x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Asteptare incordata - Familiile jurnalistilor rapiti sunt cu nervii la pamant

Asteptare incordata - Familiile jurnalistilor rapiti sunt cu nervii la pamant

04 Apr 2005   •   00:00

O noua noapte de nesomn, de emotii si de asteptari care sa aduca un semn ca viata intra in normal. Familiile celor trei ziaristi se roaga pentru ca totul sa se termine cu bine.

  • de DAN TOMOZEI
  • SUFERINTA. Apropiatii celor trei ziaristi asteapta o veste de la autoritatile romane
    CONVULSII. Familia Miscoci este tintuita de o saptamana langa televizior si telefon. Fiecare apel provoaca convulsii si teama de a raspunde. Cateva ore alaturi de ei sunt un calvar, fie si numai daca incerci sa te pui in situatia parintilor.

    "Este din ce in ce mai greu sa facem fata emotiilor. Asteptam un semn de oriunde, de la oricine, numai sa ne spuna ca sunt bine, ca vor veni acasa teferi. Insa asteptarea este extrem de dificila", spune mama lui Sorin Miscoci, cameramanul de la Prima TV.

    COSMAR. In noaptea de sambata spre duminica, parintii lui Sorin au stat lipiti de televizor. "Nu inteleg de ce se face atata circ pe seama acestui eveniment. Inteleg dorinta de a informa, insa nu inteleg de ce se face toata treaba asta. Atata dezinformare, si nici o autoritate care sa ne spuna cum stau lucrurile." In vocea mamei lui Sorin Miscoci se simte si emotie, si indignare. "Mai bine dormeam... ne vine sa inchidem televizorul, sa ne menajam, dar nu putem..." ... Telefonul suna din nou... este o ruda din Targu-Mures. Toti se intereseaza de noutati, insa nimeni nu stie nimic mai mult decat ce se spune la televizor.

    SUFERINTA. De cateva zile, tatal lui Sorin Miscoci a renuntat sa mai mearga la serviciu din cauza unei caderi pe baza nervoasa. Supararea a facut sa nu il mai asculte partea dreapta a corpului. Cu ajutorul medicamentelor, acum lucrurile sunt pe drumul cel bun.

    REFUZ. Tensiunea in care traieste senatorul Vasile Ion, tatal ziaristei de la Prima TV Marie-Jeanne Ion, il determina sa aiba o atitudine rezervata in fata presei. Elegant, refuza dialogul poate si ca urmare a ultimelor evenimente de ordin mediatic pe tema rapirii celor trei jurnalisti romani. "Nu va suparati. Am mai spus. Nu vreau sa mai comentez pe aceasta tema. Nu cred ca s-a facut bine ce s-a facut. Nu e un lucru bun sa lansezi speculatii, informatii neverificate.

    Cred ca mai multa discretie, mai mult discernamant din partea presei nu ar strica. Informatiile confuze pot produce si mai mult rau", spune senatorul Vasile Ion. Cu un ton optimist, senatorul ramane detasat in fata presiunii in care traieste intreaga familie Ion. "Poate ar fi bine sa ne rugam, sa va rugati si dumneavoastra pentru ca totul sa se termine bine. Va salut!"

    Mama lui Ovidiu Ohanesian este cu nervii la pamant. O discutie telefonica a fost practic ieri intrerupta de lacrimile de durere ale femeii. Nu a putut sa rosteasca decat atat: "Sunt distrusa. Nu-mi mai aduceti aminte".

    Decizie - Statul preia firma sirienilor


  • de ELIZA POPA
  • Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) a anuntat desfiintarea contractului de vanzare-cumparare pentru societatea Terom Iasi. Motivul este neachitarea integrala de catre cumparator - omul de afaceri sirian Hassan Nannaa - a celei de-a doua rate. De la 31 martie, AVAS s-a reinscris ca actionar al producatorului iesean de fire si fibre sintetice, insa, ieri, la ora pranzului, angajatii de la Terom erau in strada, la fel ca si administratorul provizoriu desemnat, Florian Gheorghica, fost director al Aeroportului Iasi, pe care fostul director si sindicatele nu-l lasau sa intre in societate si sa-si preia prerogativele.

    FALIMENT.Omul de afaceri Stefan Vuza, patron (intre altele) al Iasitex Iasi, isi manifestase intentia de a cumpara Terom. Acesta spunea ca unica solutie pentru preluare ar fi fost lichidarea, firma avand datorii de 12 milioane de dolari numai la bugetul de stat. El i-a si trimis, in acest sens, o scrisoare prefectului de Iasi, Radu Prisacaru, in care isi exprima oficial intentia. Cu sau fara legatura cu interesul manifestat, Tribunalul Iasi a dispus deschiderea procedurii de reorganizare judiciara si faliment a societatii, urmand ca administratorul judiciar sa prezinte, dupa expirarea termenelor-limita prevazute, un program de reorganizare, in vederea admiterii inregistrarii creantelor. Este de remarcat faptul ca, dupa instalarea noului regim, Consiliul Concurentei a respins autorizarea unui ajutor de stat pentru Terom Iasi in valoare de 217 miliarde de lei, pe care Mircea Ursache, fost presedinte al AVAS, intentionase (in octombrie 2004) sa-l acorde in vederea redresarii.

    MANDATE DE ARESTARE. In luna ianuarie a acestui an, Tribunalul Bucuresti a emis mandate de arestare in lipsa cetatenilor sirieni Amar Nannaa si Hassan Nannaa, suspectati de spalare de bani si de transfer de fonduri in strainatate. Potrivit procurorilor care au instrumentat cazul, ar putea fi vorba de banca aflata sub controlul familiei Ben Laden. Conform Ministerului Public, acestia ar fi incheiat mai multe contracte defavorizante pentru firma, cauzand un prejudiciu de 88 miliarde de lei. In plus, anchetatorii au gasit acte si stampile ale unor firme-fantoma folosite in circuitul financiar mentionat, prin intermediul carora s-ar fi sustras si spalat 88 de miliarde de lei, iar Hassan Nannaa ar fi transferat in strainatate, in 2003, cu ajutorul unor functionari ai unei banci si prin folosirea unor firme-fantoma, 23 de milioane de dolari si 2 milioane de euro.
    ×
    Subiecte în articol: eveniment