x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Anchete Fiica lui Gheorghe Dincă conduce cu puteri depline firma italienilor de la Arad

Fiica lui Gheorghe Dincă conduce cu puteri depline firma italienilor de la Arad

de Ion Alexandru    |    02 Sep 2019   •   08:10
Fiica lui Gheorghe Dincă conduce cu puteri depline firma italienilor de la Arad

Daniela Floretina Bălan, fiica lui Gheorghe Dincă, a fost desemnată de moștenitoarea italiană a lui Giorgio Albiero, controversatul afacerist cu care românca trăia în ultimii ani, să adinistreze compania Albiero Group, din Arad, are, conform datelor de la Ministerul Finanțelor Publice, deține active de 28.151.524 de lei. După moartea lui Albiero, compania a fost preluată de Artemisia Frazan, o doamnă în vâstă de 75 de ani, domiciliată în Brogliano, care, în 17 iulie, a decis ca Daniela Florentia Bălan să fie singurul dintre cei trei noi administrator ai companiei desemnați care să aibă puteri depline în această societate. Ceilalți administrator, printre care se numără și nepotul defunctului Giorgio Abiero, fiind însărcinați cu puteri limitate. Acest fapt demonstrează că, în fapt, fiica lui Gheorghe Dincă “păstorește” afacerile italienilor, la Arad, numirea ei fiind succedată, pe 24 iulie, cu episodul controversat legat de trecerea prin fața casei lui Gheorghe Dincă exact în momentul în care suspectul intrase în curte, cu Alexandra imobilizată pe bancheta din spate a mașinii.

 

Cu o săptămână înainte ca Gheorghe Dincă să o răpească pe Alexandra Măceșanu, pe care a sechestrat-o, violat-o și se presupune, conform propriilor decarații ale inculpatului, a ucis-o și incinerat-o în butoiul improvizat din curtea casei din Caracal, fiica monstrului devenea, oficial, păstrătorul unei averi de peste 6 milione de euro. Concret, Daniela Florentina Bălan (fostă Dincă) a fost numită administrator cu drepturi depline al companiei Albiero Group SRL, fondată de către amantul acesteia, italianul Giorgio Albiero, decedat la începutul acestui an, și care era vizat de un dosar penal cu privire la deținerea ilegală de muniție de vânătoare.

Astfel, conform unui document intrat în posesia “Jurnalul”, în data de 16 iulie 2019, noul asociat unic al SC Albiero Group SRL Arad, Artemsia Franzan, o doamnă de cetățenie italiană, născută în 27 aprilie 1944, în Brogaliano, Italia, a luat decizia ca. în baza prerogativelor conferite de Actul constitutiv al societății și de Legea societăților comerciale din România, nr. 31/1990, să îl revoce din funcția de administrator al SC Albiero Group SRL pe fostul patron, Giorgo Albiero, decedat. și să numească în locul acestuia alți trei administrator persoane fizice.

 

Daniela, singurul administrator cu puteri depline

 

În acest sens, doi italieni și o româncă au fost desemnați de patronul italian să conducă destinele acestei companii. Primul este Lovo Albiero Andreea, nepotul lui Giorgio Albiero, cu domiciliul în Padova, și de Vezuu Andreea. Cetățean italian, cu domiciliul în Brogaliano. Ambii italieni au devenit administrator ai SC Albiero Group SRL Arad, dar nu deplini, ci cu puteri conferite limitate în administrarea societății, și anume  urmând să îndeplinească atribuții doar în ceea ce privește gestiunea internă a companiei.

În schimb, al treilea administrator, numit la 17 iulie 2019, de către asociatul unic Artemisia Franzan, este fiica lui Gheorghe Dincă, Andreea Florentina Bălan, care urmează să reprezinte SC Albiero Group SRL în relațiile cu terții și să îndeplinească toate operațiunile necesare ducerii la îndeplinire a obietului de activitate al societății. Cu alte cuvinte, nu italienii, ci românca, fiica lui Dincă, conduce, în fapt, destinele grupului italian. Însă, patronul a decis să facă o excepție în această hotărâre luată cu o săptămână înainte de tragedia de la Caracal Conform documentului citat, “prin excepție, operațiunile vizând vânzarea-cumpărarea de bunuri imobiliare, în numele și pe seama societății, vor fi considerate ca fiind valabil încheiate doar cu acordul unanim al celor trei administrator”.

