x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special „Emma Nicholson m-a abandonat"

„Emma Nicholson m-a abandonat"

31 Mar 2004   •   00:00
„Emma Nicholson m-a abandonat"

Un tanar irakian o acuza pe baroana Emma Nicholson ca s-a folosit de el pentru a-si crea imaginea de salvatoare a copiilor si ca acum nu mai vrea sa stie de el.

Amar Kanim are 23 de ani si nici un rost, nici un prieten si nici un loc de munca. Pentru toate acestea, el o considera vinovata pe baroana, cea care care l-a adus in Marea Britanie dupa primul razboi din Golf.

SALVAT. Cazul lui Amar a facut valva in 1991. Pe atunci avea 10 ani si fusese victima unui atac cu napalm, ordonat de Saddam Hussein in sudul Irakului. Orfanul cu corpul acoperit de arsuri ingrozitoare a impresionat-o pe Emma Nicholson, pe atunci parlamentar britanic. Baroana l-a luat pe baiat din spitalul iranian unde zacea si l-a adus la Londa. Dupa 26 de interventii chirurgicale, Amar a inceput sa isi revina. Emma Nicholson l-a ajutat, colectand bani pentru a acoperi cheltuielile medicale si infiintand apoi o fundatie cu numele lui. Apoi baroana l-a luat pe Amar la ea acasa, la Devon. Impreuna cu sotul ei a devenit tutore legal al irakianului si se punea chiar problema sa-l adopte. In interviuri, baroana pomenea de Amar ca fiind „fiul meu cvasiadoptat", ba chiar a explicat trecerea de la Partidul Conservator la cel Liberal Democrat European, invocand noul ei „statut de mama".

PARASIT. Ruptura s-a produs cand Emma s-a stabilit la Londra, in 1999, dupa moartea sotului ei. Mai mult, de anul trecut, fundatia care ii poarta numele a incetat sa ii furnizeze lui Amar renta lunara, la cererea baroanei. „Uneori imi doresc sa nu fi fost salvat. Ma simt abandonat", a declarat Amar pentru Daily Telegraph. Baroana Nicholson neaga insa ca l-ar fi parasit pe Amar. Ea spune ca a incercat sa ia legatura cu el de mai multe ori, dar ca baiatul nu raspunde la telefonul mobil. Irina Cristea


Replica fundatiei AMAR

Contactat de Jurnalul National, directorul executiv al Fundatiei AMAR, Peter Clark, a declarat ca sistarea alocatiei a fost convenita in urma discutiilor cu Amar Kanim. Clark a mai spus ca fundatia i-a pierdut urma tanarului din luna iunie, cand Amar a disparut pur si simplu. „Cu toate acestea, noi am continuat sa ii achitam cheltuielile casei pana in septembrie. Amar a aparut brusc abia acum o luna." Potrivit lui Peter Clark, Amar nu a avut probleme in a-si gasi de lucru de-a lungul timpului, mai ales ca avea si recomandari din partea fundatiei. Ultima slujba pe care a avut-o a fost la o fabrica de conserve.

×
Subiecte în articol: eveniment amar