x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Scînteia Special Steaua şi Dinamo, umăr la umăr

Steaua şi Dinamo, umăr la umăr

de Marius Mihalcea    |    09 Mai 2009   •   00:00
Steaua şi Dinamo, umăr la umăr
Sursa foto: /Revista Sport

Programată la mijlocul săptă­mânii, pentru a oferi jucătorilor primei reprezentative câteva zile în plus de pregătire a meciului cu Bulgaria din preliminariile Campiona­tului Mondial 1990, etapa a 27-a a Diviziei A la fotbal a consemnat rezultate fireşti.



Campioana en-titre, Steaua, s-a impus fără probleme la Sibiu în faţa localnicilor de la FC Inter, la capătul unui meci în care a fost superioară adversarei pe toate planurile. Trupei lui Anghel Iordănescu i-au fost necesare doar 11 minute ca să deschidă scorul, foarte tânărul Dan Petrescu înscriind cu capul după un corner executat la bara opusă de Lăcătuş. Nu înainte de a expedia un balon la încheietura barelor, şeptarul "roş-albaştrilor" şi-a adus o contribuţie remarcabilă şi la golul de 2-0. Angajat în adâncime cu o pasă lungă de Hagi, Lăcătuş a preluat în careu şi nu a mai putut fi oprit decât prin fault. Penalty-ul a fost transformat de Hagi. În partea a doua a jocului, Steaua a redus turaţia mo­toa­relor, dar, chiar şi aşa, a mai marcat o dată, prin Piţurcă.

Tot cu 3-0 pentru oaspeţi s-a ter­mi­nat şi meciul de la Cluj dintre Universitatea şi Dinamo. Mai mult, desfăşurarea ostilităţilor partidei de pe Someş a semănat foarte tare cu cea a confruntării de la Sibiu, "roş-albii" punctând, la fel ca ste­liş­tii, de două ori în prima repriză, şi o dată spre final. Au marcat pentru Dinamo, în ordine, internaţionalul de tineret Florin Răducioiu, Mateuţ şi Cămătaru.

Într-un alt joc al eta­pei a 27-a, Rapid a luat o importantă gură de oxigen, câştigând fără drept de apel, scor 5-0, în faţa "ce­nu­şă­resei" ASA Târgu-Mureş. Cei mai buni oameni ai partidei din Giuleşti au fost, de departe, atacanţii Ioan Goanţă şi Iosif Damaschin, care au marcat trei, respectiv două goluri. Graţie acestui succes categoric, "alb-vişiniii" i-au pa­sat Corvinului ultima poziţie re­trogradabilă, pe care o ocupau înaintea acestei etape.

O altă echipă ameninţată cu re­tro­gra­darea, SC Bacău, a câştigat pe teren propriu, scor 1-0, disputa cu Flacăra Moreni, printr-un gol înscris de Petre Grigoraş, nimeni altul decât actualul antrenor al Oţelului. Singurul rezultat de ega­litate al etapei s-a înregistrat la Piteşti, unde FC Argeş şi FC Braşov s-au anihilat re­ciproc. În fine, la Oradea, după o primă repriză albă, FC Bihor şi-a valorificat avantajul terenului propriu şi s-a impus cu 2-0 în faţa celor de la Farul Constanţa, iar, în Regie, Sportul Studenţesc i-a administrat un sec 5-1 Corvinului, formaţie slăbită serios după ple­cările la Dinamo ale mai multor jucători de bază, în frunte cu Mateuţ, Rednic, Andone şi Klein. 

×
Subiecte în articol: special