x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Basescu - 12, Tariceanu - 6

Basescu - 12, Tariceanu - 6

de Alex Nedea    |    26 Sep 2005   •   00:00
Basescu  -  12, Tariceanu - 6

Dupa etapa a VI-a de inundatii in derby-ul de la Maracineni, presedintele Traian Basescu conduce detasat in fata premierului Calin Popescu Tariceanu, cu scorul de 12 vizite la 6.

Basescu a vizitat ultima data podul de la Maracineni sambata, fiind insotit pentru prima oara de primul-ministru Tariceanu. Fiecare dintre cei doi a tinut sa explice vizitele dese la podul de peste raul Buzau. "Cel mai important lucru e ca oamenii sa nu aiba senzatia ca sunt singuri in fata necazului. E mai important decat orice. Nu eu fac podul. Am venit de 15-20 de ori aici. Nici eu nu mai stiu de cate ori, dar nu am dat nici o lopata, insa e important ca oamenii sa aiba senzatia ca nu sunt singuri", a filozofat Basescu, in timp ce Tariceanu a explicat sec: "Ne preocupa foarte mult care este situatia infrastructurii si modul in care se executa lucrarile". Muncitorii de pe santierul de la Maracineni au pierdut sirul vizitelor celor doi sefi ai statului.

"Vine Tariceanu astazi?", ne intreba curios la telefon ieri unul dintre inginerii care lucreaza la pod, Doru Calin. "Nu ne deranjeaza aceste vizite. Sunt... constructive", incearca sa gaseasca un cuvant cat mai potrivit constructorul Calin.

PODURI MILITARE PE SUB APA. Conform Mediafax, situatia podurilor militare ridicate la Maracineni si aflate acum sub apa a starnit opinii diferite intre presedinte si premier. In vreme ce Basescu evita sa mai creada ca ar mai fi oportuna construirea acestor poduri, Tariceanu a spus ca acestea vor fi ridicate inca o data numai dupa ce debitul pe Buzau va scadea. "Analizam daca mai merita facut efortul, avand in vedere ca orice ploaie mai puternica vine le darama din nou. Poate ca ar trebui sa ne repliem de pe constructia podurilor militare si sa ramanem pe varianta de circulatie actuala", a declarat Traian Basescu. In prezent, circulatia prin Moldova, care se facea pana la viiturile din luna mai pe podul de la Maracineni, iar pana saptamana trecuta de doua poduri militare, care au fost luate si ele de ape, este deviata pe ruta ocolitoare Vernesti - Satuc - Berca - Sapoca - Maracineni. Fara podurile militare de la Maracineni, soferii trebuie sa ocoleasca 40 de kilometri.

×
Subiecte în articol: basescu tariceanu eveniment maracineni