"În perimetrul Gării de Nord, ca şi în cel al Pieţei Mureş, mişună câţiva taximetrişti de ocazie" - ne scria Ion Manea din calea Griviţei nr. 397. Cum ni se ofereau şi câteva numere de autoturisme, ne-am propus - cu sprijinul organelor de Miliţie - să-i urmărim "la lucru" pe cei care efectuau transporturi ilegale.
Rezultatul? Ion Marin Sindrilaru şi George Radu, depistaţi în postură de cărăuşi dornici de venituri uşor obţinute, au fost sever sancţionaţi. Zonele respective vor fi în continuare în atenţia organelor de Miliţie, pentru ca afaceriştii pe patru roţi să-şi primească replica cuvenită.
lll
"Uneori - ne scria Constantin Lupaşcu (Str. Vatra Dornei nr. 2, bloc F5) - întâmpinăm greutăţi în identificarea tramvaiului, troleibuzului sau autobuzului în care vrem să ne urcăm, deoarece nu mai există tăbliţe indicatoare pe partea laterală a vehiculului sau în spatele acestuia, indicativul liniei fiind consemnat numai în partea din faţă. Propun ca ITB să completeze plăcuţele indicatoare." Conducerea ITB, răspunzând semnalului cititorului nostru, a dispus ca depourile şi garajele să completeze plăcuţele indicatoare la fiecare vehicul.
lll
"Vecinul meu - sesiza Ion Mărăşescu (Str. Lucerului nr. 47) - mă ameninţă că îmi va bloca accesul prin curtea imobilului. Interzice copiilor să se joace în curte. E posibil ca unul dintre chiriaşi să dispună de întreaga curte, în detrimentul celorlalţi?" Evident, nu. Potrivit articolului 12 al Legii nr. 5 din 1973, precum şi Deciziei nr. 375 din 1972 a Tribunalului Suprem, curţile şi grădinile aferente construcţiilor reprezintă părţi de folosinţă comună pentru toţi locatarii din imobil fără posibilitatea de partajare sau îngrădire a suprafeţelor înscrise în contractele de închiriere. Ţinem însă să precizăm că locatarii au şi obligaţii, în sensul de a întreţine starea de curăţenie a curţii, de a nu deteriora arbuştii şi florile. Deci, copiii se pot juca, dar cu grijă faţă de spaţiile sădite, care tot un bun comun sunt.
lll
"Defectându-mi-se frigiderul - sesiza Vasile Mureşeanu (Str. Mălureni nr. 66) -, am apelat la unitatea depanatoare din Bd. Muncii. Repunerea în funcţiune a durat nu mai puţin de trei luni, pentru ca în a patra să se defecteze din nou. De atunci, adică din octombrie 1988, mi s-au tot făcut promisiuni, mi s-au invocat diferite motive, a fost sancţionat şi depanatorul căruia îi fusese încredinţat frigiderul, dar eu nu mă pot folosi de serviciile lui." După această... epopee, UCMB-metal, chimie, lemn, construcţii ne anunţă că frigiderul a fost în sfârşit reparat. Deci, se poate!
• Eugen Eftimiu, Informaţia Bucureştiului, nr. 11.168/1989
Citește pe Antena3.ro