x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Au ucis, dar se bucură de libertate!

Au ucis, dar se bucură de libertate!

de Mara Raducanu    |    12 Aug 2010   •   00:00
Au ucis, dar se bucură de libertate!

Prin martie 2008, Tatiana Duplei, o studentă din Republica Moldova, a fost omorâtă chiar pe trecerea de pietoni de Anamaria Straus (foto), o doamnă cu greutate în lumea afaceriştilor Capitalei. Cazul a sensibilizat şi a şocat, deopotrivă, foarte multă lume, mai puţin pe doamna Straus, care nu s-a sinchisit să dea vreun telefon familiei decedatei. Dosarul a zăcut luni întregi între Poliţie şi Parchet, pentru ca, în cele din urmă din urmă, după o intensă mediatizare a cazului, aceasta să fie condamnată la doi ani cu suspendare şi să plătească 135.000 de euro daune pentru familia victimei. Bani pe care nu i-a plătit din buzunarul ei, ci din asigurări.

Un alt criminal al şoselelor, care a ucis, dar s-a bucurat în continuare de libertate, este Adrian Cocoană, alias Ucigaşul cu Ferrari. Acesta a omorât la 19 august 2008 un tânăr nevinovat în mijlocul oraşului Timişoara. Cocoana îşi conducea Ferrariul cu viteză foarte mare, a intrat într-o depăşire pe contrasens, a lovit un taxi şi apoi a ricoşat pe trotuar, unde l-a lovit mortal pe Lucian Reja şi a rănit-o pe prietena acestuia. Mai mult, Cocoană a fugit de la locul accidentului, motivând că s-a speriat de mulţimea de trecători furioşi. După amânări repetate şi tergiversări ale proceselor, norocul pare să-i fi surâs lui Cocoană, care şi-a continuat fără remuşcări viaţa luxoasă.

În iulie 2009, o altă beizadea a produs o tragedie care a băgat şase persoane în mormânt. Claudiu Hauptmann, de 18 ani, posesor de Peugeot şi fiu de patron de benzinărie şi restaurant în Reşiţa, a provocat un accident teribil pe o şosea din Timiş: a încercat o depăşire în curbă ş deşi conducea cu peste 130 km la oră ş şi a izbit frontal o altă maşină. Toţi cei patru pasageri din autoturismul lovit au murit pe loc. În Peugeot, lângă Claudiu, se aflau iubita lui şi încă un cuplu. Fetele au murit pe loc.

Iustin Covei, fiul judecătorului Vasile Covei de la Curtea de Apel Craiova, se numără şi el printre cei care au făcut ravagii pe şosele. A fost cercetat de mai bine de 10 ori, însă nimic nu l-a potolit. A lovit şi înjurat poliţişti, a fost implicat în accidente, a bătut taximetrişti, a devastat baruri. În martie 2010 a fost trimis în judecată de procurorii DIICOT pentru mai multe infracţiuni informatice, alături de alte 17 persoane.

Alexandru Umbrărescu (19 ani), fiul celebrului om de afaceri Dorinel Umbrărescu, se află şi el pe lista neagră a copiilor de bani gata implicaţi în incidente rutiere. Prin luna martie al acestui an tânărul s-a angajat într-o depăşire neregulamentară pe Calea Republicii din Bacău şi a provocat un accident în urma căruia a fost rănit grav alături de alte trei persoane. Alexandru Umbrărescu se afla la volanul unui Mercedes clasa G, în valoare de 120.000 de euro, alături de încă trei prieteni. La ieşirea din Bacău spre Adjud, Alexandru s-a angajat într-o depăşire riscantă şi a ajuns pe contrasens, unde a ciocnit pe rând trei maşini.

Un alt caz, aprilie 2010. Atunci, junele interlop de pe plaiurile Craiovei, Cosmin Drăgan, de 22 de ani, a omorât în bătaie un bătrân care se plimba cu nepoţica, pe motiv că traversa prea încet pe trecerea de pietoni. Supărat că în acea zi pierduse la jocurile de noroc, tânărul nu a mai avut răbdare să-l aştepte pe Pavel Rinzea să traverseze strada - bărbatul fiind chiar pe trecerea de pietoni -, ci a coborât şi i-a aplicat o bătaie cruntă.

×
Subiecte în articol: special