x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Băsescu atacă ziariştii Jurnalului Naţional

Băsescu atacă ziariştii Jurnalului Naţional

de Jurnalul National    |    16 Mar 2008   •   00:00
Băsescu atacă ziariştii Jurnalului Naţional

IRITAT ● Şeful statului şi-a vărsat nervii pe mass-media
Preşedintele Traian Băsescu, revenit de la Bruxelles, unde a participat la lucrările Consiliului de primăvară al UE, a lansat un atac nervos la adresa trusturilor de presă, dar şi a unora dintre jurnaliştii români, inclusiv doi ziarişti ai Jurnalului Naţional. VIDEO

Citiţi şi: Băsescu şi-a şters datoriile la bănci 

Băsescu atacă ziariştii Jurnalului Naţional
IRITAT ● Şeful statului şi-a vărsat nervii pe mass-media
Preşedintele Traian Băsescu, revenit de la Bruxelles, unde a participat la lucrările Consiliului de primăvară al UE, a lansat un atac nervos la adresa trusturilor de presă, dar şi a unora dintre jurnaliştii români, inclusiv doi ziarişti ai Jurnalului Naţional.


Preşedintele a acuzat trusturile de presă de atacuri la adresa sa şi a membrilor familiei sale şi a avertizat că, în calitate de soţ şi tată, va replica de acum înainte la "toate mizeriile” care îi vor viza familia. El s-a referit în mod special la articolul publicat de Jurnalul Naţional în numărul de vineri, în care se afirma că printr-o ordonanţă de urgenţă preşedintele şi-a şters o datorie pe care o avea la o bancă. Redăm mai jos integral intervenţia preşedintelui, preluată de la agenţia Rador, declaraţie care a ţinut loc de conferinţă de presă cu detalii despre ce s-a petrecut la Bruxelles.


"Bună seara. În ceea ce priveşte Consiliul European, am făcut declaraţiile la Bruxelles. Aş vrea să spun câteva cuvinte, nu neapărat în calitate de preşedinte al României, ci în calitate de membru al unei familii care se numeşte Băsescu. Decizia de a face această declaraţie a plecat de la articolul apărut astăzi în ziarul Jurnalul Naţional, aparţinând trustului lui Felix Motanul, altfel dovedit ca fiind turnător şi care se intitula "Băsescu şi-a şters datoriile la bănci". Este un material care are ca intenţie manipularea şi este ca efect al faptului că am acuzat Parlamentul şi sistemul de tip mafiot care a devalizat Bancorexul, Banca Agricolă, Bankcoopul şi care prin legile actualului Parlament a fost scutit de răpundere şi dosarele penale pentru furtul de bani publici din băncile de stat au fost închise. În acest articol, ziaristul Bădin, partener cu Ciuvică la Grupul de Investigaţii Politice finanţat de Felix Motanul, face afirmaţii mincinoase.

În primul rând, afirmă că aş fi luat un credit. Niciodată, nici eu, nici soţia mea, nici fetele mele nu au luat credite de la bănci. Un credit de 200.000 de dolari, spune domnia sa. Repet, nu am luat niciodată credite de la bănci. Acelaşi ziarist, aşa-zis ziarist al lui Felix, afirmă că am iniţiat în calitate de ministru al Transporturilor o ordonanţă de guvern prin care mi-am şters propriile datorii. Ministrul Transporturilor nu iniţiază niciodată ordonanţe care ţin de datorii la bănci, este treaba ministrului Finanţelor şi, neavând niciodată vreun credit, nu aveam de ce să iniţiez o astfel de ordonanţă în timpul Guvernului Isărescu. Mai mult decât atât, se face afirmaţia că aceşti bani au fost din fonduri PHARE. Nu am luat niciodată vreun credit PHARE. Singurul lucru care trebuie spus legat de acest lucru este că fratele meu a avut un credit de 158.000 de dolari, contractat în 1994, cu termen de rambursare 1999, deci în cinci ani, l-a achitat integral şi în acest sens are toate documentele. A fost unul dintre aceia care înţeleg că unul dintre elementele care definesc onoarea unui bărbat este să îşi plătească datoriile. Ce face trustul lui Felix acum este doar să apere multitudinea de politicieni, ziarişti, procurori, poliţişti, care au participat cu veselie la devalizarea Bancorex şi a Băncii Agricole şi nu au dat niciodată banii înapoi. În familia Băsescu datoriile se plătesc, deci fratele meu şi-a plătit integral datoria şi în acest sens sunt documente. De altfel, vă rog să verificaţi site-ul Preşedinţiei, pe data de 3 februarie 2006 este un comunicat care prezintă toate documentele pentru că aceeaşi temă a mai fost publicată de acelaşi trust în 2 februarie 2006. Acum se reia ca replică a sistemului mafiot, pe care Felix Motanul îl patronează.

