x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Asediul casei familiei Mocanu

Asediul casei familiei Mocanu

de Dorian Cobuz    |    Carmen Dragomir    |    20 Feb 2007   •   00:00
Asediul casei familiei Mocanu

In blocul din cartierul Militari unde locuieste familia Mocanu e mare agitatie. De cand s-a intamplat nenorocirea, toti vecinii sunt ocupati sa dea declaratii presei sau sa se aranjeze pentru a merge la emisiuni televizate sa-si dea cu parerea. Rodica Mocanu, mama fetei, si Alex, fratele, s-au ascuns de ochii lumii pana trece furtuna. Nu au vorbit cu nimeni, nici macar cu prietenii apropiati. Printre etaje reporterii intervieveaza cate un vecin, si fiecare vecin are cate o teorie. Cu totii asteapta ca mama fetei sa iasa in sfarsit si sa povesteasca ce a aflat de la Andreea.

Rodica Mocanu a lucrat pana in decembrie ca ajutor de bucatar intr-un restaurant din Bucuresti. Sotul ei lucreaza de multi ani in constructii si familia niciodata nu a avut grija zilei de maine. Vecinii sustin ca familia Mocanu este o familie respectabila, iar Andreea este o fata serioasa si linistita. Prieteni de familie, care au vrut sa ramana anonimi, spun ca Andreea este un copil educat, cuminte si ca nu le-a facut niciodata probleme parintilor: "Eu stiu cum si-a crescut Rodica (n.r. - Mocanu, mama tinerei) copiii. Nu le-a lipsit niciodata nimic. A fost tot timpul alaturi de ei. Stiu ca a plecat la 15 ianuarie la sotul ei, care munceste in constructii in Franta. Nu a plecat acolo sa lucreze, ci sa vada si ea lumea. Nu i-a mai lasat niciodata pe copii singuri pana acum. Eu o stiu pe Andreea de cand avea doi anisori. Baiatul meu este bun prieten cu fratele Andreei, deci ii cunosc foarte bine familia. Andreea a fost un copil cuminte, a luat capacitatea, a reusit din prima la liceu. Pot sa spun ca era un copil putin naiv, cam credea ca tot ce zboara se mananca. Sunt sigura ca nu s-a dus la monstrul de doctor, ca altfel nu pot sa-i spun, stiind pentru ce o cheama de fapt. Stiu ca l-au cunoscut pe acest doctor in urma cu doua-trei luni, cand Andreea s-a operat de apendicita si Rodica a stat cu ea la spital. Apoi Andreea si-a operat la el alunita care o avea pe umar. Rodica mi-a fost tot timpul de ajutor; as fi vrut sa vorbesc cu ea, sa fiu alaturi de ea, dar de cand s-a intamplat nenorocirea asta nu mi-a raspuns niciodata la telefon".

VECINII
Intamplarea de pe Calea Mosilor nr. 237 a adus in parculetul de vizavi o multime de batranele dornice sa comenteze, luand alternativ partea medicului sau a fetei. Ieri, vecinii doctorului nu mai vroiau sa vorbeasca cu jurnalistii. O doamna blonda, in varsta, ne-a explicat aceasta tacere. "Oamenii se tem ca Tranca iese in doua saptamani si, dat fiind ca e un om agresiv, cine stie ce ne poate face. Ne miram foarte tare ca au venit doar cei din presa sa ne intrebe despre doctor, si pana azi (luni) nimeni de la politie sau de la procuratura." Femeia de serviciu, Luminita Badea, evita sa puna o eticheta asupra felului de a fi al lui Razvan Tranca si spune doar despre sotia lui ca e "o femeie foarte miloasa".
  • Irina Munteanu
  • ×
    Subiecte în articol: special andreea mocanu