x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Anchete Clubul băieţilor deştepţi portocalii din energie

Clubul băieţilor deştepţi portocalii din energie

22 Mar 2012   •   11:27
Clubul băieţilor deştepţi portocalii din energie

Nu au, nici pe departe, notorietatea 'greilor' din PDL, dar sunt pusi in pozitii cheie de guvernanti si invart afaceri de milioane – mai bine zis, invart milioane dinspre noi, contribuabilii, inspre ei.

Adrian si Florina Vevera, Rares Rusu, Arthur Roland El Hayes, Alin Ardelean, Rares Cristian Criste si Sorin Piciu. Tineri, portocalii si pofticiosi. Cotidianul.ro i-a prezentat pe baietii destepti din energie ai Partidului Liberal Democrat, concluzionand ca reprezinta 'o retea de interese personale' ale fostului premier, actualmente presedinte al partidului de guvernamant, Emil Boc.

Adrian Vevera

La inceputul acestui an, Guvernul Emil Boc l-a numit la sefia Transelectrica, cea mai importanta societate detinuta de statul roman. pe Victor Adrian Vevera, provenit din serviciul secret al MAI (celebra UM 0215 Doi si-un Sfert, actualmente DGIPI) si fost consilier personal al premierului Emil Boc pe probleme de securitate energetica. Vevera a fost numit consilierul lui Boc in 3 iulie 2009 la recomandarea socrului sau - Tudor Stefanie, primarul din Turda, cunoscut ca apropiat al lui Emil Boc. Tot Stefanie l-a promovat pe Radu Bica, fostul vicepresedinte al Consiliului Judetean Cluj, arestat in noiembrie si condamnat la 5 ani de inchisoare. Florina Vevera, fiica lui Stefanie si sotia lui Adrian Vevera, devine consilier al ministrului Dezvoltarii Regionale si Turismului. Iar Adrian Vevera il consiliaza si pe ministrul Comunicatiilor, Valerian Vreme. Plecat de la 'Doi si-un Sfert' Vevera, in martie 2011, impreuna cu finul sau Dumitru Zurbagiu, (care a devenit celebru datorita scandalului deconspirarilor ofiterilor DGIPI la Tribunalul Bucuresti, in 2007), Vevera devine coordonator al Grupului de lucru interdepartamental pe probleme de securitate energetica regionala din cabinetul Boc.

Rares Rusu

Actualui director al Transelectrica Cluj este fiul generalului Stoian Rusu, fostul sef al Militiei Cluj si, ulterior, fostul prim-sef al Doi si’un Sfert. Rares Rusu era, in urma cu patru ani, consilier judetean. Atunci, firma la care era actionar, SC Tes Group, a incheiat un contract cu Aeroportul Cluj-Napoca, o institutie in subordinea Consiliului Judetean Cluj. SC Tes a vandut o serie de echipamente pentru reducerea consumul de energie electrica la corpurile de iluminat instalate pe aeroportul clujean. Aceeasi firma a mai castigat in august 2006 o licitatie organizata de Ministerul Transporturilor pentru optimizarea consumului de energie in statiile de cale ferata Cluj, Oradea si Dej.

Rares Rusu a fost consilier judetean PD, presedinte al Organizatiei de Tineret a PD Cluj. Rusu a fost seful de cabinet al lui Adriean Videanu in vremea cand acesta era vicepremier, iar apoi a fost numit in aceeasi pozitie de George Seculici. Rusu a mai lucrat si pentru Vasile Blaga. A parasit Bucurestiul in urma scandalului de spionaj Stamen Stancev.

In rechizitoriul intocmit patroanei clubului-bordel mascat 'Nana', Natalia Strechi, se arata faptul ca unul din automobilele care erau parcate destul de des in fata acestui local se afla si un Mercedes CJ 101, o masina care a fost cumparata in leasing de acelasi Rares Rusu.

Arthur Roland El Hayes

Seful SC Electrica Transilvania Nord este, din 10 august 2010, Arthur Roland El Hayes, care a dovedit, la numire, ca nu stia macar cati wati are megawattul. Arthur Roland El Hayes (28 de ani, mama romanca, tata sirian, consilier PDL in Cluj Napoca) a fost numit fara concurs de Consiliul de Administratie al societatii in functia de director general, desi nu are studii sau experienta in domeniul energetic.

Roland El Hayes a absolvit Facultatea de Stiinte Economice si Gestiunea Afacerilor din cadrul UBB Cluj, in anul 2005. In timpul facultatii, a lucrat ca ospatar, receptioner si referent marketing. Inainte de a deveni director general al Electrica Furnizare Electrica Nord a fost aproape un an director comercial la aceeasi societate.

Cititi mai multe in cotidianul.ro

×