x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Adrian Nastase, votat in familie

Adrian Nastase, votat in familie

28 Noi 2004   •   00:00

ALEGERI GENERALE 2004
Adrian Nastase, candidatul Uniunii Nationale PSD+PUR, a venit la vot insotit de familia sa, el dezvaluind presei ca baiatul sau cel mare, Andrei, a votat pentru prima oara.
SILVIU SERGIU

Click pentru a mari imaginea
IMPREUNA LA URNA. Adrian si Dana Nastase au votat la sectia amenajata in incinta Scolii nr. 16 "Petofi Sandor"
Candidatul Uniunii Nationale PSD+PUR la Presedintie, Adrian Nastase, a votat ieri, in cursul diminetii, la sectia nr. 111, amenajata in incinta Scolii nr. 16 "Petofi Sandor" din Bucuresti. Cu cateva minute inainte de ora 9:30, in fata sectiei de votare mai multi lideri ai PSD Bucuresti venisera sa-l intampine pe Nastase. In afara de presedintele organizatiei din Capitala a PSD, Dan Ioan Popescu, erau prezenti si prefectul Dan Darabont si primarul Sectorului 5, Marian Vanghelie. Cativa membri simpli de partid venisera sa-l sprijine pe Nastase. Dupa ei, a venit si candidatul UN PSD+PUR pentru functia de premier, Mircea Geoana, care votase cu doar cateva minute inainte,la Liceul "Jean Monnet". "Am venit sa ma intalnesc cu echipa castigatoare", le-a spus Geoana ziaristilor afisand un zambet larg, dar tremurand de frig.

"VOT ASIGURAT". Cu cinci minute peste ora anuntata, liderul PSD+PUR Adrian Nastase si-a facut aparitia, alaturi de sotia sa Dana si cei doi baieti, Mihnea si Andrei. Candidatul PSD+PUR a dezvaluit presei faptul ca fiul sau cel mare, Andrei, a implinit de curand 18 ani si va vota pentru prima data in viata lui. "Avem un vot asigurat", le-a spus Nastase ziaristilor. In momentul in care a introdus buletinul in urna, liderul PSD+PUR a invocat gratia divina: "Doamne, ajuta!". Apoi a introdus buletinul in urna pentru presedinte in acelasi timp cu sotia sa, Dana, in bliturile fotoreporterilor, care umplusera la refuz sectia de votare.

REFUZ. La plecare, Nastase a dat o scurta declaratie presei, dar a refuzat sa faca vreun pronostic in legatura cu rezultatul scrutinului: "Am votat cu gandul la milioanele de romani care vor merge astazi la urne. Am votat astazi cu gandul la sperantele lor, cu gandul la ceea ce am invatat despre romani in acesti patru ani extraordinari. In astfel de zile se spun de obicei cuvinte mari. Eu am votat pentru o idee foarte simpla. O Romanie fara saracie. Restul sunt amanunte".

MESAJ
"Am votat cu gandul la milioanele de romani care vor merge astazi la urne. Eu am votat pentru o idee foarte simpla. O Romanie fara saracie."
Adrian Nastase, candidatul UN PSD+PUR la Presedintie

.

.

Dan Voiculescu - "Mai multe fapte in loc de vorbe"

DANA PICIU

Click pentru a mari imaginea
DORINTA. Liderul PUR, Dan Voiculescu isi doreste sa vada mai multa lumina in ochii romanilor
Presedintele Partidului Umanist, Dan Voiculescu, candidat al Uniunii Nationale PSD+PUR pentru Senat la Bucuresti, a venit la vot impreuna cu fiica lui mai mica, Corina, care este insarcinata. Ei au votat la sectia de votare 115 de la Liceul "Tudor Vianu", unde de dimineata pana in jurul orei pranzului a fost coada la vot tot timpul. Dan Voiculescu a fost punctual. A venit la ora 12 fix, ora la care coada era destul de mare. "Suntem trei", a suras fericit viitorul bunic, aratand catre fiica sa insarcinata, pe care o tinea protector de umeri. Pentru ca nu se astepta sa gaseasca rand la sectia de votare, Voiculescu s-a indreptat spre usa. A vazut insa multimea care astepta sa-i vina randul pentru a-si exprima optiunea politica si s-a asezat la coada, in comentariile catorva pensionare, care si-au dat coate bucuroase de o asa companie. "E domn, s-a asezat la rand", a spus una dintre femei. In timp ce statea la rand i s-a alaturat deputatul PSD Adrian Severin, cu care a stat de vorba pana a ajuns inauntru, in sectia de votare.

