x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Compuneri primite de la elevi

Compuneri primite de la elevi

16 Sep 2006   •   00:00

"In prima zi de scoala a fost interesant, mai ales ca sunt in clasa a V-a la Liceul Pedagogic. Azi nu am facut ore ci doar am primit cartile si am facut cunostinta cu profesorii. Si ne-am cunoscut si noii colegi. Suntem 27. Vreo cinci dintre noi au stat in picioare deoarece lipseau banci. Azi au lipsit doi copii. Luni, ne-a spus diriginta, ca o sa avem patru ore si o sa ne aduca si banci. Azi nu au stiut cati copii suntem. A fost frumos in prima zi de scoala".
Andreea Dinca, clasa a V-a la Liceul Pedagogic din Braila

"In prima zi de scoala era sa inceapa prima zi de greva. Eu cred ca la scoala nimeni nu vrea sa se duca la scoala, dar e spre binele nostru. Asa ca e frumos. Ei ne dau corn siI lapte foarte bune, mai ales laptele. Noi pe banci punem pernite colorate de acasa. Manualele sunt dragute, dar cand ne gandim la vacanta, la desenele animate, ele devin tare plictisitoare. Atunci ne dorim sa fie pauze in loc de lectii. Cred ca doamna invatatoare se straduieste sa ne invete ce e bun pentru noi. Pe mine o sa ma invete pana la urma sa scriu frumos, corect si sa nu mai intarzii dimineata".
Sanziana, clasa a II-a, Liceul Teoretic Gheorghe Sincai, Cluj

"Dupa o binemeritata vacanta, iata ca se deschid din nou portile scolii noastre dragi. Abia asteptam sa-mi revad colegii si invatatoarea, sa vad noile manuale si noile materii. Totusi, daca ar fi dupa mine, as mai fi prelungit vacanta sa-mi ajunga pentru o calatorie in jurul lumii. La scoala putem invata, glumi si distra, dar va trebui sa ne trezim mai devreme, sa ne facem temele, recunosc, doar unele ne dau batai de cap. De astazi, scoala va fi una dintre prioritatile mele zilnice. Vom invata sa citim, sa scriem, sa socotim, sa rezolvam probleme de matematica sau sa rezolvam fractiile puse cu un magnet pe tabla neagra ca noaptea. Acum nu ne vom mai pierde timpul jucandu-ne sau plictisindu-ne. Ne intoarcem la scoala cu ghiozdanul plin de rechizite si cu dorinta de a ne imbogati cunostintele".
Anca Raluca, clasa a IV-a, scoala generala Constantin Brancusi, Cluj-Napoca

"M-am trezit la 07.30 pentru a merge la deschiderea noului an scolar. Cu toata ca in prima zi de scoala a acestui an scolar s-au anuntat miscari de protest din partea cadrelor didactice, la noi in scoala festivitatea de deschidere a avut loc. Intr-un cadru festiv, deosebit de placut elevi, parinti si profesori au fost intamplinati cum se cuvine, celor din clasa I acordandu-li-se o atentie deosebita, ei si-au facut intrarea in viata de scolar trecand pe sub un pod de flori facut de elevii din clasa a V-a. Numai numarul elevilor prezenti a fost mai scazut, probabil din cauza informatiilor aparute in presa. M-am bucurat mult de revederea cu colegii si cu doamna invatatoare, care este foarte buna. Emotii si bucurii au populat intreaga atmosfera, la aceasta ceremonie a fost invitat sI un preot care ne-a adresat tuturor urari de bine si de sanatate. Impreuna am spus "Tatal nostru". Noua directoare a scolii a tinut un discurs despre inceperea noului an scolar , prezentand realizarile si schimbarile aparute in cadrul scolii, precum si planurile si obiectivele pentru noul an"
Ingrid , clasa a III-a, Craiova

×
Subiecte în articol: special scoala clasa