x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Scînteia Special Neseriozitate la oficiile poştale şi produse de calitate inferioară

Neseriozitate la oficiile poştale şi produse de calitate inferioară

10 Iul 2009   •   00:00

"Deschiderea unei agenţii de tu­rism - TURISTCOOP - în str. 1 Decembrie nr. 1 din Timişoara, ne-a incitat pur şi simplu la... drum. Excursiile menţionate pe afişele care anunţau de fapt acest eveniment erau tentante şi convenabile. Dar cum să ne înscriem dacă, ori de câte ori am ajuns la adresa susmenţionată, în cadrul programului afişat cei de la agenţie erau plecaţi pe teren? Oare, aceasta este doar o glumă sau nu?" Răspunsul este aşteptat de Mihai Petrescu din Timişoara, pe adresa: str. Ştefam Ştiucă nr. 24.



"Creşterea albinelor, stupăritul, au reuşit să-mi acapareze, treptat, tot timpul meu liber. Cum nu sunt un profesionist în materie, mă abonez, an de an, la revista de specialitate «Apicultura în România». De aici şi necazul meu. Dacă anul trecut o primeam numai după ce, lună de lună, mă adresam conducerii Oficiului poştal nr. 77, din Şos. Mihai Bravu nr. 380 - 382, Sectorul 3, anul acesta am atins performanţa obţinerii unui singur exemplar, însoţit de un anunţ evaziv:  «... pe luna ianuarie revista nu mai poate fi recuperată şi solicitaţi în scris contravaloarea ei». O revistă de specialitate, în care sunt publicate articole de strictă actualitate, mai poate fi citită după trei-patru luni?" Probabil, cei de la poştă au mizat pe totala renunţare a petiţionarului Tudose Găulea din Bucureşti, Str. Râmnicu Vâlcea nr. 27, bl. 20 C, sc. 3, ap. 35, et. 1, Sectorul 3. Să n-aibă nimeni "ac" pentru acest nărav al oficiului poştal respectiv?

lll

"De două luni caut în Galaţi, pe la farmacii, biberoane şi sticle gradate pentru sugari. Soţia trebuie să nască în iulie şi n-am reuşit încă să le găsesc. Nu vreau să par un viitor tată lăudăros, dar m-au luat grijile, că acum se apropie sorocul şi eu n-am rezolvat problema." Aşteptăm şi noi răspunsul împreună cu Marian Berechei din Galaţi, Micro 40, Str. Plopilor nr. 6, bl. A 5, ap. 41, mai ales că problema nu e nouă şi câtuşi de puţin minoră.

lll

În scrisoarea expediată la redacţie Traian Raia din comuna Pojorâta contesta desfacerea contractului de muncă de către UFET Câmpulung Moldovenesc şi solicita repunerea în drepturi, inclusiv retribuirea sa pe perioada 1 august 1988 până în prezent. Consiliul popular al judeţului Suceava - Comitetul executiv ne face cunoscut că, în urma cercetărilor efectuate la unitate, în prima fază, petentului i s-a dat o decizie de trecere din funcţia de mecanic motopompist într-un loc de muncă productiv la hala gatere, ca urmare a unor abateri repetate de la regulamentul de ordine interioară, T.R. nu numai că nu a contestat măsura luată, dar nici nu s-a mai prezentat la noul loc de muncă. Ceea ce atrage după sine dispoziţia de desfacere a contractului de muncă, conform art. 130, litera "i" din Codul Muncii. Nici de această dată nu a contestat în termen util comunicarea. În asemenea situaţie, Întreprinderea nu poate dispune reîncadrarea în postul de mecanic motopompist şi acordarea retribuţiei cât nu a muncit, în schimb îi poate oferi petentului un loc de muncă în fabrica din Pojorâta.

lll

"În prima zi, când fiul meu şi-a încălţat perechea de pantofi cum­părată de la magazinul central, talpa s-a dezlipit ca prin farmec. Mi-am zis că dacă cei de la BANATIM au trecut cu vederea calitatea execuţiei, e bine să fac o încercare la Cooperativa Meş­teşugărească MOGOŞA Baia Mare. Rezultatul? E drept, pielea de pe toc
s-a dus abia la o a... doua încălţare". "Curat ghinion" veţi spune, pentru Husar Grigore din Baia Mare, str. Griviţei nr. 36.