DECIZIE RAPIDA. Primul care a dat buletinul de identitate si a primit buletinele de votare a fost Dan Voiculescu, urmat de fiica sa Corina. Dupa ei a intrat in cabina de vot si Adrian Severin. Dan Voiculescu a stat foarte putin in cabina, nici nu a avut timp sa traga perdeaua, semn ca nu s-a gandit prea mult in ce rubrici trebuie sa puna stampila. Nici fiica lui nu a stat prea mult pe ganduri. "Am votat pentru mai multe fapte in loc de vorbe", a spus liderul PUR la iesirea din cabina de vot. El a mai adaugat ca in urma acestui vot asteapta "mai mult respect din partea lumii politice" si ca isi doreste sa vada "mai multa lumina in ochii romanilor".

.

.

In familie - Geoana a fost asistat de copii

Click pentru a mari imaginea
LECTIE. Mircea Geoana a explicat prezenta copiilor sai in cabina de vot a parintilor ca pe un prilej de educatie civica
Ministrul de Externe, Mircea Geoana, a votat ieri, la putin timp dupa ora 9, la sectia 121, amenajata in incinta Liceului "Jean Monnet", cunoscut ca locul unde voteaza multe dintre personalitatile politice. Impreuna cu sotia si cei doi copii, Geoana a parcurs pe jos cateva sute de metri pana in fata sectiei de votare, unde au fost intampinati de directoarea liceului, care i-a condus pana in sala de sport a liceului unde s-a desfasurat votul.

LECTIE. Cei doi copii ai familiei Geoana, o fata si un baiat, nu s-au despartit de parinti nici macar in cabina de vot, fiecare "asistandu-l" pe cate unul dintre parinti in momentul votului. "Pentru ei este o lectie de cultura civica", a motivat Mircea Geoana prezenta celor mici. Dupa ce a remarcat ca buletinul de vot pentru Camera Deputatilor are o greutate mai mare decat celelalte doua, Mircea Geoana a votat pentru "echipa cea mai buna, pentru echipa cea mai competenta", si totodata "pentru o viata decenta si, inainte de toate, pentru o Romanie putin mai optimista". La iesirea de la urne, ministrul de Externe a tinut sa sublinieze ca alegerile din acest an sunt cele mai importante pe care le-a avut Romania dupa 1990, avand in vedere ca peste 760 de zile Romania va deveni membru cu drepturi depline al Uniunii Europene si si-a exprimat convingerea ca romanii, de asemenea, au votat "echipa cea mai competenta, care va conduce tara pe acest drum". "Sunt convins ca va fi o zi buna pentru democratia romaneasca si pentru destinul si interesul natiunii", a incheiat Geoana. La iesirea din sectia de votare, Mircea Geoana s-a intalnit si cu senatorul PSD Sergiu Nicolaescu, care l-a salutat si i-a urat succes. (Aniela Nine)

.

.

Sustinere - Iliescu a predat stafeta prin vot

Click pentru a mari imaginea
DE LA CAPAT. Pentru Nina Iliescu sfarsitul mandatului de presedinte al sotului ei reprezinta un nou inceput
Presedintele Ion Iliescu si-a exprimat dreptul la vot la sectia numarul 120 din incinta Liceului "Jean Monnet", unde a sosit ieri-dimineata la putin timp dupa ora 10, impreuna cu sotia sa. Presedintele a mai fost insotit si de membrii marcanti ai PSD, in frunte cu Adrian Nastase, Mircea Geoana, Dan Ioan Popescu, Marian Vanghelie si Dan Darabont.

Un grup de tineri, pozitionat strategic pe aleea de la intrarea in liceu, s-a "lansat" in aplauze si urari de bun venit la sosirea presedintelui. Iliescu a fost condus de staff-ul PSD pana la intrarea in sectia de votare, unde cei care l-au insotit au asteptat in liniste consumarea momentului. Seful statului a declarat ca a votat cu increderea ca starea de normalitate in care Romania a intrat in urma cu 15 ani va fi continuata si consolidata. Intrebat cum se simte, avand in vedere ca este prima data dupa ‘90 cand voteaza pe altcineva decat pe el insusi, Iliescu a declarat ca nu e o problema si ca acesta este un moment al schimbului de generatii: "Eu intotdeauna ma simt confortabil".

"USURATA". La randul ei, Nina Iliescu a declarat ca nu ii pare rau ca sotul sau nu va mai fi presedinte al tarii, moment in care presedintele a intervenit: "Rasufla usurata". Seful statului a fost rezervat in exprimarea unui pronostic, dar Nina Iliescu si-a exprimat dorinta ca rezultatele alegerilor sa iasa asa cum ar vrea ea. (Aniela Nine)
×