x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Albumele lui Jackson, epuizate

Albumele lui Jackson, epuizate

de Alex Revenco    |    30 Iun 2009   •   00:00
Albumele lui Jackson, epuizate
Sursa foto: /AGERPRES

Încă de la sfârşitul săptămânii trecute, CD-urile şi DVD-urile lui Michael Jackson au început să se vândă într-un ritm nebunesc, astfel încât ieri nu mai era nimic pe nicăieri. Aceeaşi situaţie s-a înregistrat şi în ţara noastră, unde King of Pop este distribuit de Nova Music/ Sony BMG.



"Toate reţelele cu care lucrăm, adică Metro, Carrefour, Cora, Real, Auchan, Altex , reţele de benzinării şi magazinele specializate şi-au exprimat dorinţa de a achiziţiona tot ce s-a editat până acum cu Michael Jackson, atât pe suport CD, cât şi pe DVD", a declarat Natalia Bercaru, Brand Manager Nova Music/Sony BMG. "Suntem asaltaţi nonstop de mailuri, faxuri şi telefoane, fiecare magazin al fiecărei reţele comandând, în medie, câte 100 de unităţi. Iar unii dintre colaboratori şi-au exprimat dorinţa de a promova produsele Michael Jackson în promoţii şi catalog, cu expunere preferenţială. Încă de vineri dimineaţă am livrat tot ceea ce aveam în depozit, astfel încât, la această oră, stocurile sunt epuizate şi  aşteptăm importul următor. Import ce nu va putea fi onorat în perioada imediat următoare, deoarece reţeaua Sony Music din întreaga lume este suprasolicitată de comenzi. Dacă până la aflarea tristei veşti vânzările produselor Michael Jackson erau moderate, acum, după cum ştim cu toţii, peste tot în lume e o nebunie" a mai spus Bercaru.

LOCUL 1 ÎN SUA ŞI ANGLIA

În doar câteva zile, englezii au cumpărat atât de multe discuri cu Michael, încât acesta a ajuns imediat pe primele locuri, atât în topul albumelor, cât şi în cel al discurilor singles. Astfel, în UK Top Five Albums pe prima poziţie este compilaţia lui Jackson "Number Ones", ce conţine cele mai mari hituri, ajunse pe locul întâi în clasamentele internaţionale. Pe locurile următoare sunt Kasabian, Paolo Nutini, Take That şi Lady Gaga cu albume "la zi". Genaro Castaldo, reprezentantul lanţului de magazine HMV, a declarat într-un interviu acordat BBC că, în aceste zile, cererea de discuri cu Michael Jackson este de 80 de ori mai mare decât cu o zi înainte de deces: "De îndată ce s-a aflat de moartea lui, fanii au format cozi în magazinele noastre pentru a cumpăra CD-uri şi DVD-uri Michael Jackson. Din fericire, avem stocuri destul de mari, pentru că ne-am pregătit să vindem bine cu ocazia concertelor de la O2. Nu ne aşteptam deloc să avem vânzări mari în urma morţii sale". Pe lângă vânzările "fizice" din magazine, discurile lui Jackson au ajuns pe locul întâi şi la downloadări. Astfel, duminică dimineaţă iTunes a anunţat că Michael Jackson e pe prima poziţie în topurile din întreaga lume, mai puţin Japonia. Cele mai downloadate albume sunt, în ordine, The Essential Michael Jackson, Thriller - albumul original, Number Ones, Off The Wall, Thriller - reeditare la 25 de ani de la apariţie, Bad, Ultimate Collection etc. Ar mai fi de menţionat că în iTunes Top 15 Michael e prezent cu zece albume şi în Top 100 cu 21. Şi clasamentul discurilor singles e invadat de hiturile lui, cele mai descărcate cântece fiind, în ordine, Man in the Mirror, Thriller, The Way You Make Me Feel, Don't Stop 'Til You Get Enough, Smooth Criminal, Billie Jean, Black or White, Beat it etc.

"Suntem asaltaţi nonstop de mailuri, faxuri şi telefoane, fiecare magazin al fiecărei reţele comandând, în medie, câte 100 de unităţi. Iar unii dintre colaboratori şi-au exprimat dorinţa de a promova produsele Michael Jackson"
Natalia Bercaru - Brand Manager Nova Music/Sony BMG


BANII DE BILETE VOR FI RETURNAŢI

AEG Live, organizatorii seriei de cincizeci de concerte, pe care Michael Jackson urma să le susţină la Londra, începând din iulie, a transmis condoleanţe familiei şi a promis că banii de bilete vor fi returnaţi "în cel mai scurt timp". Este vorba despre aproximativ 750.000 de bilete, cu preţul cuprins între 50 şi 70 de lire sterline, vândute anul trecut în doar câteva ore. După cum se ştie mulţi cumpărători au revândut biletele, la un preţ mai mare sau mult mai mare, prin eBay sau alte site-uri de licitaţie. Astfel, pentru primul concert, ce urma să aibă loc la 13 iulie, două bilete de categoria VIP, cu valoarea iniţială de 2.000 de lire sterline s-au vândut pe eBay cu 16.000 de lire sterline. AEG Live, care are de returnat circa 300 de milioane de lire sterline a mai cheltuit aproximativ 30 de milioane cu producţia spectacolului.

×
Subiecte în articol: special michael jackson michael jackson