Nici o surpriză în runda a 23-a a campionatului Diviziei A la fotbal. Un lucru oarecum banal însă în urmă cu 20 de ani, când gazdele îşi valorificau de regulă avantajul terenului propriu, cu excepţia partidelor în care primeau vizita granzilor, patru la număr: Steaua, Dinamo, Victoria şi Flacăra Moreni.
În aceste condiţii, cel mai notabil aspect după etapa cu numărul 23 a fost trecerea lui Dinamo pe primul loc al clasamentului, la egalitate de puncte cu Steaua, 43, dar cu un golaveraj superior şi cu un meci în plus disputat faţă de rivalii din Ghencea.
Gruparea din Ştefan cel Mare s-a impus lejer pe teren propriu în faţa "prietenilor" de la Corvinul, scor 3-1, însă, potrivit trimisului ziarului Sportul la acest meci, diferenţa ar fi putut fi mult mai mare, dacă hunedorenii nu ar fi avut între buturi un Ioniţă magistral. "Campioana unei mari iubiri", aflată într-un declin evident, nu şi-a complicat şi mai mult existenţa şi a câştigat la un scor de forfait, 3-0, disputa de pe "Centralul" din Bănie, actualul stadion Ion Oblemenco, în faţa formaţiei FCM Braşov. Cel mai bun om de pe teren a fost tânărul Gheorghe Popescu, viitorul căpitan al naţionalei României şi al Barcelonei fiind prezent pe tot terenul. Golurile oltenilor au venit însă de la alţi doi foşti internaţionali, Emil Săndoi, în prezent selecţionerul echipei de tineret, şi Adrian Popescu, şi de la Eugen Neagoe. Într-un veritabil derby al suferinţei, Rapid s-a impus în Giuleşti în faţa Oţelului, scor 3-0, şi a urcat până pe locul 10 al clasamentului. În Regie, la Piteşti şi mai ales la Scorniceşti, gazdele au confirmat aşteptările şi şi-au trecut în cont toate cele două puncte, atât cât era bonificaţia pentru o victorie în urmă cu 20 de ani.
Performerele unei etape în care nu s-a înregistrat nici măcar un rezultat de egalitate au fost însă defuncta Victoria Bucureşti şi Flacăra Moreni, ambele învingătoare în deplasare pe terenul unor nou-promovate şi cu acelaşi scor, 2-1. Bucureştenii s-au impus la Sibiu, după ce a oferit, potrivit cronicarului Sportului, o adevărată lecţie a contraatacului, în vreme ce morenarii au plecat cu toate punctele de la Oradea, într-un meci arbitrat de arestatul preventiv de astăzi, Gheorghe Constantin "Vâlcea". Pentru Inter Sibiu, eşecul suferit în faţa Victoriei a fost primul de pe teren propriu în acel sezon.
Cea mai galonată echipă a fotbalului românesc, Steaua Bucureşti, nu a jucat partida cu ASA Târgu-Mureş, "militarii" fiind lăsaţi să pregătească în linişte revanşa cu Galatasaray de la Izmir, din semifinalele Cupei Campionilor Europeni. A doua zi după etapă, singurul cotidian de sport din acele vremuri remarca faptul că la Craiova se naşte o nouă echipă, după aceeaşi structură care a stat la baza "Craiovei Maxima". "Garnitura actuală, ca şi cele dinainte, constituie o creaţie a şcolii de fotbal oltene, atât de darnică în talente. Dintre cei 13 jucători care au jucat în partida cu FCM Braşov, doar doi nu sunt crescuţi la Craiova: Mănăilă (care a cunoscut însă reala consacrare aici), şi C. Gheorghe...".
DIVIZIA A, ETAPA A 23-A
● Dinamo - Corvinul 3-1
Lupescu ('27), Rednic ('55), Mateuţ ('69) / Nicşa ('84)
● Sportul - FC Farul 2-0
S. Răducanu ('39), Iorgulescu ('81 - pen.)
● Rapid - Oţelul 3-0
Ciolponea ('55 - pen.), I. Lucian ('63), Pomohaci ('86)
● FC Argeş - SC Bacău 3-0
Eduard ('17 - pen., '89), Bănuţă ('55)
● FC Inter - Victoria 1-2
Majaru ('22) / Damaschin I ('15), Coraş ('28)
● FC Bihor - Flacăra 1-2
Szeneş ('84 - pen.) / Lala ('9), C. Pană ('44)
● U. Craiova - FCM Braşov 3-0
E. Săndoi ('7), Neagoe ('27), Ad. Popescu ('73)
● FC Olt - ASA Tg. Mureş 4-0
Eftimie ('15), Pistol ('31), V. Popa ('58), Pena ('74 - pen.)
● Meciul "U" Cluj - Steaua a fost amânat.
Citește pe Antena3.ro