x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Cazul Tranca - "Violul", proba pentru divort

Cazul Tranca - "Violul", proba pentru divort

de Carmen Dragomir    |    Vladimir Ioan    |    21 Feb 2007   •   00:00

In cazul Tranca apare o noua ipoteza: sotia chirurgului acuzat de viol si tentativa de omor ar fi adunat probe pentru divort.

NECLARITATE. Din declaratiile Andreei si mamei sale nu se intelege exact cand a devenit violent agresorul
Chiar cu cateva ore inainte ca Andreea Mocanu sa se prabuseasca sub balconul chirurgului, sotia acestuia fusese pe holurile Tribunalului. Ieri, surse judiciare au confirmat ca Mariana Tranca, sotia chirurgului acuzat de viol si tentativa de omor, intentase divort.

La data de 8 februarie a.c., Mariana Tranca a fost pentru prima oara la Judecatoria Sectorului 2, unde a depus cererea de divort. Termenul stabilit pentru prima infatisare este 15 martie. Cu toate acestea, in toate declaratiile pe care le-a facut doamna Tranca a sustinut nevinovatia consortului sau. Chiar daca ea a intentat actiunea de divort, a subliniat mereu ca celor doi copii ai lor le este dor de tata. Pe de alta parte, se pune intrebarea daca nu cumva sotia doctorului cauta probe pentru proces si i-a surprins pe cei doi in casa, generand astfel un conflict.

TRANCA, LA ANALIZE. Probele biologice stranse de anchetatori de la Andreea Mocanu au aratat ca a avut loc un act sexual.
In urma cu doua zile, medicii i-au prelevat si doctorului Tranca mostre ADN. Rezultatul analizelor, care va stabili daca sperma recoltata din vaginul fetei apartine sau nu lui Razvan Tranca, se va da cel mai probabil saptamana viitoare. "Este durata normala pentru acest tip de analiza", spune medicul legist de la IML "Mina Minovici".

LAMURIRI. Dupa ce a tacut zile la rand, Rodica Mocanu, mama Andreei a declarat ca fata nu s-a dus in nici un caz acasa la Razvan Tranca pentru a-i cere bani, intrucat cu doua zile inainte de incident ea ii trimisese o mie de euro. Femeia mai spune ca familia sa nu avea nici un fel de relatii cu acest doctor si ca il cunoscuse in noiembrie, cand Andreea a facut prima operatie. Rodica Mocanu spune despre fata ei ca este o copila naiva si ca nu poate sa-si imagineze ce fel de om este acest doctor. Fata i-a povestit mamei ceea ce le-a spus si anchetatorilor. Ea spune ca a mers acasa la doctor doar pentru ca acesta sa-i schimbe pansamentul. Doctorul a inceput sa o mangaie, desi ea i-a cerut sa o lase sa plece. Andreea mai spune ca, dupa ce a violat-o, Tranca era foarte nervos si a impins-o peste balcon. Ceva totusi nu se potriveste, pentru ca in mod normal Tranca ar fi trebuit sa fie violent inainte de presupusa agresiune sexuala. Chiar si fata a spus ca a fost lovita inainte de presupusul act sexual. Din declaratia Andreei nu reiese clar de ce s-ar fi enervat chirurgul dupa ce ar fi violat-o.

ANDREEA A FOST OPERATA IERI. Rodica Mocanu ne-a declarat ca Andreea a suferit ieri o interventie chirurgicala, insa nu a stiut sa ne dea alte detalii despre starea ei medicala. La Floreasca, incepand de la directorul spitalului si pana la ultima asistenta, nimeni nu vrea sa vorbeasca despre starea de sanatate a fetei. Doctorii au primit notificare de la procuratura sa nu mai faca nici o declaratie presei: "Este o chestiune delicata, fata este minora si nu vreau sa fim dati in judecata", spune directorul spitalului, Claudiu Turculet. Surse din spital sustin insa ca Andreea Mocanu nu a suferit o operatie deosebita si ca starea ei este buna. "Ni s-a explicat clar, va rog intelegeti, nu avem voie! Este in joc profesia mea si nu mai sunt sigur nici pe telefonul meu", afirma unul dintre medici.

Ea - versata, el - dizarmonic
ADN. Saptamana viitoare se va afla daca doctorul a avut contact sexual cu tanara Andreea Mocanu
Privita la rece, tragedia de pe Calea Mosilor aduce a farsa si santaj sentimental. In cuvinte putine, fata nu e chiar atat de candida pe cat lasa sa se intrevada evenimentele petrecute. "Sa fim seriosi, pansamentele nu se schimba acasa", spune medicul psihiatru Adrian Tranulis, "e naiva o asemenea declaratie. Ceva nu merge in toata aceasta chestie. Toate explicatiile astea, ca ea s-ar fi dus la el ca sa-i schimbe, vezi Doamne, pansamentele, nu prea stau in picioare. Nu cred ca fata asta era atat de naiva incat sa se duca («la mine, la Obor» - n.r.) pentru ca un barbat sa-i schimbe pansamentul. Ca sa nu mai vorbim ca nu cred ca era la prima ei experienta sexuala".

In plus, Tranulis disociaza calitatea sociala de medic a lui Tranca de cea omeneasca: "Nu cred ca trebuie folosit termenul de «medic» in privinta lui. El era, pur si simplu, barbat. N-a chemat-o acolo in calitate de medic, ci in calitate de barbat. Esti medic la locul de munca. In alte locuri esti barbat sau femeie, pur si simplu".

Tranulis se declara sceptic si in privinta acuzelor fetei, ca Tranca ar fi aruncat-o de la balcon, si inainteaza varianta santajului sentimental. El vorbeste despre o maniera feminina de santaj emotional, care, uneori, e incununata de succes: "Cu aruncatul de pe balcon, iar, ceva-ceva nu se sustine. In primul rand ca este foarte probabil ca fata sa se fi aruncat de pe balcon ca o tentativa de santaj sentimental. Exista fete carora acest tip de santaj chiar le reuseste. Nu cred ca a fost aruncata cu intentie. Pentru mine, o asemenea varianta nu se sustine. Eu cred ca a fost santaj sentimental fundamentat pe slabiciunile comportamentale ale barbatului. Care, desigur, nu are nici o scuza pentru ce s-a intamplat. Si nu leg asta de meseria pe care-o are, ci de faptul ca este pur si simplu barbat. La el, instinctele s-au ridicat deasupra educatiei. Totul vine de la caracter. Omul nu reusea sa-si domine instinctele. E clar ca are o trasatura dizarmonica accentuata. Nu e deloc o persoana care sa se armonizeze cu convenientele societatii in care traieste", a declarat Adrian Tranulis, medic psihiatru.
  • Luiza Lupu
  • ×
    Subiecte în articol: special andreea mocanu tranca