x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Criza ostaticilor - Tariceanu cere rabdare si prudenta in afirmatii

Criza ostaticilor - Tariceanu cere rabdare si prudenta in afirmatii

12 Apr 2005   •   00:00

Prezent ieri la Braila, premierul Calin Popescu Tariceanu a declarat ca speculatiile privind situatia ziaristilor romani rapiti in Irak sunt extrem de riscante si pot sa deterioreze evolutia demersurilor de eliberare a acestora, motiv pentru care comentariile pe aceasta tema trebuie sa fie prudente si rezervate.

INTERVENTIE. Premierul Calin Popescu Tariceanu face apel la intelegerea mass-media
RISCANT. Premierul a spus ca intelege dorinta presei de a afla cat mai multe informatii, dar a explicat ca experienta altor tari care au trecut prin situatii similare a demonstrat ca in astfel de cazuri speculatiile "sunt extrem de riscante" si pot sa influenteze negativ demersurile de eliberare a celor rapiti. "Acesta este motivul pentru care suntem obligati sa comunicam foarte putine lucruri", a aratat seful Executivului, care a adaugat ca aspectele publicate cu privire la acest caz, uneori "afirmatii facute cu foarte multa siguranta", nu sunt benefice.

"Trebuie foarte multa prudenta si incredere ca lucrurile se vor rezolva", a spus primul-ministru, reafirmand ca in afara de comunicatele care se transmit prin purtatorul de cuvant al celulei de criza nu poate oferi alte detalii.

×
Subiecte în articol: eveniment