x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Anchete Dincă nu a acționat singur. Dovezi cu privire la complici, sub nasul anchetatorilor

Dincă nu a acționat singur. Dovezi cu privire la complici, sub nasul anchetatorilor

de Ion Alexandru    |    09 Aug 2019   •   09:43
Dincă nu a acționat singur. Dovezi cu privire la complici, sub nasul anchetatorilor

Apelurile telefonice repetate, primite atât de familia Luizei, cât și de familia Alexandrei, demonstrează că Gheorghe Dincă a avut cel puțin un complice. Este vorba despre un bărbat tânăr, cu vârsta în jurul a 30 de ani, care a apelat familiile victimelor pentru a completa informațiile furnizate de asasin anterior. Familia Luizei a primit patru telefoane, dintre care două de la acest personaj neidentificat, în timp ce mama Alexandrei a fost apelată de individul necunoscut chiar în dimineața zilei în care Poliția și Parchetul au descins peste Gheorghe Dincă în “casa groazei”. Există informații potrivit cărora anchetatorii ar urma ca, într-un timp relativ scurt, să trimită în judecată dosarul doar pentru omor calificat și cu suspect-inculpat doar Dincă, fără a aștepta să verifice toate pistele referitoare la existența complicilor și fără să investigheze temeinic ipoteza unui grup criminal organizat care se ocupă cu traficul de carne vie din care se presupune că face parte monstrul din Caracal.

 

Familia Luizei a fost sunată, imediat după răpirea tinerei, de patru ori, de pe două cartel SIM diferite, de către două persoane diferite, pentru a o “liniști” și pentru a o determina să nu mai facă nicio căutare. Primul apelant avea o voce tânără, masculină, aparținând unui bărbat cu vârsta în jur de 30 de ani, în timp ce a doua persoană părea un bărbat în vârstă, de peste 60 de ani, care avea o voce mai groasă. Persoana tânără a sunat într-o zi de două ori, iar a doua zi, a fost apelat telefonul părinților Luizei, de pe un alt număr de telefon, de persoana în vârstă. Ambele persoane, neidentificate oficial niciuna dintre ele până în acest moment, furnizau același mesaj, conform căruia Luiza este bine, se află în Elveția, a plecat de acasă fiind influențată de o prietenă și că părinții să stea liniștiți, că nu s-a întâmplat nimic. Conform avocatului familiei Luizei, discuțiile purtate de al doilea apelant veneau în completarea afirmațiilor făcute anterior, ceea ce denotă, fără echivoc, o legătură directă între cele două persoane diferite și răpirea Luizei.

 

Scenariu la indigo, în cazul Alexandrei

Interesant este că același lucru s-a întâmplat și în cazul Alexandrei. Joi, 25 iulie, mama Alexandrei, în timp ce se afla în incinta postului de poliție din Dobrosloveni, județul Olt, în prezenta unui agent de poliție, a fost apelată, la ora 10.30, de pe o cartelă SIM prepay, cu numărul 0763931765, de un bărbat care părea în vârstă, cu voce groasă, și care a folosit apelativul “mamă soacră”, spunând că Alexandra este cu el, este bine și că urmează să plece în Anglia, ca să facă bani. În urma investigațiilor jurnalistice s-a descoperit că respectiva cartelă de pe care a fost apelată, joi, mama Alexandrei, a fost achiziționată de însuși Gheorghe Dincă, cu doar puțin timp înainte de apel, de la mall-ul din Craiova, el fiind cel care a sunat-o pe mama Alexandrei. Surse apropiate anchetei dezvăluie că, în aceeași zi, familia Alexandrei a fost apelată, de mai multe ori, de pe numere necunoscute, însă niciodată de la celălalt capăt al telefonului nu a vorbit nimeni. “Tăcea și asculta, după care închidea”, au precizat sursele citate.

La o jumătate de oră după ce Gheorghe Dincă a sunat familia Alexandrei, la Serviciul 112 au fost primite apelurile disperate ale acesteia. Dincă se afla într-o mașină de ocazie, pe drumul dintre Craiova și Caracal, intrând în localitate abia la ora 11.30.

