Cu peste 200 de imobile din centrul istoric acaparate prin metode de tip mafiot si cu complicitatea unor politisti, procurori, judecatori, notari si executori judecatoresti, clanurile romilor de catifea din Timisoara au transformat Mica Viena in Marea Strehaie. La acest palmares se adauga cele mai mari palate de pe Aleea CFR, precum si zeci de terenuri. Fara ajutorul unor functionari corupti din Primaria Timisoara,
Oficiul de Cadastru si justitie, acestea clanuri nu ar fi reusit sa cucereasca Timisoara. Ramane strigator la cer ca pentru un fenomen infractional organizat, de asemenea amploare, singurul rom urmarit penal este Ionelas Carpaci, unul dintre romii bogati care nu este ruda cu celebrul 'clan Carpaci'. In rest, nimeni nu este vinovat pentru transformarea Timisoarei intr-un luxos paradis pentru romii bogati, infractori in Romania, dar si in Germania, Franta sau Italia. Jurnalul National va prezinta o 'lista a rusinii', pe care o dorim cat mai obiectiva si cuprinzatoare, insa care este departe de a fi completa.
1. Gheorghe Ciuhandu, primarul Timisoarei
2. Nicusor Miut, fost director al Directiei Patrimoniu, si alti angajati ai Primariei Timisoara
3. Petre Turpan si Remus Crudu, angajati ai Oficiului de Cadastru si Publicitate Imobiliara Timis
4. Reprezentanti ai Politiei Timis si ai SRI Timis
5. Angajati ai Compartimentului de ordine publica al IPJ Timis
6. Angajati ai Administratiiilor Financiare Timis si Timisoara si Garda
Financiara
7. Angelina Tufariu, fostul procuror
8. Generalul Florin Sandu, fost sef al Politiei Romane
9. Safta Criste, notar
10. Carmen Martinov, procuror DIICOT
11. Cristina Vasilescu, consilier juridic la Primaria Timisoara
12. Costes Mandoiu, fost angajat la Directia Fiscala
Gheorghe Ciuhandu, primarul Timisoarei, care in trei mandate a tolerat tacit dezvoltarea fenomenului tiganesc si a inchis ochii la falsurile si abuzurile in favoarea romilor, facute chiar de catre angajati si directori din Primarie. Cea mai grosolana implicare: lipsa de reactie atunci cand stampila cu semnatura sa a fost folosita pentru falsificarea unor acte si contracte avand ca obiect imobile si terenuri din Timisoara, ajunse pe mana romilor de catifea. In cele trei mandate, un singur palat tiganesc, din cele peste 30 construite ilegal, a fost demolat. Romii pagubiti au dezvaluit atunci primele nume ale functionarilor din primarie pe care i-au mituit, insa nu s-a aplicat nici macar o sanctiune.
Nicusor Miut, fost director al Directiei Patrimoniu, si alti angajati ai Primariei Timisoara care au ajutat aceste clanuri pentru a identifica imobilele istorice pe care sa le poata cumpara, dupa ce primeau informatii privind statutul juridic al cladirilor in cauza.
Petre Turpan si Remus Crudu, angajati ai Oficiului de Cadastru si Publicitate Imobiliara Timis, care au aparut in dosarul privind arestarea lui Ionelas Carpaci. Ei sunt functionarii care au intabulat terenurile pentru care a fost arestat Ionelas Carpaci.
Politia Timis si SRI Timis, prin conducerile celor doua institutii care nu au reactionat la amenintarile primite de catre cei doi prefecti, Ovidiu Draganescu si Mircea Bacala, cat si prin lipsa de reactie la scrisorile de amenintare cu moartea trimise fostului prefect Draganescu si primarului Ciuhandu. Un episod neelucidat, cu anchete ale caror rezultate nu au fost facute niciodata publice. Aceasta in ciuda faptului ca SRI Timis a monitorizat, a solicitat si a si primit inregistrari telefonice si ambientale cu discutii dintre romii implicati.
