x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special "Aceasta… legatura ne-a destramat casnicia!"

"Aceasta… legatura ne-a destramat casnicia!"

de Carmen Dragomir    |    22 Feb 2007   •   00:00
"Aceasta… legatura ne-a destramat casnicia!"

Sotia chirurgului arestat pentru viol si tentativa de omor, Mariana Tran-ca, sustine ca Andreea Mocanu si Razvan Tranca aveau o relatie de mai multe luni.

Pentru prima oara de la arestarea chirurgului acuzat de viol si tentativa de omor, sotia vorbeste despre aventurile extraconjugale ale acestuia. Ea a declarat pentru Jurnalul National ca, de cand doctorul a cunoscut-o pe Andreea, casnicia lor s-a deteriorat. Cu o saptamana inainte ca fata sa se prabuseasca de la etaj, Mariana Tranca intentase divort. Acum, ea a renuntat la despartire si il sustine pentru ca "orice criminal trebuie sa aiba si el o aparare".

Jurnalul National: Testul ADN a confirmat ca intre sotul dumneavoastra si tanara s-a consumat un act sexual….
Mariana Tranca: Nu comentez.

Faptul ca ati intentat actiune de divort cu putin timp inainte de incident v-ar putea, intr-un fel, incrimina si pe dumneavoastra…
Vad ca ma incrimineaza presa, dar nu si procuratura. Eu pot sa fac ce vreau, e viata mea particulara, pot introduce actiune de divort, pot sa o retrag, care e problema?

S-ar putea presupune ca ati fi stiut de legatura lor si ca ati ajuns acolo inainte ca fata sa cada. Stiti cum a cazut Andreea de la balcon?
E un mister total, nu!? Eu am punctul meu de vedere si nu am ce sa ascund, la un moment dat o sa-l spun. Pentru mine nu este nici un secret, dar eu sunt o tipa modesta si la locul meu si nu-mi place sa ies in evidenta cu nimic, nici de bine, nici de rau. Si mai ales acum, ca e de rau, ma simt penibil… si pe strada. Mi-e jena si de mine insami pentru ce s-a intamplat…

"Fac si eu pe detectivul"

Care a fost motivul pentru care doreati sa va despartiti? Stiati de vreo legatura a sotului dumneavoastra?
Nu stiam atunci de aceasta legatura. Un singur lucru va spun: acum, punand cap la cap toate informatiile, pentru ca fac si eu pe detectivul, realizez ca de fapt aceasta… legatura ne-a destramat casnicia! Exact din momentul in care a cunoscut-o pe Andreea a devenit foarte nervos.

Cand a cunoscut-o pe Andreea?
Din noiembrie, decembrie, cam asa… Nu pot sa va spun exact ca nu am vorbit cu sotul meu, dar asa am aflat. Eu va spun ce stiu, nu ce cred. Astazi (n.r - ieri) mi-am dat seama ca de atunci lucrurile au inceput sa se deterioreze intre noi.

Ce stiti despre relatia lor?
Nu stiu cat de des se intalneau, dar stiu sigur ca se intalneau. Nu e o supozitie, am aflat lucruri clare.

Sunteti singura persoana care ii sustine nevinovatia si ati retras acum cateva zile cererea de divort. De ce?
Orice criminal trebuie sa aiba si el o aparare… Pe el cine sa-l apere daca nu eu?! Dar eu nu il apar ca sot, il apar ca tata al copiilor mei, ca om, pentru ca stiu ca este nevinovat de acuzele care i se aduc. Este vinovat de altele, da! Dar in instanta nu este acuzat de faptul ca m-a inselat pe mine. Nu cred ca este in stare sa faca lucrurile de care e acuzat.

Stiati si de alte relatii cu alte femei ale sotului dumneavoastra?
In decursul timpului, da, am aflat de alte legaturi ale lui, dar nu am acceptat niciodata. Acum e un soc fantastic…

Cineva a sustinut ca in fata blocului dumneavoastra, cu putin inainte de ora la care s-a petrecut incidentul, a trecut o femeie care vorbea la mobil spunand: "Ii omor pe amandoi"…
Nu este adevarat, adica nu eram eu. Eu am plecat spre apartament dupa ce am primit telefon de la el.

Ce ati vazut cand ati intrat in casa?
L-am vazut pe el cu doua telefoane mobile pe masa, a zis: "A venit aceasta fata la mine…". Ce sa va zic?! N-am stat prea mult cu el… Nu mai comentez…

Amanunte importante

VICTIMA. Inainte de a intra in stare de soc Andreea a spus martorilor ca a fost violata si aruncata
Telefoanele i le-ati dus dumneavoastra fetei?
Nu i le-am dus, dar lasa-ti-ma ca nu am voie sa spun nimic, trebuie sa fiu si eu atenta ce vorbesc…

S-a discutat mult despre cerceii fetei. Unde erau?
Cerceii erau in mana dreapta a Andreei si mie mi s-a parut ciudat ca un om, care a vazut moartea cu ochii si abia mai poate vorbi, intreaba prima data de cercei si de lant.

Cunoscuti de-ai sotului dumneavostra spun ca obisnuia sa bea. Unii martori au afirmat ca atunci cand a fost arestat mirosea puternic a alcool. E adevarat ca se comporta agresiv cand era baut?
Eu nu stiu ce s-a intamplat in casa, nu am fost acolo atunci… Dar orice om care bea e mai iritat. Eu nu ii iau apararea, dar sa tinem cu dreptatea. Daca se face vinovat de altele, asta nu e treaba presei si justitiei! Ca m-a inselat si alte probleme…

Daca va fi de necontestat ca a fost viol, il mai sustineti?
Nu mai comentez... Ce pot sa fac in situatia asta!? Si dumnevoastra daca aveti un prieten, la un moment dat puteti spune ca v-a violat! Vi se pare corect? Eu n-o sa pot sa fac nimic, o sa faca avocatul.

Copiii ce fac?
Nici eu nu stiu daca sunt bine… alergam de la o casa la alta.

ADN CONFIRMAT
Medicii au stabilit ca mostrele ADN prelevate de la doctorul acuzat de viol si tentativa de omor corespund cu cele recoltate din vaginul Andreei Mocanu, sustin surse judiciare. Nu mai ramane nici o indoiala ca medicul Razvan Tranca a intretinut relatii sexuale cu fata. Noile probe inclina balanta in favoarea declaratiei fetei, procurorii indreptandu-se spre varianta vilolului. Lucrurile sunt si mai complicate pentru acuzat, avand in vedere ca e vorba de o minora. Singura care il mai sustine pe doctor e sotia sa care, desi intentase divort exact cu o saptamana inainte de incident, si-a retras cererea acum cateva zile. Ea dorea custodia copiilor si pensie alimentara. Mariana Tranca nu e la prima actiune de acest fel. Si in 2003 sotia doctorului a dorit sa se desparta de acesta, dar procesul nu a continuat dupa prima infatisare.
×
Subiecte în articol: special