x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Scînteia Special Sporită atenţie satisfacerii cerinţelor

Sporită atenţie satisfacerii cerinţelor

30 Apr 2009   •   00:00

Aprovizionarea corespunzătoare a populaţiei din mediul sătesc cu unelte şi scule de uz agricol şi gospodăresc constituie una dintre principalele preocupări ale lucrătorilor de la UJCPADM şi CPADM din judeţ.



În acest sens, s-au luat măsuri, unele încă din trimestrul al IV-lea 1988, pentru fundamentarea cifrelor privind necesarul de mărfuri, contractarea cu furnizorii a produselor, repartizarea lor în teritoriu în funcţie de solicitările şi posibilităţile existente, urgentarea livrărilor potrivit termenelor pre­vă­zu­te în grafice, efectuarea unor re­car­tări, între cooperative şi depozite, a disponibilităţilor create în perioade anterioare ş.a. (...)

În centrele de comună şi satele mai mari (Dolhasca, Zvoriştea, Botoşana, Salcea, Dum­bră­veni, Şcheia, Vereşti ş.a.) s-au organizat 102 raioane pentru vânzarea mărfurilor; un număr de 233 de punc­te de desfacere fi­in­ţea­ză în celelalte localităţi unde funcţi­o­nează magazine universale şi mixte. În acest fel toate centrele de comună şi satele cu o populaţie mai mare au create condiţii cores­pun­ză­toare pentru apro­vizionarea po­pu­la­ţiei cu mărfuri specifice acestei perioade.

Prin înfiinţarea unui atelier propriu de confecţionat mobilier comercial s-a reuşit a se adapta unele asemenea repere, învechite şi depăşite, la spe­cificul produselor din grupa unel­te agricole. Trebuie să arătăm că, în această activitate, cu toate măsurile luate, sunt şi multe neajunsuri atât în muncă - lucrătorii de la UJCPADM, cât şi a celor de la cooperative. Ne referim la întreţinerea necorespunzătoare a unor unităţi comerciale, apariţia unor goluri în aprovizionarea cu produse care există în depozit, nerespectarea programului de funcţionare a magazinelor, lipsa solicitudinii la unii lucrători ş.a. Pentru înlăturarea lor vom insista mai mult în perioada următoare în organizarea de controale tematice, sprijinirea mai concretă şi în mai mare măsură a unor cooperative, modernizarea reţelei comerciale şi a concepţiei de lucru a personalului din unităţile de desfacere cu amănuntul.
Leonte Maciuc, şeful serviciului comercial al UJCPADM Suceava
Zori Noi, jud. Suceava, nr. 12.301 din 1989

×
Subiecte în articol: special