Compartimentul de ordine publicå la IPJ TimiS, care lasa clanurile de romi sa isi faca de cap la nunti si inmormantari, cand blocheaza orasul cu limuzine si bolizi de lux, sfideaza legea si cetatenii si isi regleaza conturile in public, cu pistoale, sabii si pari.
Administratiile Financiare Timis si Timisoara si Garda Financiarå care nu au verificat si nu au cerut explicatii romilor milionari in euro vizavi de provenienta averilor fabuloase si a proprietatilor acestora.
Angelina Tufariu, fostul procuror care a tergiversat ancheta in cazul lui Ionelas Carpaci. In calitate de procuror al Parchetului Curtii de Apel Timisoara aceasta a refuzat, alaturi de colegii din politie, sa insceneze un flagrant pentru prinderea lui Ionelas Carpaci si a doi complici intr-o tranzactie imobiliara cu acte false. Mai mult, implicand cateva personaje influente din lumea araba, aceasta a incercat sa scoata probe care nu exista de la jurnalistii care au realizat flagrantul. Actualmente, Angelina Tufariu, alaturi de Marius Chiru, si el fost procuror la Parchetul Curtii de Apel Timisoara, impreuna cu fostul procuror DIICOT Pompiliu Stanciu, si-au deschis o casa de avocatura. Toti trei detin informatii vitale privind retelele mafiei imobiliare tiganesti, insa nu au reusit condamnarea definitiva a vreunui personaj implicat.
Generalul Florin Sandu, seful Politiei Romane intre 2001-2003 si secretar de stat in Minsterul de Interne intre 2003-2006, transformat in avocat. El a pledat in fata judecatorului de la Inalta Curte de Casatie si Justitie in apararea lui Ionelas Carpaci, arestat pentru implicare in vanzarea cu acte false a unor terenuri ale Primariei Timisoara. Culmea, acelasi fost sef al Politiei Romane, Florin Sandu, l-a aparat in instanta la trei termene de judecata pe Nicolae Mihai, dusmanul declarat la lui Ionelas Carpaci. Generalul devenit avocat a jucat la doua capete, lucru legal, insa care ridica mari probleme de moralitate si confidentialitate vizavi de clienti.
Notarul public Safta Criste, sotia lui Mircea Criste, fost procuror general al Romaniei, a fost audiata in dosarul in care a fost arestat Ionelas Carpaci. Safta Criste este notarul la care s-a incheiat o procura pe numele unui personaj fictiv pentru care escrocii au produs documente false, in 11 februarie 2008. Celalalt notar este Teodora Notingher.
Procurorull DIICOT Carmen Martinov. Numele ei apare in dosarul lui Ionelas Carpaci, pe care l-a audiat in 2000-2001, pentru sechestrarea unei persoane. Interpelata de ziaristi sa comenteze afirmatia lui Ionelas ca o cunoaste, Carmen Martinov a negat vehement ca ar avea vreo legatura cu Ionelas Carpaci. Fara a sustine ca exista o implicare a procuroarei in acest caz, ea s-a facut remarcata prin limbajul folosit in discutia cu ziaristii. 'Ce am eu treaba cu Ionelas, fratilor, trai-v-ar sfintii! Ce am eu treaba cu omul asta?... Ma, tot o dati intruna ca nebunii! V-am mai spus si am repetat, Bot Malin (jurnalist – n.r.), care ma tot musca de fund. Domnule, n-am nici o treaba cu Ionelas. Nu l-am avut in viata mea. Toata lumea l-a avut in dosare cu imobiliare. Veniti peste mine cu Pampi, cine dracu e Pampi?'. Ulterior, Carmen Martinov, procuror la DIICOT Timis, a ajuns in atentia Inspectiei Judiciare a Consiliului Superior al Magistraturii dupa ce a folosit un limbaj necivilizat cand i s-a cerut punctul de vedere in legatura cu rezultatul unei anchete din trecut, care il viza pe Ionelas Carpaci.
Cristina Vasilescu, consilier juridic la Primaria Timisoara si Costes Mandoiu, fost angajat de la Directia Fiscala a aceleiasi primarii.