x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Bush, în România - Preşedintele SUA se va întâlni azi la Neptun cu şeful statului

Bush, în România - Preşedintele SUA se va întâlni azi la Neptun cu şeful statului

de Diana Rucinschi    |    02 Apr 2008   •   00:00
Bush, în România - Preşedintele SUA se va întâlni azi la Neptun cu şeful statului

A DOUA OARĂ LA BUCUREŞTI, PENTRU UN SUMMIT ISTORIC
Preşedintele american, George W. Bush, însoţit de prima doamnă a Statelor Unite, Laura Bush, au sosit aseară la Bucureşti la bordul aeronavei prezidenţiale Air Force One.Venit de la Kiev, George W. Bush a aterizat pe Aeroportul Otopeni în jurul orei 18:00, sosirea aeronavei prezidenţiale fiind precedată de aterizarea altor două avioane în care se aflau ceilalţi membri ai delegaţiei SUA la summit, delegaţie ce numără 1.200 de persoane. .• FOTO - Două poze, aceleaşi gesturi, mai multe diferenţe VIDEO

Preşedintele american, George W. Bush, însoţit de prima doamnă a Statelor Unite, Laura Bush, au sosit aseară la Bucureşti la bordul aeronavei prezidenţiale Air Force One.

 

 

Venit de la Kiev, George W. Bush a aterizat pe Aeroportul Otopeni în jurul orei 18:00, sosirea aeronavei prezidenţiale fiind precedată de aterizarea altor două avioane în care se aflau ceilalţi membri ai delegaţiei SUA la summit, delegaţie ce numără 1.200 de persoane. Cu aproximativ două ore înainte de aterizarea pe Aeroportul Internaţional “Henri Coandă” a Air Force One, întreaga zonă unde urma să aterizeze aeronava preşedintelui Bush a fost ocupată de maşini ale serviciilor de securitate ale SUA, ale SRI, SPP şi ale Poliţiei Române. Lucrători ai serviciilor de securitate americane şi-au făcut apariţia în zona de protocol a aeroportului internaţional cu câini special dresaţi, verificând fiecare fir de iarbă sau bagaj al ziariştilor. Totodată, în jurul orei 17:00, două elicoptere militare au decolat de la Baza Militară Otopeni, acestea urmând să survoleze spaţiul aerian în aşteptarea sosirii aeronavei prezidenţiale.

 

 

De asemenea, pe acoperişul terminalului de protocol al aeroportului au fost postaţi lunetişti care verifică toată zona aeroportului. Printre oficialii care îl însoţesc pe preşedintele Bush se află secretarul de stat Condoleezza Rice. Preşedintele SUA a fost aşteptat la Aeroportul “Henri Coandă” de ambasadorul Statelor Unite la Bucureşti, Nicholas Taubman, de ministrul român al Apărării, Teodor Meleşcanu, de consilierul prezidenţial pe probleme de apărare, Mihai Stănişoară. Preşedintele SUA şi soţia sa au plecat de la aeroport în direcţia Marriot, unde au fost cazaţi. Preşedintele şi soţia sa s-au deplasat cu o limuzină blindată adusă din SUA de forţele de securitate americane. Coloana care îl însoţeşte numără peste 35 de vehicule şi include o maşină americană de descarcerare şi o maşină similară a SMURD. La Marriot, pe o distanţă de 200 de metri în jurul hotelului, securitatea a fost la cote maxime. Cele 37 de maşini din coloana oficială a preşedintelui SUA au intrat în perimetrul hotelului prin parcarea acestuia. Ziariştii au fost dezamăgiţi de fapul că nu au reuşit nici măcar să îl zărească pe cel mai puternic om al planetei. Pe intrarea principală a “fortăreţei Marriott” au putut fi văzute numai autocarele care au adus membrii delegaţiei americane. Astăzi, Bush va participa la Forum şi se va întâlni la Neptun cu preşedintele Băsescu.

 

 

 

CONSTANŢA. Pentru pregătirea întâlnirii Bush – Băsescu de la Neptun, autorităţile constănţene au făcut ieri o repetiţie generală. Poliţişti la fiecare zece metri, maşini ale Jandarmeriei, dar şi echipaje de la Poliţia Rutieră supraveghează zonele pe care se vor deplasa astăzi coloanele oficiale la Neptun.

Deşi incertă până acum calea de deplasare până la Neptun a preşedintelui american, două aeronave Air Force One vor ateriza astăzi pe Aeroportul internaţional “Mihail Kogălniceanu”. Unul dintre avioane îi va transporta, cel mai probabil, pe preşedintele SUA şi staff-ul care îl însoţeşte, iar un altul va aduce două limuzine prezidenţiale securizate. Musafirul de rang înalt va fi transportat, după toate probabilităţile, cu una dintre maşinile aduse special pentru această vizită. Pe Aeroportul Internaţional “Mihail Kogălniceanu” va avea loc şi o primire oficială, iar şeful statului român, Traian Băsescu, va trebui să aleagă o cale rapidă de deplasare pentru a putea fi în timp util la vila de protocol “Nufărul” din Neptun pentru a-l întâmpina pe preşedintele George W.Bush. Militarii americani cantonaţi la baza militară de la Mihail Kogălniceanu îl vor putea întâlni pe preşedintele american într-unul din momentele vizitei acestuia la Constanţa.

 

diana.rucinshi@jurnalul.ro

iulia.barbu@jurnalul.ro

emilia.sava@jurnalul.ro

 

 

 

Şcoli închise

 

 

Autorităţile constănţene au continuat pregătirile pentru primirea oficialilor. Pe principalele bulevarde au fost întinse, de luni noaptea, benzi prin care îi atenţionează pe şoferi să nu parcheze în zonă. Cel puţin 30 de şcoli şi grădiniţe din Ovidiu, Constanţa, Tuzla, 23 August, Eforie şi Neptun vor fi închise, întrucât se află pe traseele stabilite pentru deplasarea coloanelor.




Două poze, aceleaşi gesturi, mai multe diferenţe

Kiev sau Bucureşti. Air Force One. La uşa avionului cuplul prezidenţial american salută gazdele. La o zi distanţă lucrurile se petrec dzupă un tipar aproape identic şi totuşi diferit.







×
Subiecte în articol: eveniment preşedintele bush neptun