x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Anchete Revoluţionarii, ţepuiţi de PDL

Revoluţionarii, ţepuiţi de PDL

de Petru Zoltan    |    24 Apr 2012   •   19:46
Revoluţionarii, ţepuiţi de PDL

Partidul Democrat Liberal, prin liderii Ioan Oltean si Mircea Toader, i-a redus la "tacere" pe revolutionari timp de patru luni, dupa ce le-a promis ca va fi modificata si completata Legea 341 din 2004, prin care li se aduce recunostinta eroilor martiri si luptatorilor care au contribuit la Revolutia din 1989. Cu conditia, ca revolutionarii sa nu mai protesteze in fata sediilor PDL. Trocul a avut loc la sediul PDL, pe 20 ianuarie, unde si-au facut aparitia George Costin, Teodor Maries, Nicolae Banutoiu, Victor Grigorescu, reprezentand Blocul National al Revolutionarilor, Asociatia 21 Decembrie 1989 si CNS Cartel Alfa, pentru a semna protocolul cu cei doi lideri ai partidului.

In urma negocierilor dintre revolutionari si cei doi lideri PDL, ministrul Finantelor impreuna cu revolutionarul secretar de stat George Costin au fost mandatati sa gaseasca o solutie pentru a fi platite indemnizatiile revolutionarilor. Totodata, urma ca "stabii" revolutionarilor sa primeasca gratuit toate sediile in care functionau asociatiile acestora. Astfel, Ioan Oltean si Mircea Toader si-au asumat in numele Partidului Democrat Liberal modificarea si completarea Legii 341 din 2004, cu conditia ca: "Pana la realizarea celor inscrise in prezentul protocol se suspenda orice activitate publica si stradala a Asociatiei 21 Decembrie 1989, de la sediile PDL".

La scurt timp dupa semnarea protoculului de neagresiune, politicienii au uitat de revolutionari. In schimb, Directia Nationala Anticoruptie Pitesti si-a adus aminte de secretarul de stat George Costin, membru al guvernului condus de premierul Emil Boc. Nu a fost singurul arestat, pentru ca a fost saltat la pachet cu Serfim Cotenescu si Mihai Bolocan. Cei trei au fost acuzati de DNA ca au constituit si condus un grup infractional in 2009-2011, perioada in care revolutionarii au formulat cereri de preschimbare a certificatelor si pentru obtinerea unei adeverinte in baza careia urmau sa beneficieze de indemnizatii de la bugetul de stat.

"In baza contractelor de reprezentare s-a constatat ca a fost obtinuta suma totala de 9.453.390 de lei, din care 2.470.000 de lei au fost virati in conturile personale ale inculpatului Costin George." Magistratii argeseni au constatat ca cei trei revolutionari sunt acuzati de savarsirea unor infractiuni deosebit de grave, de spalare de bani si constituire a unui grup infractional organizat, savarsite: "Intr-un context legat de evenimente ce se bucura de o sensibilitate aparte in randul opiniei publice, respectiv Revolutia din Decembrie 1989". Apoi, numele lui Ioan Oltean a fost vehiculat intr-o alta afacere cu iz de coruptie. Atunci, Oltean a spus ca se simte lucrat in urma unei comenzi politice "fie din afara partidului, fie din interiorul partidului".

In schimb, revolutionarii se simt tradati de clasa politica si au decis sa reia protestele in fata sediului PDL, din Mondrogan, pe motiv ca: "Coalitia guvernamentala tergiverseaza de peste 4 (patru) luni votarea amendamentelor la Legea Recunostintei". Dar teapa-i teapa!

×
Subiecte în articol: ancheta