x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Aniversare Jurnalul National - Petrecere de colectie

Aniversare Jurnalul National - Petrecere de colectie

23 Iun 2005   •   00:00
Aniversare Jurnalul National - Petrecere de colectie

Intr-o atmosfera de sarbatoare, peste 1.000 de invitati au participat la petrecerea Jurnalului National. Presedintele Traian Basescu, Ion Iliescu, Mircea Geoana, Adrian Nastase, Ion Tiriac, Marie-Rose Mociornita, Felicia Filip, Mariana Bitang, Octavian Belu, Octavian Paler, Nae Caramfil sunt doar cativa dintre cei care ne-au felicitat la aniversarea celor 12 ani de existenta. Urarile si felicitarile invitatilor au curs mai ceva ca sampania! V-am pregatit un cocteil cu gandurile si impresiile personalitatilor despre Jurnalul National.

Luni seara, la Clubul Diplomatilor, de la presedintele Traian Basescu pana la fostul presedinte Ion Iliescu, personalitati din toate domeniile au ciocnit un pahar in sanatatea Jurnalului National.

Intr-o atmosfera selecta, udata din plin cu buna dispozitie si muzica de calitate, cei peste 1.000 de invitati, printre care VIP-uri din lumea politica, artistica, sportiva, colegi de breasla si colaboratori ai ziarului nostru, au pretrecut cateva ore in cinstea sarbatoririi a 12 ani de Jurnal National. V-am pregatit un "cocteil" cu gandurile si impresiile personalitatilor:

"Avand in vedere ca Jurnalul este cel mai bine vandut ziar, am o parere buna despre el. Avand in vedere ca scriu in fiecare marti in Jurnalul, am o parere foarte buna. Eu cred ca JN o sa ajunga ca USA Today, adica un ziar de 80 de pagini", Mircea Radu. "Este cel mai bun ziar la ora asta. Reteta: multa munca, idei noi, care au facut oamenii sa astepte sa apara si ziarul de maine. S-o tineti tot asa!", Mihai Leu. "Ce-mi vine in minte cand ma gandesc la JN? Prietenie", Mariana Bitang. "Pentru mine, JN e un oltean. E Tuca, ma!", Andrei Gheorghe. "JN e un copil mare, un copil evoluat, caruia i se cuvine buletinul chiar inainte de 14 ani. E un copil care creste intr-un an cati altii-n zece. Abia astept sa ne revedem la majorat!", Felicia Filip. "Interesante sunt materialele legate de istorie, iar miercurea il cumpar pentru ca are suplimentul de mancare", Alexandru Arsinel.

INCEPUT. Dan Voiculescu a avut incredere, acum 12 ani, in echipa care pornea la drum Jurnalul National

NO. 1. "Imi place JN pentru ca scriu in el tot felul de creiere, si pentru cei care nu stiu carte, care invata a citi ziarul, dar si pentru cei mai culti", Ernest Maftei. "Ma dau in vant dupa paginile de reconstituire a istoriei, cu arhivele. Nu cunosc alt cotidian care sa faca lucrul acesta in mod programatic, este asadar o specialitate a «bucatarului-sef»", Nae Caranfil. "Jurnalul este bine facut. Daca lumea il cere, inseamna ca are nevoie de el. Ii doresc mai mult jurnalism si mai putin amar", Octavian Paler. "Cel mai mult imi place titlul ziarului. Cred ca are mai multa nevoie de monden", Andreea Esca. "Jurnalul arata o fateta frumoasa a romanului in strainatate. E o realizare fantastica", Aura Urziceanu. "Cred ca ati gasit o formula fericita in care cititorul gaseste informatii. Apreciez articolele despre istoria Romaniei", Mioara Roman. "JN a devenit din foarte mic foarte mare", Andrei Paunescu. "Marius mi-a aratat proiectul lui si mi-a spus ca vrea sa faca din JN primul ziar din Romania, si iata ca a reusit", Marie-Rose Mociornita. "Ce a facut JN e o proba de profesionalism, prin felul in care s-a desprins din lumea jurnalelor pentru a fi, in acest domeniu, cap de afis", Mona Musca. "Ii doresc sa fie numarul 1 si sa ramana numarul 1. Apreciez ca e altfel, aproape unic", Ralu Filip. "Admir ideea de caravana prin tara si suplimentele JN. Cheia succesului: Marius Tuca", Mircea Geoana. "JN a avut o evolutie impresionanta si ca tiraj, si ca mod de prezentare, si ca influenta. Il citesc noaptea pe Net. Ma uit la titluri, sa stiu ce ma asteapta a doua zi. JN e nemilos cu Ministerul de Finante", Ionut Popescu. "Cifrele vorbesc. E un cotidian aflat in frunte, rodul unei munci de dimineata pana seara, cum spunea si Marius Tuca, dar si al inventivitatii. La multi ani si sa creasca JN alaturi de Romania!", Daniel Daianu.

