x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Craciun fericit!

Craciun fericit!

22 Dec 2004   •   00:00

Ultimele pregatiri, ultimele zile de post. Emotiile sunt acum din ce in ce mai mari. Mai este atat de putin pana ce Steaua magica ne va vesti Nasterea Pruncului Iisus! Este perioada in care toti simtim, mai mult sau mai putin, cum aripi de inger ne ating sufletul cu adierea lor. La momentul potrivit, sa-L rugam in genunchi, impreuna cu magii, pe Pruncul Iisus sa ne reverse si noua in suflete o picatura din bucuria cea sfanta. In numarul special dedicat Sarbatorii Craciunului, Jurnalul National va ofera o calatorie miraculoasa. Sa ne pregatim cu totii sa primim bucurie in suflet si sa spunem cu credinta "Astazi s-a nascut Iisus!".

Nasterea Domnului sa va fie de folos!

Ultimele pregatiri, ultimele zile de post, emotiile din ce in ce mai mari. Mai e atat de putin pana ce Steaua magica ne va vesti nasterea Pruncului Iisus!
CARMEN ANGHEL

CRACIUN FERICIT!
Copiii, cei mai fericiti, si cei mari, putin mai seriosi, dar plini de acelasi avant, fac ultimele repetitii pentru intampinarea Nasterii Domnului. Maine vor merge cu colinda de Mos Ajun. Dis-de-dimineata, gospodarii vor fi treziti de glasuri cristaline care vor zice "Buna dimineata la Mos Ajun,/ Buna dimineata la Mos Craciun,/ Ne dati, ne dati ori nu ne dati?/ Ne dati, ne dati ori nu ne dati?"

Jurnalul National este astazi Editie Speciala de Craciun.

Cu ocazia Sfintei Sarbatori a Nasterii Domnului, va propunem o calatorie magica. Va puteti ruga alaturi de calugarii de la Manastirea Petru Voda din Neamt, in lumea lor plina de mister si credinta. "Un crestin ortodox se pregateste pentru sarbatoarea Nasterii Domnului ca pentru mantuire. Este permanent treaz, ca intr-o zi de sarbatoare, indiferent ca este bogat sau sarac. A fi crestin inseamna a te rastigni mereu, a spune adevarul si a te mentine pe calea credintei" - cateva ganduri ale parintelui Iustin Diaconu, de la Manastirea Petru Voda din judetul Neamt.

"Steaua sus rasare, ca o taina mare." O calatorie magica la originile obiceiurilor si colindelor de Craciun ale romanilor. Creativitatea extraordinara a poporului roman a dat nastere unor legende deosebite despre Maica Domnului si greutatile prin care a trecut aceasta pana sa Il nasca pe Pruncul Iisus.

Daca nu ati fost niciodata intr-un palat, acum sunteti invitati speciali la Palatul Regal, unde il veti primi pe Mos Craciun alaturi de familia regala, unde veti putea canta colinde alaturi de micutul Rege Mihai sau va veti bucura de Nasterea Domnului in prezenta minunatei Regine Maria. Regina care a fost inainte de toate o mare iubitoare a poporului sau, care nu s-a temut nici o clipa sa ajute bolnavii pe linia frontului.

Scriitori, regizori, actori, preoti, intr-un cuvant oameni deosebiti, va invita sa calcati pragul copilariei lor si sa impodobiti impreuna Pomul de Craciun.

Jurnalul National va ofera ocazia sa petreceti Craciunul alaturi de romanii de pretutindeni, sa aflati cum sa va imbracati anul acesta de sarbatori si ce se purta altadata.

Si o alta surpriza, dar nu cea din urma, Mos Craciun i-a desemnat pe castigatorii concursului "Povestea porcului" si le-a pregatit cadouri surpriza.

Dupa ce veti face aceasta calatorie magica, nu va mai ramane decat sa primiti colindatori.

"De sculati, boieri, cuconi,/ Ca va vin colindatori/ Noaptea pe la cantatori./ Nu va aduc nici un rau,/ Ei v-aduc pe Dumnezeu./ Dumnezeu e mititel/ Mititel/ Si-nfasetel,/ Fasa dalba de bumbac/ Batuta cu diamant/ Si trimisa-n Telegrad/ Telegradul jumatate,/ Rusalimu-a treia parte./ Este-un pat/ Mandru lucrat/ Din noua scanduri de brad;/ Din gealau e geluit,/ Din bardita barduit,/ Din cutit e cutitit./ Da-ntr-nsul ce-i asternut? (…)"

Craciun fericit!
×
Subiecte în articol: craciun special