x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Armata rusă a învățat din greșeli

Armata rusă a învățat din greșeli

28 Apr 2022   •   07:45
Armata rusă a învățat din greșeli

Rusia câștigă teritoriu în Ucrainei, potrivit celei mai recente evaluări a Institutului pentru Studierea Războiului (ISW), un think tank american cu sediul în Washington DC. Trupele Moscovei se mișcă mai lent decât în etapele anterioare ale războiului, dar au început să facă alegeri militare „mai bune”.

Soldații ruși din est se confruntă cu trupele ucrainene consolidate, care își păstrează poziția încă din 2014. Mai aproape de Harkov însă, în nord-est, rușii găsesc mai puțină rezistență, pozițiile ucrainene fiind stabilite abia după începerea invaziei.

Conform surselor militare ucrainene, Rusia și-a sporit prezența în zonă, mutând două batalioane tactice în orașul Izyum din regiunea Harkov. În același timp, Moscova a desfășurat două divizii de rachete ale sistemului balistic cu rază scurtă de acțiune Iskander-M în regiunea rusă Belgorod, aproape de graniță.

În regiunea Donețk, unitățile ruse atacă pentru a prelua controlul total în două localități din apropiere de Kramatorsk.

La Mariupol, rușii continuă să blocheze unitățile ucrainene în combinatul siderurgic Azovstal, unde s-au refugiat câteva sute de oameni.

Ucraina a anunțat ieri că soldații săi au reușit să respingă nu mai puțin de nouă atacuri din regiunile Donețk și Lugansk, în 24 de ore.

„Atacurile cu steag fals” ale Rusiei continuă în Moldova. Grupul de reflecție ISW spune că exploziile din această săptămână ar putea fi un efort de a atrage în conflict trupele proruse din regiunea transnistreană.

×