x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Scînteia Special Steaua a învins Sportul după un meci în care a avut emoţii

Steaua a învins Sportul după un meci în care a avut emoţii

de Daniel Stan    |    28 Apr 2009   •   00:00
Steaua a învins Sportul după un meci în care a avut emoţii
Sursa foto: /Revista Sport

Cu un meci mai puţin disputat, Steaua a rămas pe poziţia secundă, la egalitate de puncte cu Dinamo, cele două mari rivale fiind despărţite de golaveraj. Formaţia pregătită de Anghel Iordănescu a trecut destul de greu, pe teren propriu, de Sportul Studenţesc, scor 2-1.



Au fost indisponibilităţi în ambele tabere, Lăcătuş, Iovan şi Tudorel Stoica la gazde, toţi accidentaţi, respectiv Pologea, Ţârlea, Stănici şi Sorin Răducanu. Campioana a început în trombă, iar Hagi a deschis scorul în minutul 3, în urma unei lovituri libere de la 25 de metri, la care a avut însă o contribuţie importantă şi portarul Manu, care a scăpat mingea în plasă.

"Studenţii" nu s-au speriat, iar Dobre, în urma unei acţiuni individuale, a egalat situaţia pe tabelă. După pauză însă, Steaua s-a trezit, dar tot Sportul putea da lovitura, însă mingea şutată de Trâmbiţaş a lovit bara. Golul victoriei steliste a venit în minutul 72, autor Rotariu.

La Moreni, Dinamo s-a impus la scor în faţa unei echipe care nu putea emite pretenţii, Mateuţ reuşind o nouă "triplă" în drumul spre cucerirea "Ghetei de Aur". Celelalte reuşite ale oaspeţilor le-a aparţinut lui Vaişcovici şi Mihăescu, în timp ce golul de onoare al morena­rilor a fost înscris de Lala. Echipa clasată pe locul 3,

Victoria, s-a impus, de asemenea, la scor, 4-0, în faţa celor de la FC Bihor. În schimb, Rapid şi-a continuat pasa neagră şi s-a apropiat de zona retrogradării, după eşecul de la Constanţa, 0-1 cu Farul, o contracandidată în lupta pentru evitarea celor trei poziţii care duc în eşalonul se­cund. A fost un meci de uzură, reuşita lui Tătăran venind în minutul 80, după un corner urmat de o lovitură de cap imparabilă a fostului stelist.

SURPRIZĂ LA HUNEDOARA
Surpriza etapei a venit de la Hunedoara, unde Corvinul, o echipă care cedează greu puncte pe teren propriu, a fost învinsă de FC Olt, la capătul unui meci în care hunedorenii au ratat exasperant. Nu şi oltenii, care au înscris prin Vasile Popa la finele primei reprize şi au păstrat avantajul până la final. Situaţia se complică şi pentru Corvinul, ajunsă la un singur loc de retrogradare.

La Bacău, gazdele au învins cu 1-0 pe Inter Sibiu şi şi-au păstrat locul liniştit de la jumătatea clasamentului, Burleanu fiind auto­rul unicului gol al meciului disputat pe o ploaie torenţială.

Oţelul s-a impus greu în faţa propriilor suporteri cu FC Argeş, 2-1, Hanghiuc reuşind "dubla" izbăvirii, în timp ce FCM Braşov s-a împiedicat pe teren propriu, remizând cu "U" Cluj.

În fine, Universitatea Craiova şi-a continuat traseul bun, câştigând pe terenul "lanternei roşii", ASA TG. Mureş, scor 2-1, însă au avut ceva emoţii, ardelenii deschizând scorul prin Curigan, dar Neagoe şi internaţionalul Gică Popescu au întors rezultatul.

DIVIZIA A, EATAPA A 24-a
SC Bacău - Inter Sibiu    1-0
Burleanu ('62)
Oţelul - FC Argeş    2-1
Hanghiuc ('6 - pen., '72) / D. Pârvu ('42)
Farul - Rapid    1-0
Tătăran ('80)
Victoria - FC Bihor     4-0
Damaschin I ('8), C. Solomon ('28), Coraş ('32), M. Pană ('37)
FCM Braşov - "U" Cluj    1-1
Barbu ('75) / Biro ('70)
Steaua - Sportul Studenţesc    2-1
Hagi ('3), Rotariu ('72) / Dobre ('35)
Flacăra - Dinamo    1-5
Lala ('38 - pen.) / Vaişcovici ('25 - pen.), Mateuţ ('45, '69, '75), Mihăescu ('47)
Corvinul - FC Olt 0-1
V. Popa ('45)
ASA Tg. Mureş - Univ. Craiova 1-2
Curigan ('18) / Neagoe ('42), Gh. Popescu ('68)

×
Subiecte în articol: special