Odată luate aceste hotărâri, urma să fie rescris actul constitutiv al companiei SC Albiero Group SRL, prin actualizarea lui, cuprinzând modifcările efectuate până la momentul acestei decizii, iar “celelalte clauze statutare rămân nemodificate și se adaptează în mod corespunzător situației nou create”. De remarcat est faptul că conținutul actului la care facem referire i-a fost tradus și explicat semnatarei Artemisia Franzan de către un interpret autorizat al Ministerului Justiției, aceasta înțelegând dispozițiile actului și fiind de acord cu cuprinsul acestuia.

 

Avere de milioane de euro

 

Albiero Group, compania asupra căreia are drepturi depline fiica lui Gheorghe Dincă, din Caracal, administrează o avere, la Arad, de șase milioane de euro, conform datelor existente la Ministerul Finanțelor Publice, valabile la sfârșitul anului 2017, când a fost depus și actualizat ultimul bilanț fiscal. Concret, în primul an de la înființarea companiei, 2015, societatea în cauză adminstra active imobilizate totale în valoare de 3.186.809 lei. La sfârșitul anului 2016, conform bilanțului depus, valoarea activelor imobilizate totale ale SC Albiero Group SRL se ridica la 24.822.828 de lei, în timp ce, conform bilanțului contabil aferent exercițiului financiar al anului 2017, activele imobilizate totale ale societății se ridicau la 28.151.524 de lei, ceea ce, la paritatea valutară de la acel moment, însemnau 6,26 milioane de euro.

În anul 2015, compania Albiero Group a avut zero cifra de afaceri, pentru ca, în 2016 și 2017, cifra de afaceri să fie de 533.199 lei, respectiv 563.783. Societatea a înregistrat profit doar în cursul anului 2016, când a adus acționarului suma de 804.882 de lei. În 2017, firma din Arad a italienilor a înregistrat pierderi de 1.622.619 lei.

Conform datelor furnizate de Oficiul Național al Registrului Comerțului (ONRC), SC Albiero Group SRL a luat ființă în data de 1 septembrie 2015, cu sediul social în Satul Archiș, județul Arad, având ca obiect de activutate cultivarea  cerealelor și plantelor nepermanente – orez, leguminoase și plante producătoare de semnințe oleaginoase. La acel moment, asociatul unic și administratorul companiei era cetășeanul italian Giorgio Albiero, amantul fiicei lui Gheorghe Dincă.

Cum a intrat românca în cercul de afaceri al lui Albiero

Legăturile dintre Daniela Florentina Bălan (Dincă) cu grupul de afaceri Albiero a fost dezvăluită, pentru prima dată, de către omul de afaceri arădean Nicolae Cilan. Acesta a afirmat că Albiero Giorgui a venit, prina dată, în România, pentru a vâna, manifestându-și dorinșa să achiziționeze un domeniu de vânătoare. “Prin cercul de prieteni pe care îl aveam am întrebat şi i-am prezentat Artemis Montana lui Albiero. Până la urmă a dat o sumă de bani ca să cumpere acest domeniu de vănătoare, care a rămas tot pe numele celui de la care l-a cumpărat. Albiero putea să devină proprietar, doar că banii plătiţi nu au fost chiar curaţi”, afirma acesta. Despre fiica lui Dincă, Colan a popestit că a cunoscut-o la Albiero acasă, în Italia. “El m-a rugat să o ajut că avea un dosar penal la Timişoara pentru furt. Furase banii de la o farmacie veterinară la care lucrase. Au venit în România, le-am prezentat un avocat care le-a explicat că trebuie achitat prejudiciul. Era între 10.000 şi 18.000 lei nu mai ştiu exact. S-au înţeles cu patronul farmaciei, care şi-a retras plângerea”, arată omul de afaceri Ulterior, Cilan a achiziționat terenuri pentru italieni. Plățile erau făcute prin intermediul lui Lovo Albiero Andrea, co-administrator cu Daniela Dincă la Albero Group, însă Giorgio Albiero îi dădea bani cash pe mână doar fiicei lui Gheorghe Dincă.

