x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Anchete Noul proprietar al Cuprumin, legături cu Frank Timiş

Noul proprietar al Cuprumin, legături cu Frank Timiş

28 Mar 2012   •   19:11

O investigatie riseproject.ro prezinta legaturi de afaceri ale detinatorilor Cuprumin ce trebuie cunoscute. Le-or fi cunoscut sI autoritatile cand au vandut compania?

Majoritatea fondatorilor bancii de investitii Bayfront Capital Partners (ce a infiintat firma Roman Copper Corp. – noul proprietar al Cupru Min, mina de cupru de la Rosia Poieni) a lucrat la compania care a fost brokerul lui Frank Timis in cele mai mari afaceri ale acestuia.

Trei dintre cei cinci parteneri de la Bayfront Capital Partners si-au trecut in scurtele biografii de pe site-ul bancii pozitii anterioare in managementul sau structura firmelor Canaccord Capital sau CanaccordAdams:

Michael J. Curtis a fost director de strategii alternative la CanaccordAdams.

Robert Chalmers a lucrat la Canaccord Capital Inc.

Derek Webb a lucrat atat la Canaccord Capital, cat si la CanaccordAdams.

CanaccordAdams si Canaccord Capital au lucrat, in calitate de brokeri, cu Frank Timis mai mult de 10 ani. Tim Hoare, CEO-ul CannacordAdams, l-a insotit pe Timis chiar intr-o vizita de lucru in Sierra Leone. Ambele companii Canaccord au fost brokerii firmei Sierra Leone Diamond Corporation – firma devenita ulterior African Minerals. SLDC/African Minerals a fost infiintata de catre Frank Timis si detine drepturi de explorare pe suprafata a aproape 40 suta din statul vest african, Sierra Leone.

In fapt, Canaccord a fost chiar broker si consultant pentru firma Gabriel Resources care incearca sa exploateze aurul de la Rosia Montana. Canaccord a prestat aceleasi servicii si pentru European Goldfields - o alta companie legata de Frank Timis, detinatoare a unei licente de explorare a aurului din zona Certejului, in judetul Hunedoara.

Tot Canaccord a fost brokerul Regal Petroleum, o alta firma a lui Timis - implicata intr-un scandal pe bursa din Londra - ce a obtinut o licenta de explorare pentru gaze naturale in zona Moldovei.

Atunci cand o banca de investitii fondeaza o companie (cum e cazul firmei Roman Copper Corp. infiintata de Bayfront Capital Partners) – de regula, banca respectiva executa un serviciu fiduciar: pastreaza actiunile, administreaza si actioneaza exclusiv in numele si interesul adevaratului beneficiar al companiei.

Documentele pe www.riseproject.ro

×