x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Băsescu va alerga după banii de la Nana prin Monaco

Băsescu va alerga după banii de la Nana prin Monaco

de Dan Constantin    |    06 Mar 2015   •   09:59
Băsescu va alerga după banii de la Nana prin Monaco
Sursa foto: sursazilei.ro

Sechestrul asupra terenurilor agricole de la Nana a fost aplicat de Parchetul General în urma constatării unor grave nereguli asupra constituirii proprietăților funciare. Ioana Băsescu, proprietara fermei de la Nana a pierdut procesul pentru ridicarea sechestrului. Ca atare, terenurile fermei prezidențiale, dar și ale Elenei Udrea, vecină cu Băsescu, rămân indisponibilizate. Proprietarii nu le pot vinde, le pot însă lucra.

Potrivit unor localnici din Nana, Băsescu ar fi vrut să vândă ferma unor olandezi.

Dacă justiția va decide că retrocedările de terenuri și punerile în posesie au fost făcute ilegal, tranzacția făcută de familia Băsescu cu firma italiană Berfige va fi anulată. Băsescu se va putea adresa în instanță împotriva italienilor pentru recuperarea investiției.

Jurnalul Național a descoperit un șir de legături între oameni apropiați de Băsescu și familia Bertola,  administratori ai firmei Berfige. Italienii nu s-au prezentat la solicitarea Parchetului pentru declarații, având domiciliu necunoscut. (Citește și Udrea-Băsescu, în spălatoria Nana)

Reporterii noștri i-au găsit pe investitorii de la Nana în Monaco,  locuind la aceeași adresă cu un fost proprietar al firmei Luxten, la care fusese angajată Eba, mezina președintelui.

Îi oferim asistență lui Băsescu Traian în situația în care s-ar impune contactul cu familia Bertola pentru recuperarea banilor.

Parchetul investighează în acest caz și infracțiunea de spălare de bani.

×