 

Apelantul de la ora 7.30 dimineața, neidentificat

Modul de operare din cazul Luizei se regăsește identic și în cazul Alexandrei. Numai că de această dată, după ce Gheorghe Dincă se afla în custodia autorităților. Astfel, procurorii și polițiștii care au așteptat 16 ore pentru a pătrunde pe proprietatea asasinului, au “rupt” poarta lui Gheorghe Dincă vineri, 26 iulie, la ora 6.00 dimineața. Dincă a fost încătușat și a început așa-zisa percheziție a curții și a casei. O oră și jumătate mai târziu, la 7.30, mama Alexandrei a primit un apel, de pe un număr diferit decât cel pe care Gheorghe Dincă l-a utilizat cu o zi în urmă, în care o persoană neidentificată până la acest moment i-a spus că Alexandra este plecată în Anglia și să se liniștească. Porivit surselor apropiate anchetei care au făcut această dezvăluire, persoana care a sunat este un tânăr, cu vârsta de aproximativ 30 de ani, ca și în cazul celui care a sunat familia Luizei. Iar numărul de pe care s-a sunat, în acea dimineață, este 0783055XXX (anonimizăm ultimele cifre, din motive obiective).

Alexandru Cumpănașu, unchiul Alexandrei, ne-a declarat că toate aceste informații au fost puse de către familie la dispoziția anchetatorilor. Însă, până la acest moment, nu există date cu privire la modul în care procurorii urmăresc această pistă.

“Jurnalul” a descoperit că numărul de telefon de pe care Dincă a apelat, joi, la ora 10.30, familia Alexandrei a fost preluat de către operatorul de telefonie mobilă, după ce, înainte, a fost folosit de o persoană din Craiova înscrisă pe mai multe portaluri și forumuri și care se ocupa, până în anul 2014, cu vânzarea de telefoane mobile și alte dispozitive electronice, inclusiv mijloace de transport pe două roți sau camere de cămin în oraș.

 

Telefonul de pe care s-a sunat la 112, distrus în același arzător

Puse cap la cap aceste detalii, rezultă fără echivoc că, în ceea ce privește ambele răpiri, Gheorghe Dincă a avut cel puțin un complice. În sensul că o a doua persoană încerca să intoxice familiile victimelor cu privire la faptul că acestea se află în viață, că au fugit în străinătate, drept pentru care familiile să înceteze cu demersurile făcute pe lângă autorități pentru găsirea lor.

La aceste detalii, având drept scop îndepărtarea atenției familiilor de zona Caracal, avem de-a face cu o atitudine aproape inertă și suspect de delăsătoare a organelor de poliție și a procurorului de caz de la Caracal. Atât în perioada anterioară dispariției Alexandrei, cât și după ce Alexandra a apelat, joi, 25 iulie 2019, Serviciul 112.

O altă informație-bombă cu privire la acest dosar a fost furnizată, miercuri seară, de către avocatul familiei Luizei, Tonel Pop, fiind confirmată, pentru “Jurnalul”, atât de surse judiciare, cât și de Alexandru Cumpănașu. Este vorba despre aparatul telefonic pe care Alexandra l-a utilizat pentru a apela Serviciul 112. Acesta avea în el o cartelă SIM, tot prepay, cu numărul 0759660526, introdusă într-un telefon marca Alcatel Analog, însă care nu a mai fost găsit de către anchetatori. Gheorghe Dincă a relatat că a distrus, prin ardere, acest aparat, dar și cartea SIM, în cazanul în care ar fi fost incinerat și cadavrul Alexandrei. În urma cercetării la fața locului, criminaliștii au descoprit și ridicat doar cutia în care s-a aflat acest aparat, când a fost achiziționat de Dincă.

 

Mașina gri din curte, o altă pistă ignorată

Apelurile telefonice făcute de persoane diferite către familiile victimelor reprezintă doar unul dintre indiciile conform cărora Gheorghe Dincă nu a acționat singur în această activitate infracțională, de o gravitate deosebită. Un alt element asupra căruia “Jurnalul” insistă este existența mașinii gri în curtea “casei groazei”, joi, 25 iulie 2019, în intervalul orar 11.13- 11.29. Reamintim că, intercalate cu apelurile la 112, Alexandra a fost contactată pe telefonul lui Dincă de agentul de poliție N.F., aflat în teren, de pe telefonul său. Conform raportului Ministerului Afacerilor Interne, prezentat inclusiv în cadrul ședinței CSAT, agentul s-a prezentat la șeful Biroului Investigații Criminale din cadrul Poliției Municipiului Caracal, comisar P.C. În prezența acestuia, au reapelat numărul lui Dincă, de pe care Alexandra a sunat la 112, cerându-i acesteia să descrie ce vede în acel moment (ora 11.29) în curtea casei în care era ținută sechestrată. Conform raportului, această descriere cuprinde următoarele: un brad, un nuc, o mașină platformă cu fiare vechi, un gard metalic de culoare roșie, un AUTOTURISM GRI și mai mulți câini-lup dezlegați. Apelul s-a întrerupt, iar după acest moment nu a mai putut fi apelat telefonul respectiv.

