x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special CNSAS - Voiculescu / Filele "Felix", nepredate

CNSAS - Voiculescu / Filele "Felix", nepredate

de Dana Piciu    |    21 Iun 2006   •   00:00
CNSAS  -  Voiculescu / Filele "Felix", nepredate

Liderul PC, Dan Voiculescu, a primit ieri de la CNSAS decizia ca a facut politie politica, dar si dosarul sau de Securitate, constatand ca din el au fost sustrase declaratiile olografe pe care le-a semnat cu numele de cod "Felix".

Liderul PC, Dan Voiculescu, a primit ieri de la CNSAS decizia ca a facut politie politica, dar si dosarul sau de Securitate, constatand ca din el au fost sustrase declaratiile olografe pe care le-a semnat cu numele de cod "Felix".

Liderul PC, Dan Voiculescu, a anuntat ieri ca din dosarul pe care l-a primit ieri de la CNSAS au fost sustrase declaratiile sale olografe semnate cu numele "Felix", declaratii care demonstrau ca nu a facut politie politica. "Ma intreb cine de la CNSAS a avut interes sa scoata declaratiile mele olografe, care tocmai probau ca eu nu am facut politie politica. L-am cautat pe domnul Secasiu, care nu a putut vorbi la telefon, am sa-l rog pe avocatul meu sa se intoarca acum la CNSAS si sa ceara dosarul integral", a completat Voiculescu. "Traim in democratie si nu admit acest lucru, le-am vazut cu ochii mei acum o saptamana, erau semnate de mine, scrise de mine, recunoscute de mine, mi le asum si nu au absolut nimic comun cu politia politica. Au recunoscut si cei de la CNSAS ca mi le-au aratat si ca exista, dar in dosarul care mi-a fost dat nu mai sunt", a mai spus liderul PC. Dan Voiculescu i-a predat dosarul avocatului sau Sergiu Andon, care il va prezenta, cel mai probabil peste doua zile, opiniei publice, integral, si cu filele pe care inca nu le-a primit. Prezentarea dosarului lui Voiculescu opiniei publice este un demers care se doreste totodata si un avertisment. Si anume ca o hartie oficiala in care scrie negru pe alb ca nu ai fost colaborator al Securitatii poate fi oricand anulata si ca nimeni nu poate fi scutit de astfel de "surprize" din partea CNSAS. Ca urmare, oricare dintre milioanele de romani poate pati ca liderul PC.

A PRIMIT HOTARAREA. Dan Voiculescu a mai anuntat ca a primit comunicarea de la CNSAS, in care se spune ca a facut politie politica. El contesta acest lucru si va depune astazi o contestatie, conform procedurilor legale. Presedintele conservator nu va mai vorbi pe subiectul CNSAS de acum inainte, orice precizare pe acest subiect va fi facuta de avocatul sau Sergiu Andon. "Pe viitor voi discuta doar probleme politice, probleme importante ale tarii", a aratat Dan Voiculescu.

La randul sau, Sergiu Andon, cel care a preluat dosarul fotocopiat al lui Dan Voiculescu de la sediul CNSAS, s-a aratat nedumerit de lipsa acelor file, precizand ca el nu a avut timp sa vada documentele in totalitate. "Din punct de vedere al numerotarii parea complet, dar din punctul de vedere al continutului, nu", a spus Andon. El a mai mentionat ca saptamana trecuta, cand Dan Voiculescu a fost la sediul CNSAS, acesta nu a putut fi asistat de avocat. Andon a mai povestit ca la CNSAS a asteptat o ora pana cand s-a copiat dosarul, dupa care a semnat un proces-verbal si ca a reusit sa-l rasfoiasca "mai putin de un sfert de ora". "Contine circa 80 de pagini, dar nu stiu cate lipsesc, pentru ca lipsa unor pagini a constatat-o Dan Voiculescu, eu nu stiam. In putinul ragaz de rasfoire am vazut adrese de inaintare de la o directie a Securitatii la alta, rapoarte ale lor, birocratie din asta, nu dadusem peste nici un material semnat sau provenind de la Dan Voiculescu. Inteleg ca acele faimoase file semnate de «Felix» lipsesc si ca in ele se vedea ca acel «Felix» nu era impotriva drepturilor omului", a mai precizat avocatul.

