x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Scînteia Special Adversari grei În cupele europene pentru Victoria şi Flacăra Moreni

Adversari grei În cupele europene pentru Victoria şi Flacăra Moreni

de Daniel Stan    |    07 Iul 2009   •   00:00

La Geneva a avut loc tragerea la sorţi a meciurilor din Cupele Eu­ro­pene pentru sezonul 1989-1990, echipele româneşti având şansă doar pe jumătate.



Campioana ţării, Steaua, în acelaşi timp finalista ultimei ediţii a Cupei Campionilor Europeni, a primit ca adveresar pe Fram Reykjavik, din Islanda, în timp ce finalista Cupei României, Dinamo Bucureşti, urma să întâl­neas­că învingătoarea meciului din turul preliminar dintre Dinamo Tirana (Albania) şi Cernomoreţ Burgas (Bulgaria). Dacă adversarele celor două rivale sunt facile, sorţii au fost duri cu reprezentantele României în Cupa UEFA. Concret, Flacăra Moreni urmează să întâl­neas­că pe FC Porto, câştigă­toa­re a Cu­pei Campionilor în urmă cu două sezoane, în timp ce Victoria se va întâlni cu o altă forţă a Europei, echi­pa spaniolă Valencia.

În presa spor­tivă a vremii, ecourile erau opti­miste, toţi gândindu-se în pri­mul rând la "condiţiile oferite de condu-cerea de Partid şi de Stat". Vi­ce­preşedintele de atunci al Stelei, fos­tul mare handbalist Cristian Ga­ţu, declara: "Fără a fi un nume cu­nos­cut, Fram Reykjavik este, totuşi, un adversar dificil. De fapt, orice meci din această fază a cupelor eu­ro­pene este greu, mai ales la start. Iar când spun asta mă gândesc la ul­ti­mele reuşite ale fotbalului is­lan­dez, unul ambiţios, tipic nordic, bazat pe angajament. Vom avea nevoie de concentrare, fără a sub­es­ti­ma în vreun fel adversarul. În primul rând, trebuie ca Steaua să-şi reconfirme poziţia fruntaşă din elita fotbalului European, avem un blazon de apărat".

Oficialul lui Dinamo, Nicolae Mureşan, era în­cre­­ză­tor, deşi adversarul încă nu era cunoscut: "Până la finalul barajului, ne gândim la ambele variante. Dinamo Tirana este mult mai cunoscută decât finalista Cupei din Bulgaria, însă nici Cernomoreţ Burgas nu este de neluat în seamă. Ambele sunt echipe solide, de forţă, care ţintesc să realizeze performanţe. Ştim perfect acest lucru şi ne vom pregăti în consecinţă, cu toată seriozitatea. Condiţii avem, clubul ne sprijină din toate punc­te­le de vedere. Echipa a ajuns la ma­tu­ritate, iar acest lucru ne dă în­credere". În schimb, optimism mas­­cat în pri­vinţa şanselor de cali­fi­care ale echipelor din Cupa EUFA, Victoria Bucureşti şi Flacăra Mo­reni.

"Este binecunoscută valoarea fot­balului spaniol. Valencia este un ad­versar redutabil, au jucători cu mare experienţă internaţională şi, im­plicit, în cupele europene. To­tuşi, eu sunt optimist în privinţa calificării. Jucăm prima manşă în deplasare iar asta ne oferă o şansă în plus în situaţia unui rezultat bun în Spania", de­clara vicepreşedintele secţiei de fot­bal de la Victoria, Radu Matei. În schimb, căpitanul celor de la Fla­căra Moreni, fostul dinamovist Marin Dragnea, nu dădea mari şanse echipei sale: "Sorţii nu au fost favorabili, ne-au adus în faţă una dintre cele mai puternice echipe din Europa, re­cent câştigătoare a Cupei Campio­nilor.

Este adevărat, portughezii nu mai au echipa de atunci, mulţi ju­că­tori de valoare au plecat, se află la schimbul de generaţii. Chiar şi în aceste condiţii, noi nu ne propu­nem decât să facem o figură cât mai frumoasă, să ne mulţumim su­por­terii şi con­du­că­torii".

Prima man­şă din ediţia 1989-1990 a cu­pe­lor europene se va desfăşura în data de 13 septembrie, în timp ce re­tururile sunt progra­mate două săptămâni mai târziu.

×
Subiecte în articol: special