PENITELE SI TABLOUL
Cuneyt Turktan, presedintele Consiliului Director Zapp, partenerul Jurnalului National in marile proiecte redactionale, a oferit ziarului nostru doua cadouri deosebite. Pe de o parte, lui Marius Tuca i-a fost inmanata o superba colectie de penite, cadoul cel mai potrivit - in acceptiunea creativilor de la Zapp - pentru singurul ziar de colectie din Romania. "Desi are frecventa cotidiana, Jurnalul National nu e doar un ziar. Spre deosebire de restul produselor din categorie, Jurnalul vede mai departe de ziua de maine si are curajul sa se uite spre ziua de ieri. E de colectie", si-a motivat inedita si extrem de inspirata alegere presedintele Zapp.

MERIT. O colectie de penite, pentru un ziar de colectie

CASTING DEDICAT. Pe de alta parte, Zapp a organizat - special pentru aniversarea Jurnalului National - un casting pentru alegerea unui grup de copii in varsta de 12 ani, identificati drept "generatia urmatoare de cititori" ai ziarului, pe care i-a salutat in binecunoscutul stil ce a generat notorietatea acestei companii.

"Romania merita transformarea in bine, iar Jurnalul are forta, motivatia si resursele de a sustine aceasta schimbare, asa cum trebuie sa faca o marca nationala. Jurnalul este orientat in primul rand spre cititori, reusind, cu fiecare pas, sa le implineasca orizontul de asteptare. Jurnalul este ziarul oamenilor de decizie. Acestea sunt numai doua motive - extrem de puternice - care ne-au facut sa ne alaturam proiectelor pe care Jurnalul le dezvolta. (Eliza Popa)

LIBERTATE
"Ii doresc Jurnalului National ziaristi independenti de patronat. Este cea mai mare urare pe care i-o fac, pentru ca asta inseamna libertatea ziaristului. Trebuie sa recunosc ca apreciez in mod deosebit numerele de colectie"
Traian Basescu
presedintele Romaniei

OBIECTIVITATE
"Urez Jurnalului National multi ani inainte, sa respecte realitatea cu aceeasi obiectivitate.E un ziar care ofera marfa si produse pentru gusturi foarte diferite. Are spirit gazetaresc"

Ion Iliescu
senator PSD

ECHILIBRU
"Este un ziar complet. Mesajul este impartial, exista un anumit echilibru al stirilor, ceea ce este destul de rar in peisajul jurnalistic romanesc. La implinirea a 12 ani de existenta, doresc Jurnalului, parafrazandu-l pe Traian Basescu: «Sa publicati bine!»"
Adrian Nastase
presedinte executiv PSD

REZULTATE
"Pe langa aspectele de loterie, sa-i spunem, este si o alta viziune asupra gazetariei cotidiene, cu subiecte de mai larga respiratie, reportaje de pe intregul teritoriu al tarii, numere tematice. Este o abordare singulara in presa romaneasca si, iata, a dat rezultate"
Cristian Tudor Popescu
director Gandul

APRECIERE
"Mi-ati apreciat rezultatele si m-ati sustinut atunci cand am avut nevoie. Ati stiut sa ma si criticati atunci cand am gresit. Sanatate multa, putere de munca si sa ne intalnim si la 24 de ani!"
Gabi Szabo
campioana mondiala la atletism

CAMPION
"Jurnalul a reprezentat parcursul unei gimnaste selectionate la 6 ani si ajunse campioana olimpica la 12. Deci JN este deja campion. A asteptat, a invatat, s-a dezvoltat, iar rezultatele s-au vazut in fiecare zi"
Octavian Belu
antrenorul lotului national de gimnastica

LA CARMA
"Jurnalul National a ajuns sa fie o publicatie respectata de toata lumea. Va urez sa va mentineti linia, pentru ca, dupa parerea mea, ai si nevoie, intr-o tara ca asta, de cineva care sa tina o carma si sa aiba putina demnitate"
Ion Tiriac
om de afaceri
×
Subiecte în articol: special jurnalul national colectie ziar