Petru Gheorgheasa din satul Honeasa, comuna Vadu Moldovei, judeţul Suceava, ne scrie în numele tuturor tinerilor, deoarece "de aproape trei ani s-a început ridicarea unui nou cămin cultural, nici până astăzi nu s-au terminat lucrările deşi noi suntem oricând gata să dăm o mână de ajutor, ca să-l sfârşim odată, să nu mai plecăm prin satele vecine".

lll

"În drum spre Braşov, m-am abătut pe la staţia PECO de la intersecţia Bucureşti (variantă) - Ploieşti unde am cerut două filtre de ulei pentru Dacia 1300. Nu mică mi-a fost mirarea când mi s-au înmânat şi două borcane de muştar". Semnatarul Jorel Bratosin, domiciliat în Bucureşti bd. Leontin Sălăjan nr. 33, pare să nu fi înţeles "subtila" aluzie ce punea în evidenţă "gustul picant" al comerţului condiţionat!

lll

Consiliul popular al Sectorului 6 ne face cunoscut că în şedinţa Biroului Permanent s-a aprobat titularizarea definitivă a familiei Florea Bănuţă în apartamentul 1/2 C, pe care-l ocupă în prezent în calitate de chiriaş

lll

"Direcţia de telecomunicaţii a municipiului Bucureşti ne-a furnizat o nouă şi ingenioasă «surpriză». Pe noile formulare de facturare, tipizate prin intermediul calculatorului, nu mai este menţionat numărul de impulsuri consumate de abonat. Oare de ce? Lămuririle solicitate la Oficiul poştal Pajura nu m-au edificat." Mărgineanu Nicolae din Bucureşti, bd. Bucureştii Noi, nr. 51-61, bl. B1, sc. C, ap. 90, e cu totul nedumerit şi nelămurit de acest sistem, după opinia sa, "ultra secret".

lll

"Deschiderea unei agenţii de tu-
rism - TURISTCOOP - în Str. 1 Decembrie nr. 1 din Timişoara, ne-a in­citat pur şi simplu la... drum. Excursiile menţiona­te pe afişele care anunţau de fapt acest eveniment erau tentante şi convenabile. Dar cum să ne în­scriem dacă, ori de câte ori am ajuns la adresa susmenţionată, în cadrul programului afişat, cei de la agenţie erau plecaţi pe teren? Oare, aceasta este doar o glumă sau nu?" Răspunsul este aşteptat de M. Pe­trescu din Timişoara, pe adresa: Str. Ş. Ştiucă nr. 24.

lll

"Creşterea albinelor, stupăritul, au reuşit să-mi acapareze, treptat, tot timpul meu liber. Cum nu sunt un profesionist în materie, mă abonez, an de an, la revista de specialitate «Apicultura în România». De aici şi necazul meu. Dacă anul trecut o primeam numai după ce, lună de lună, mă adresam conducerii Oficiului poştal nr. 77, din Şos. Mihai Bravu nr. 380 - 382, Sectorul 3, anul acesta am atins performanţa obţine­rii unui singur exemplar, însoţit de un anunţ evaziv: «... pe luna ianuarie revista nu mai poate fi recuperată şi solicitaţi în scris contravaloarea ei». O revistă de specialitate, în care sunt pu­blicate articole de strictă actualitate, mai poate fi citită după trei-patru luni?" Probabil, cei de la poştă au mizat pe totala renunţare a pe­ti­ţio­na­rului Tudose Găulea din Bucureşti, Str. Râmnicu Vâlcea nr. 27, bl. 20 C, sc. 3, ap. 35, et. 1, Sectorul 3. Să n-aibă nimeni "ac" pentru acest nărav al oficiului poştal respectiv?

Flacăra, nr. 26/1989

×
Subiecte în articol: special