Aparatul de radio, televizorul au pătruns atât de mult în viaţa noastră, încât nu ne putem imagina dimineţile fără buletinul de ştiri sau serile fără telejurnal.
Ce se întâmplă însă, dacă aparatele se defectează şi locuieşti la Uricani?
Într-un timp a existat şi la Uricani un atelier de depanare radio-tv. Dar treptat-treptat, lucrătorul respectiv a dispărut, iar atelierul s-a închis. De atunci, şi asta cam de aproape 3 luni, nu s-a mai găsit nici spaţiu şi nici lucrător, iar consecinţele pentru cetăţeni sunt limpezi: drumuri la Lupeni, timp pierdut, inevitabile stări de tensiune. Probabil, problema nu a fost tratată cu seriozitate şi răspundere nici de Cooperativa "Straja", nici de factorii locali şi ca atare nu există un lucrător sau lucrători permanenţi cu un spaţiu adecvat.
Procedeul "stimulează" activitatea depanatorilor de ocazie şi, bineînţeles, tarifele ce le impun, le resimt cetăţenii. Rău este că situaţia este aceeaşi şi în cazul celorlalte aparate: electrice, îndeosebi a frigiderelor, sau a altor prestări de servicii: reparaţii ceasuri, pantofi (cizmărie).
Mai pleacă omul cu aparatul de radio, televizorul, aspiratorul sub braţ, până la Lupeni, însă cum rămâne cu frigiderul?
Nu s-ar putea ca măcar de două-trei ori pe săptămână - deocamdată - să se deplaseze depanatorii şi ceilalţi meseriaşi şi la Uricani? Oraşul creşte şi atunci...
Poate ne răspund factorii în drept.
F. Silişteanu, Uricani - Steagul Roşu, nr. 11375 din1989
Citește pe Antena3.ro