x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Anchete Palaz, prefectul care încă este

Palaz, prefectul care încă este

de Dan Constantin    |    04 Apr 2012   •   18:51
Palaz, prefectul care încă este

Incompatibil din toate unghiurile, prefectul de Constanta este in campanie electorala inca de anul trecut.
Prefectii, reprezentantii Guvernului in teritoriu, sunt in fierbere. Premierul Ungureanu le-a cerut ca in aceasta saptamana sa se hotarasca: ori isi respecta statutul de functionari de rang inalt, neimplicati politic, ori isi dau demisia. Avertismentul este cu o tenta clara: sunt prefecti si subprefecti care vor sa candideze la apropiatele alegeri locale sau vizeaza posturi in viitorul Parlament.

Cel mai notoriu dintre "candidatii" secreti este Claudiu Palaz, prefectul de Constanta. El se afla inca de anul trecut in campanie electorala, dorind sa ocupe fie postul de candidat pentru Consiliul Judetean, fie sa candideze la parlamentare din partea PDL. Ca atare, iesirea lui din functia de prefect este iminenta. Ori la cerere, ori prin destituire. Motive sunt, cat cuprinde. Claudiu Palaz a facut "stire" din inscriptionarea masinilor Prefecturii cu sloganul "Un prefect pentru dumneavoastra – Claudiu Palaz", idee pe care a si brevetat-o!

Dar Palaz are si alte "idei", fiind implicat fara jena in lupta politica la nivel local.
Dusmanii lui sunt Nicusor Constantinescu, presedintele Consiliului Judetean, si Radu Mazare, primarul Constantei. Palaz a montat panouri de propaganda politica la intrarea celor doua institutii "adverse". Blogul lui este o pagina politica dedicata dusmanilor politici, unde foloseste cuvinte "dulci", greu de acceptat si reprodus.

Pe langa panotaj, Palaz are si lucruri pe care nu le vrea scrise, le tine mai sub pres. Constantenii il stiu insa ca pe un cal breaz. Oamenii se intreaba in primul rand de ce isi ascunde averea reala, fiind de notorietate "imperiul" financiar si imobiliar al familiei. In schema de control a averilor, pe care se tot chinuieste Blejnar, la ANAF, sa nu o puna in miscare se vor investiga si suspiciunile privind bunuri "pasate" in familie. Or, aici, Palaz este campion. Terenuri in Constanta – pe Strada Eroilor (cu doua ipoteci de 250.000 de euro), teren in Tabla Butii (unde doarme si vietuieste cu nevasta si copii), 80 de hectare de teren la Deleni, suprafete mari in intravilan la Eforie Sud si Nord, la Pietreni (unde este sediul grupului Imperial Palaz SRL), 11 hectare la Corbu, grindul Chituc – acestea nu sunt pe numele lui Palaz, ci pe numele parintilor sau rudelor. Paul Titei este unul dintre interpusi, iar in actionariatele "imperiului" apar parintii si consoarta.

In timp ce Palaz se bate in piept ca apara interesele statului, finantele aceluiasi stat sunt bune de muls. "Imperial Palaz" a avut de returnat un credit "istoric" la Banca Agricola, preluat apoi la executie de AVAS, de "doar" 200.000 de dolari. Dupa lupte in instanta, statul a pierdut, iar "Palaz" a ramas cu banii. Desi, avand statut de datornic, acelasi "imperiu" beneficiaza de sprijin financiar pentru 724 de oite si 21 de bovine: bugetul este bun de muls! Desigur, acestea sunt doar cateva motive in plus pentru cunosterea de catre "evaluatorii" din Palatul Victoria a ostenelii prefectului Palaz. Cel care, in megalomania lui proverbiala, semneaza protocoale de colaborare cu Guvernul, reprezentat de Anca Boagiu, pe cand era ministru la Transporturi.

Asta, asa, ca de la constantean la constantean! Cand ne gandim la alegeri, privim cu ingrijorare la asemenea candidati pusi sub sigla "mare e gradina lui Dumnezeu!". Palaz Claudiu are un crez afisat pe blog: "Lucrurile bune se intampla doar celor care stiu s-astepte".
Asteptam deci demisia prefectului incompatibil cu functia. Si pe urma vin si alte lucruri bune la Constanta.

×
Subiecte în articol: constanta prefect ancheta claudiu palaz