CAZUL DOMINIC. In ceea ce priveste cazul "Dominic", Andon a spus ca asteapta reactia CNSAS, iar daca va fi chemat pentru explicatii, se va duce. "Daca legea spune ca ei au voie sa invite un cetatean sa dea relatii despre un caz, o sa ma duc, pentru ca am cu ce sa completez. Eu nu fac afirmatii fara suport, dar nici nu o sa cad in jocul CNSAS-ului de a arata colturi de carte, numai cat vor ei, sa se vada ca se stiu anumite lucruri. Ei sa arate tot ce au si, daca va fi nevoie, voi face si eu completari", a incheiat Andon. Intrebat ieri la sediul CNSAS daca "Dominic" era inauntru, Andon a raspuns: "Eu nu joc pe cald si rece, dar repet: o singura persoana vreau sa nu fie afectata pana se lamuresc lucrurile, domnul Ticu Dumitrescu".

ASUMARE
"Traim in democratie si nu admit acest lucru, le-am vazut cu ochii mei acum o saptamana, erau semnate de mine, scrise de mine, recunoscute de mine, mi le asum si nu au absolut nimic comun cu politia politica" - Dan Voiculescu, presedintele PC

CNSAS: A PRIMIT INTEGRAL DOSARUL IN OCTOMBRIE 2003
Sefa Directiei de investigatie a CNSAS, Germina Nagat, sustine insa ca liderul PC, Dan Voiculescu, a primit integral, in octombrie 2003, dosarul in care apareau propriile sale note semnate cu numele conspirativ "Felix". "Noi nu ii puteam atribui cu certitudine numele conspirativ «Felix». Abia acum am facut legatura intre «Felix» si domnul Dan Voiculescu, iar certitudinea a aparut cand au fost predate noile dosare de la SRI", a aratat Germina Nagat. Ea a sustinut ca in anul 2003 nu s-a putut face legatura intre "Felix" si Voiculescu, iar Colegiul CNSAS nu a putut stabili nici un verdict, pentru ca "nu este permisa nici o confuzie si nici nu se pot face deconspirari pe baza unor simple deductii". Ulterior, CNSAS a revenit, precizand ca i-a predat, in copie, lui Sergiu Andon toate documentele solicitate de Dan Voiculescu, in scris, la data de 13 iunie, neputandu-se imputa Consiliului lipsa unor copii care nu au fost cerute. Ieri dupa-amiaza, Sergiu Andon a depus o contestatie preliminara la CNSAS, pentru ca nu a primit copiile tuturor filelor din dosarul liderului PC.

"FORMATIA MAMBOSIRIA"
Aflat ieri la CNSAS pentru a ridica o copie a dosarului lui Dan Voiculescu, precum si documentele anexate verdictului dat de CNSAS in cazul liderului PC, Sergiu Andon (foto) a sustinut ca verdictul Colegiului CNSAS in cazul Dan Voiculescu "nu este o decizie, este un fel de punct de vedere si nu are o denumire exacta in lege, pentru ca decizia se da dupa 15 zile, respectiv la contestare". "Eu nu ma bag in Mambosiria, in formatia aceea celebra din comuna Cetate, nu ma amestec in regia si in muzica ei, pentru ca nu ma pricep. Ca sa nu se faca de ras, nici domnia-sa sa nu se mai bage in chestiuni juridice", a spus Andon, referindu-se la unele declaratii ale lui Dinescu legate de cazul Voiculescu.

"TARAFUL LUI VOICULESCU"
Mircea Dinescu (foto), membru al Colegiului CNSAS, a raspuns afirmatiilor lui Sergiu Andon, referitoare la taraful Mambosiria, sustinand ca "e clar ca dansul canta in alt taraf decat nea Ghita. Canta la taraful domnului Voiculescu". De asemenea, in legatura cu declaratiile lui Sergio Andon referitoare la "Dominic", Dinescu a sustinut ca "nu poti sa fii si presedinte al Comisiei juridice a politichiei romanesti si dupa aia sa faci in timpul liber manipulari si santaje la adresa unei institutii". "E o mica contradictie. Nu poti sa fii vestala in templu si dupa ora 18:00 iesi pe soseaua de centura", a remarcat Dinescu. "Santajul am impresia ca se poate si pedepsi prin lege", a adaugat Mircea Dinescu.
×