşti a Partidului Comunist Român, la care s-a decis realegerea sa în funcţia de secretar general.
Din partea organizatorilor a fost întâmpinat de Barbu Petrescu, primar al oraşului şi prim-secretar al Bucureştiului, care i-a adresat următoarele omagii: "Vă rog să permiteţi ca, în numele delegaţilor şi invitaţilor la Conferinţa de partid a municipiului Bucureşti, al tuturor comuniştilor şi oamenilor muncii din Capitală, să salutăm cu nemărginită bucurie, cu profundă recunoştinţă, prezenţa la lucrările conferinţei a genialului strateg şi ctitor al României moderne, strălucit militant revoluţionar al partidului, al mişcării comuniste şi muncitoreşti internaţionale, personalitate proeminentă a lumii politice contemporane, tovarăşul Nicolae Ceauşescu.
Exprimând voinţa nestrămutată a comuniştilor, unanim afirmată cu prilejul adunărilor şi conferinţelor de dare de seamă şi alegeri, şi în deplin consens cu gândurile şi simţămintele tuturor oamenilor muncii din Capitală, vă rugăm să ne permiteţi să dăm glas hotărârii noastre de a susţine cu înflăcărare istorica propunere a Comitetului Central al partidului privind realegerea dumneavoastră, mult stimate şi iubite tovarăşe Nicolae Ceauşescu, la Congresul al XIV-lea, în suprema funcţie de secretar general al Partidului Comunist Român".
KRENZ I-A SCRIS LUI CEAUŞESCU ÎN ZIUA CĂDERII ZIDULUI BERLINULUI
La 9 noiembrie, când Zidului Berlinului s-a prăbuşit, Egon Krenz i-a trimis o scrisoare lui Nicolae Ceauşescu prin care-i mulţumea pentru felicitările aduse într-o telegramă anterioară, cu ocazia realegerii sale în fruntea comuniştilor din RDG (7 noiembrie). La acea dată, când totul se prăbuşea în juru-i, Krenz încă mai credea în menţinerea socialismului, după cum reiese din textul adresat omologului român: "Permiteţi-mi să dau expresie convingerii că relaţiile de prietenie şi colaborare pe toate planurile dintre partidele şi statele noastre, bazate pe interese şi ţeluri comune, se vor dezvolta şi adânci fructuos şi în viitor, spre binele popoarelor noastre, precum şi în interesul păcii şi socialismului".
DEPĂŞIRE DE PLAN ŞI ECONOMII
Întreprinderea de Transporturi Auto Cluj şi-a prezentat bilanţul pentru primele zece luni ale anului 1989. Astfel, activiştii unităţii au raportat că au avut "rezultate dintre cele mai bune", aceasta însemnând că planul la producţia fizică a fost îndeplinit în proporţie de 114%. În aceiaşi perioadă, volumul de prestaţii exprimat în lei a fost realizat în proporţie de 103,3%, iar productivitatea muncii, în proporţie de 101,6%. La indicatorul producţie netă s-a raportat o depăşire în valoare de peste 1.222 mii lei. Toate aceste succese s-au făcut în conformitate cu dispoziţiile partidului privind economisirea resurselor, adică prin încadrarea în costurile de producţie stabilite la nivelul economiei. În zilele premergătoare Congresului al XIV-lea, oamenii muncii de la Întreprinderea de Transporturi Auto se angajau să-şi "intensifice eforturile în vederea obţinerii unor rezultate superioare cu care să cinstească apropiatul eveniment".
Întrecere socialistă Colectivul Cooperativei "Tehnica" din Braşov a raportat realizarea planului pe primii patru ani ai cincinalului la producţia marfă industrială. În fruntea întrecerii s-au situat colectivele de muncă conduse de Lincă Dragomir, Constantin Cucu, Stelian Dumbrăvescu şi Maria Popa.
ZILELE CULTURII CLUJENE
În cadrul "Zilelor culturii clujene" a avut loc "Ziua artelor plastice". S-au programat numeroase expoziţii: judeţeana de artă plastică şi decorativă, la Galeria nouă a Filialei Cluj a Uniunii Artiştilor Plastici; "Realitatea socialistă - izvor de inspiraţie pentru tinerii plasticieni", organizată de Institutul de Arte Plastice la Biblioteca Centrală Universitară; expoziţia-dezbatere "Vocea militantă a artei plastice româneşti", la Muzeul de Artă; "Trăim şi învăţăm în Clujul Epocii Nicolae Ceauşescu" - a elevilor de la Liceul de Artă; "Artă şi contemporaneitate" la Galeria Asociaţiei artiştilor plastici amatori; "Omagiu Congresului al XIV-lea al Partidului" - a cercului "Atelier 11", la Casa municipală de cultură; "Prezentul socialist în lumină şi culoare" - a tinerilor laureaţi ai Festivalului Naţional "Cântarea Românei", la Casa tineretului; expoziţia de artă plastică şi decorativă a elevilor Şcolii populare de artă; "Toamna românească" - a artiştilor plastici amatori de la Regionala CFR; "Chipul nou al patriei oglindit în grafica şi pictura clujeană contemporană" la CUG; "Ctitorii ale Epocii Nicolae Ceauşescu", la Cooperativa "Constructorul"; "Ostaşii ţării cinstesc partidul" - a membrilor cercului de artă plastică de la Casa Armatei; "Să fii copil în România socialistă, în anii Epocii Nicolae Ceauşescu", la Casa pionierilor şi şoimilor patriei.