x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Anchete 350.000 de euro, pierduţi din declaraţia de avere. Mihai Prisacariu, numit de Boc la Coordonarea Parteneriatului Public-Privat, şi-a uitat banii din conturi

350.000 de euro, pierduţi din declaraţia de avere. Mihai Prisacariu, numit de Boc la Coordonarea Parteneriatului Public-Privat, şi-a uitat banii din conturi

de Iulia Barbu    |    16 Oct 2012   •   21:49

Cotidianul nostru a sesizat de nenumărate ori cazuri de incompatibilitate, cazuri care au rămăs fără răspuns. Mihai Prisacariu, numit de fostul premier Emil Boc Director al Unităţii Centrale de Coordonare a Parteneriatului Public-Privat din cadrul Guvernului, fost şef al Consiliului Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor (CNSC), are şi el câteva probleme cu averea. Practic, bugetarul de o viaţă şi-a adus aminte în 2011 că are prin conturi, încă din anul 2003 un "măruntiş" de vreo 350.000 de euro, dar a "uitat" să-i declare.

Aşadar, după pierderea alegerilor pentru postul de conducere al Consiliului, Mihai Prisacariu, în baza Deciziei nr.4/2011, a primului ministru Boc, publicată în Monitorul Oficial nr.33, şi-a "tras" funcţia de Director al Unităţii Centrale de Coordonare a Parteneriatului Public-Privat din cadrul Guvernului. Prisacariu este de asemenea şi fost membru PSD, PNL dar şi simpatizant PDL, aciuat sub "pulpana" doamnei Daniela Nicoleta Andreescu, fosta şefă a Secretariatului General al Guvernului, demisionară în urma unui raport ANI pe motiv de conflict de interese.

Pe 16 mai 2011, Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor a sesizat Agenţia Naţională pentru Integritate cazul de incompatibilitate al lui Mihai Prisacariu, solicitând în acelaşi timp şi verificarea modului de dobândire a averii. Alături de sesizarea CNSC către ANI, mai multe memorii au ajuns pe masa premierului, încă din martie 2011. La acea dată, memoriile s-au lovit de zidul ridicat de Daniela Nicoleta Andreescu. În acest moment, potrivit unor surse din CNSC, Consiliul aşteaptă încă o reacţie a ANI, întrucât sesizarea a rămas fără răspuns. Pe 31.05.2011 Agenţia Naţională de Integritate a pornit vijelioasă la drum. A solicitat să-i fie puse la dispoziţie date despre Mihai Prisacariu, referitoare la aspectele ridicate de CNSC. Răspunsul a fost formulat imediat, dar de atunci, tăcere. Dacă pentru cercetarea averii ar fi justificată trecerea unei perioade aşa mari de timp, constatarea unei posibile incompatibilităţii a lui Mihai Prisacariu nu ar fi necesitat timp îndelungat. Există chiar şi o interpelare din partea Olguţei Vasilescu, senator PSD la data formularii interpelarii, despre situaţia fostului director al CNSC. Atât adresele Consiliului au rămas fără răspuns, cât şi interpelarea Olguţei Vasilescu, în ciuda faptului că legea obligă la un răspuns în 30 de zile.
 
Sesizare la DNA

În aprilie 2010, Jurnalul Naţional a arătat în articolul "Consilier penal pentru Guvernul lui Boc" modul în care Mihai Prisacariu a ajuns consilier în Secretariatul General al Guvernului (SGG), în ciuda faptului că DNA a primit chiar de la Corpul de Control al primului-ministru sarcina de a verifica activitatea acestuia din perioada în care a fost preşedintele Consiliului de Soluţionare a Contestaţiilor (CNSC). Sesizarea pentru DNA pare să fi fost invizibilă. În ciuda acestui raport, Emil Boc a semnat decizia prin care Mihai Presacariu era suspendat din CNSC pentru a putea prelua funcţia de consilier în Guvern. Acuzele care i se aduceau în acel raport au fost grave şi aproape identice cu unele dintre motivele pentru care s-a decis începerea urmăririi penale a fostului ministru al Tineretului şi Sportului, Monica Iacob Ridzi. Astfel, Prisacariu a şters toate datele şi informaţiile CNSC, date pe care le-a considerat, se pare, "nesănătoase". Modalitatea în care SGG a decis să trateze problema consilierului luat sub aripă a fost halucinantă! Potrivit secretariatului, Prisacariu nu avea nici o adresă la DNA! Mai mult, potrivit SGG notele la care Jurnalul Naţional făcea referire nu au existat, deşi documentele aflate în posesia noastră aveau antetul Guvernului! În România tinerilor care cu zeci de diplome ajung să facă taximetrie, Guvernul  a ales să apere un om care, deşi avea afaceri bizare, fiind desemnat să consilieze una dintre cele mai înalte instituţii ale statului!

×
Subiecte în articol: Mihai Prisacariu