Problema-cheie a acestui moment critic este aceea că, în intervalul 8.30-12.14, autoturismul gri al lui Gheorghe Dincă se afla parcat în centrul Municipiului Caracal, aflându-se, în toată această perioadă, în dreptul unei camere de supraveghere care a imortalizat-o. Ce mașină gri a văzut Alexandra, a cui este și dacă se mai afla cineva în casa lui Dincă în acel moment sunt elemente necunoscute și, până în prezent, nu există date că ar fi investigate de cineva. Familia Alexandrei, prin intermediul lui Alexandru Cumpănașu, a precizat, pentru “Jurnalul”, că nu exclude să formuleze o solicitare către achetatori ca polițistul care a cules de la Alexandra aceste detalii să fie audiat în dosar și, mai mult, să fie supus testului cu aparatul poligraf. În lipsa unor înregistrări ale acestei convorbiri, nu există nicio probă care să confirme că Alexandra a spus că, la acel moment, vede o mașină gri în curtea casei lui Gheorghe Dincă. Dacă se confirmă această informație, putem vorbi în mod clar de un complice al lui Dincă aflat la domiciliul acestuia, în ziua și la ora la care se presupune că Alexandra a fost ucisă.

 

Suspiciune că dosarul urmează să fie trimis rapid în judecată

Alexandru Cumpănașu a dezvăluit, ieri, o informație din care reiese faptul că anchetatorii ar dori să finalizeze într-un timp scurt rechizitoriul privind uciderea Alexandrei. Probabil se așteaptă scurgerea celor 30 de zile, la finalul cărora Institutul Național de Medicină Legală “Mina Minovici” să trimită DIICOT raportul final al expertizei genetice a fragmentelor osoase ridicate din arzătorul lui Dincă, pentru a avea proba cocludentă că Alexandra este moartă. “Părinții Alexandrei au fost chemați la sediul DIICOT, pentru audieri. Li s-au cerut două chestii. Să spună de ce au portat numărul Alexandrei pe o altă cartelă și dacă se constiuie parte civilă în procesul penal”, spune Cumpănașu. Acesta subliniază că familia Alexandrei nu se va constitui parte civilă în acest proces, în primul rând pentru că nici măcar toți banii din lume nu ar putea acoperi pierderea suferită, în cazul în care ancheta va concluziona, în mod cert, că Alexandra nu mai este. Pe de altă parte, există suspiciunea că întrebarea referitoare la constituirea ca parte civilă înseamnă un indiciu clar că anchetatorii vor să trimită acest dosar în judecată doar în ceea ce privește săvârșirea infracțiunii de omor calificat, iar partea referitoare la traficul de carne vie să fie, eventual, disjunsă și cercetată separat. “Poate le trece prin cap anchetatorilor să disjungă și să-l trimită în judecată pe Dincă doar pentru omor și îl judecăm pentru rețea ulterior. Noi vom ataca în instanță acest lucru. Evident că ni se urcă sângele în cap dacă vor merge pe varianta că nu a avut complici și că nu sunt clanuri în Olt”, a conchis Alexandru Cumpănașu.

Două apeluri făcute de un personaj necunoscut, pe telefonul mamei Luizei, spuneau că tânăra este plecată în Elveția. Mesajele veneau să întărească ce a spus o altă persoană, care pare a fi fost Dincă, și care a apelat familia anterior

Dincă a sunat-o, pe 25 iulie, pe mama Alexandrei, să-i comunice că fata este cu el și că vor pleca “să facă bani” în Anglia. A doua zi, dimineață, când Dincă era deja reținut, un tânăr a apelat-o pe mama victimei, să-i spună același lucru

×