Acesta este momentul în care Nicolae Cilan a dezvăluit că asociații lui italieni i-au povestit că Daniela le-a propus că, dacă au nevoie de ceva, să apeleze la ea cu încredere, deoarece le găsește tot ce le trebuie. “Unul dntre asociaţi mi-a confirmat că în ultimul timp a văzut-o cu fete tinere prin Italia. Nu ştiu în ce scop. Am auzit şi mi s-a confirmat că la diverşi italieni care veneau la vânătoare în Arad li se aduceau fete. Italienii când vin în România vin să facă afaceri şi la fete”, mai afirmă afaceristul. În urma acestei afirmații, la data de 22 august, Daniela Florentina Bălan a deschis proces, la Tribunalul Arad, în care i-a chemat în judecată pe Niclae Cilan, dar și pe un italian pe nume Vittorio Antonio Gollo, având ca obiect “pretenții daune morale”. Cauza se află, în prezent, în procedură de fitru.

Mii de cartușe de vânătoare confiscate de procurori de pe domeniul italianului

“Ginerele” lui Gheorghe Dincă, italianul Giorgio Albiero, a făcut obiectul a două dosare penale instrumentate de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Arad și de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Ineu, pentru activtăți ilegale privind traficul de muniții. Este vorba despre introducerea ilegală în românia a unei cantități impresionante de cartușe de vânătoare pe care italianul le-a vândut, fără documente, conaționalilor să care veneau special la Arad pentru a participa la partidele de vânătoare, Muniția în cauză a fost descoperită și ridicată de procurori în cadul unei percheziții efectiate pe proprietatea lu Giorgio Albiero, existând suspiciunea că ele au fost introduse în țară, cu TIR-ul, ascunse în mai multe aparate de cafea. Dosarul a fost clasat, în primăvara acestui an, după decesul lui Giorgio Albiero.

Însă, pe rolul Judecătoriei Arad a existat un dosar penal deschis încă din data de 16 noiembrie 2017, în care s-a avut în vedere confiscarea specială a munițiilor depistate pentru prima dată, fără documente de proveniență, la Giorgio Albiero În 13 decembrie 2017, magistratul judecător însărcinat cu judecarea acestei cauze a dispus luarea măsurii confiscării speciale cu privire la bunurile ridicate de la italian, în dosarul penal nr 512/P/2017 al Parchetului de pe lângă Judecătora Arad. Era, la acel moment, vorba despre trei tuburi cartușe cu capsa percutantă, care au fost predate la Camera de corpuri delicate de la IPJ Arad.

În luna mai, mai exact pe 7 mai 2019, un alt dosar, aflat pe rolul Judecătoriei Ineu, dezvăluie cantități impresionante de muniție traficată, ridicată de pe proprietatea lui Giorgio Albiero. Dosarul era instrumentat de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Ineu și, la data de 5 iunie 2019, instanța a dispus confiscarea specială a nu mai pușun de 4717 cartușe de vânătoare. Concret, este vorba despre 2.941 de bucăți de cartușe de vânătoare cu alice, de diferite caliber, toate nepercutate, alte patru tuburi cartușe percutate, de calibrl 12, 20, 28 și 36 milimetri, un tub cartuș percutat marca Nike, alte 1.669 de cartușe de vânătoare cu aloce de diferite caliber, alte patru tuburi percutate și un ambalaj de carton, toate rdicate de pe proprietatea lui Gorgio Albiero și care, în urma decesului acestuia, au rămas în camera de corpuri delicate de la IPJ Arad.

Daniela Florentina Bălan, fiica lui Gheorghe Dincă, dispune, începând cu 17 iunie 2019, de activitatea companiei Albiero Group, societate care deține în proprietate active de 28.151.524 de lei

Ea este adinistratorul cu drepturi depline în cadrul societății, alături de alți doi italieni desenmnași de patronat, dar care au puteri limitate. Există și p excepție. Fiica lui Dincă nu poate vinde terenuri și clădiri decât cu acordul celorlalți administratori

 

 

×