Al doilea lucru pe care aş vrea să îl menţionez, pentru că este vorba de familia mea, este legat de campania pe care greii presei, adevăraţi bărbaţi, au declanşat-o de mai bine de o lună împotriva unui copil, fie el şi copilul preşedintelui. Un copil încă prea timid şi care a fost supus unor adevărate campanii de oameni sau de analişti de tip tonomat: îi bagi fisele în euro de la patron şi el apare pe televiziuni şi în presa scrisă şi spune ce îi place patronului. Ãştia sunt analiştii de tip tonomat, servitorii credincioşi ai celor care le bagă pachetele cu euro şi îşi recită calomniile.

Tot în această perioadă a fost o adevărată campanie dusă de trustul lui Felix şi nu numai - nici trustul lui Vântu nu a fost mai prejos, sunt şi acolo tonomate cărora le bagi pachetul cu euro şi recită pe televiziuni, în mod deosebit foşti directori pe la cotidianul Evenimentul zilei - care au fost extrem de preocupaţi de tema Omar Hayssam. Omar Hayssam, fost membru PSD, fost invitat permanent în deplasările preşedintelui Ion Iliescu, a devenit o temă extrem de interesantă pentru ziaristul Ciutacu (Victor Ciutacu – n.r), nu numai pentru fostul director de la Evenimentul zilei, tonomatul cu euro Ciutacu, un domn care a fost consilierul lui Muşetescu când lui Omar Hayssam i se vindea fraudulos IPRS Băneasa, Foresta Nehoiu şi afacerile de prin Bucovina cu apa minerală Bucovina.

Aş vrea să spun doar enunţând aceste trei situaţii - minciuna, falsul cu creditele familiei Băsescu, cu Omar Hayssam sau campania în care bărbaţii presei s-au măsurat în trântă dreaptă cu un copil timid, căruia nu îi scuz greşelile, dar parcă a fost prea mult - aş vrea să spun că tipul acesta de bătălie cu atacuri virulente şi mincinoase la persoană arată slăbiciunea sistemului mafiot, zdruncinat profund şi înfricoşat. Îi asigur că declaraţia mea din această seară, făcută, repet, în primul rând în calitate de cap al acestei familii cu trei femei, pe care am obligaţia să le apăr, să le respect, chiar dacă analiştii tonomat îşi recită în continuare calomniile, aceste trei cazuri sunt doar câteva care mi-au venit acum în minte. Ştiu care este furia sistemului mafiot zdruncinat, ştiu că nu numai trustul lui Felix are ziarişti şi analişti tonomat în euro, şi trustul lui Voiculescu (sic! –n.r) e la fel, Televiziunea Română se apropie şi ea, că şi-a recrutat nişte buni recitatori, nu se lasă mai prejos nici Sârbu în ultima vreme şi văd că şi l-a revitalizat pe defunctul Călinescu; lucrurile merg înainte. Ce pot să le spun este că, începând de astăzi, voi replica la toate mizeriile pe care le îndreaptă împotriva familiei mele, nu în calitate de preşedinte, ci în calitate de soţ şi tată, care are obligaţia să îşi apere familia, şi onoarea familiei, dar şi onoarea lui. Nu am să fac niciodată compromisuri cu mogulii presei, atâta timp cât modul în care îşi utilizează trusturile de presă este lipsit de deontologie profesională şi nu respectă decât un singur azimut, acela al interesului de a avea linişte pentru trecutul lor. De trecutul meu nu îmi este nici frică, nici ruşine şi, începând de astăzi, tonomatele cu euro din presa românească vor primi zilnic replică. Vă doresc o seară bună!”

 

 

 

Citiţi şi: Băsescu şi-a şters datoriile la bănci

×
Subiecte în articol: special basescu niciodată calitate felix