x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Chirurgul Tranca, dat afara din UMF

Chirurgul Tranca, dat afara din UMF

de Roxana Ioana Ancuta    |    20 Feb 2007   •   00:00

Medicul Razvan Tranca a fost suspendat din functia de asistent universitar, printr-o decizie a Senatului UMF "Carol Davila".

Plenul Senatului Universitatii de Medicina si Farmacie "Carol Davila" a decis vineri suspendarea din activitatea didactica a lui Razvan Tranca, pana la decizia finala a instantei. "Chiar daca va fi judecat in stare de libertate, Tranca nu poate relua activitatea cu studentii inainte de pronuntarea unei solutii definitive in cazul sau", a declarat rectorul institutiei de invatamant superior, Florian Popa.

AFACERE MURDARA. Razvan Tranca este angajat ca asistent universitar la UMF "Carol Davila" din 2004, iar la Clinica de chirurgie a Spitalului "Grigore Alexandrescu" lucreaza de zece ani, dupa cum spune seful Sectiei de chirurgie, Conferentiar Dr. Ion Basca, angajat al acestui spital din anul 1974. "Ne trezim cu oameni pe care nu-i cunoastem, nu stim ce ascund, nu stim ce fac in viata lor personala. Comportamentul fiecaruia depinde de educatia pe care a primit-o din familie si nu putem controla noi ceea ce fac subalternii dincolo de poarta spitalului. In fisa postului nu se cere sa avem si grija de moralitatea celui cu care lucram. Este clar faptul ca Tranca s-a bagat intr-o treaba murdara si va plati pentru asta. Mai mult nu pot comenta... este problema personala a acestui nefericit om", a declarat Ion Basca. "Din punct de vedere profesional, pot spune, insa, ca era un medic bun, nu au fost reclamatii din partea pacientilor. Nu eram prieteni, nu faceam parte din cercul lui de prieteni, dar ca om pot spune ca era un tip sociabil", mai spune Basca, negand, totodata, faptul ca Tranca ar fi fost un individ violent. Surse din cadrul spitalului ne-au declarat totusi ca medicul acuzat "este cunoscut ca fiind destul de impulsiv si, din cate am inteles eu, ar fi avut o altercatie chiar cu unul dintre colegii lui, altercatie in urma careia ar fi primit si o sanctiune". "Eu nu pot sustine asa ceva, sunt fel si fel de opinii. Este normal, apar conflicte stupide din orice... Nu-mi aduc aminte sa fi avut sanctiuni majore", comenteaza si medicul Ion Basca aceste informatii. "Ma afecteaza si pe mine aceasta situatie, ca de altfel cred ca pe toti doctorii din aceasta tara, si asta pentru ca unul dintre noi a facut asa ceva. Pur si simplu pentru faptul ca a lucrat la noi, acolo, ma simt murdarit... Este o situatie jenanta. Din punct de vedere profesional, inca nu am luat o decizie, dar, cu siguranta, cariera lui s-a incheiat aici. Nu mai are cum sa continue. Indiferent ce ar fi facut el, este implicat intr-o afacere murdara pe care va trebui sa si-o asume si sa plateasca." S-a spus, de asemenea, ca Basca ar fi chiar nasul de cununie al lui Tranca. "Nu sunt nasul lui Razvan Tranca. In urma cu cinci ani, dupa ce s-a nascut primul lui copil, mi-a propus sa-i botez fetita. Lucru pe care l-am acceptat. Nu vad ce ar fi rau in asta..."

×
Subiecte în articol: special tranca