x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Cu de-a sila, in pat cu sefii Politiei

Cu de-a sila, in pat cu sefii Politiei

de Veronica Micu    |    05 Feb 2004   •   00:00

Pentru un carnet de sofer, doua tinere din Ialomita au fost nevoite sa satisfaca, zi si noapte, vreme de o saptamana, trei comisari de politie cu functii importante. In apartamentele "conspirative" ale politistilor s-au petrecut orgii sexuale si violente. Acum, politistii nedemni incearca sa musamalizeze cazul si sa cumpere tacerea victimelor.

Cadre din fruntea Inspectoratului Judetean de Politie (IJP) Ialomit a sunt implicate intr-un scandal sexual rasunator. Protagonistii sunt Iulica Militaru, seful Politiei Rutiere judetene, Filip Gheorghe, adjunctul comandantului IJP, si Nicolae Barsan, seful Politiei Tandarei, dar si alti colegi ai acestora. Surorile Mirela si Iuliana Bon, chelnerite la barul Corado din Tandarei, localul preferat al militienilor cu pretentii de politisti, au ajuns "jucariile sexuale" ale comisarilor ialomiteni. Cum se poate transforma un avant hormonal intr-o poveste cu abuzuri, politisti cu musca pe caciula, muscaturi, perversiuni, declaratii disparute din arhivele politiei, temeri negre, spagi de sute de milioane de lei si certificate medico-legale indoielnice veti vedea in cele ce urmeaza. Partidele de sex aranjate de cei trei capi ai Politiei Judetene din Ialomita au inceput sa se consume de la data de 2 decembrie 2003. Fetele care au satisfacut instinctele primare ale aparatorilor legii sunt surori si se numesc Iuliana si, respectiv, Mirela Bon. Ele sunt chelnerite in barul Corado din Tandarei, local vizitat frecvent de politisti din intregul judet. Surse din anturajul celor doua fete ne-au declarat ca toata povestea a inceput din cauza unui permis de conducere pe care Iuliana Bon incerca de mult timp, dar in zadar, sa-l obtina.

Saritor din fire, Nicolae Barsan, seful Politiei din orasul Tandarei si unul dintre clientii localului, le-a aranjat o intalnire cu Iulica Militaru, seful Politiei Rutiere din judet. Desigur, aceasta a avut loc tot in barul Corado. Militaru, sensibilizat de problema Iulianei Bon, dar mai ales de propriile nevoi hormonale, a promis solemn ca o va ajuta pe tanara sa obtina permisul de conducere. Dar nu oricum! Vajnicul paznic al ordinii publice a cerut, ca in schimb, cele doua surori sa presteze pentru el servicii sexuale .Ce-i drept, nu prea avem semnale obiective, conform carora domnisoarele Bon sa fi refuzat intr-o prima faza propunerea lui Militaru, plecand indignate de langa acesta, dupa ce, in prealabil, i-au "mutat " falca cu doua perechi de palme. Ba, dimpotriva, aceleas i surse sustin ca cele doua fete au fost de acord. Oricum, in acel moment, nimeni nu stia la ce se va ajunge.

Sex-gate de Ialomita

"Spectacolul" a inceput intr-o dependinta care ii apartine lui Iulica Militaru, situata pe soseaua care leaga Amara de Slobozia, la 5 km de oras. Alaturi de Militaru, de serviciile fetelor a beneficiat si Filip Gheorghe, adjunctul comandantului IJP Ialomita, chestorul Constantin Matei. Orgia a continuat apoi cateva zile, intr-un apartament din Slobozia, iar echipa politistilor s-a consolidat cu Nicolae Barsan, seful Politiei Tandarei, care, cu acest prilej, s-a eliberat si el de tensiunile sexuale. Situatia incepuse sa ia o turnura foarte neplacuta pentru cele doua tinere. In valtoarea euforiilor bahice si a poftelor carnale dezlantuite, cele trei cadre de nadejde ale IJP au dat frau liber dorintelor animalice, ascunse sub caschetele lor de politisti. Cele doua fete au reclamat ca au fost supuse unui lung sir de perversiuni cu violenta, ale caror efecte s-au prezentat sub forma unor urme de muscaturi, zgarieturi si echimoze de mai mare frumusetea. Fapt pentru care Barsan a decis sa le mai tina sechestrate sub supravegherea sa intima cateva zile, pentru ca urmele lasate pe corpul fetelor sa nu fie remarcate de nimeni.

Declaratia Palmata

Cum era si firesc, in perioada in care fetele erau disparute de acasa, ingrijorarea i-a impins pe parintii acestora exact la ghiseele Politiei Municipale Slobozia, unde cei doi oameni au reclamat disparitia odraslelor. In declaratia data, ei au povestit ceea ce aflasera prin targ. Adica toata tarasenia. Parintii fetelor aflasera de la clientii barului Corado si de la apropiatii tinerelor despre faptul ca politistii plecasera cu ele, precum si scopul in sine. Ofiterul de serviciu de la Compartimentul Judiciar a primit si a inregistrat declarat ia familiei Bon, in care erau dezvaluite dorintele de nepotolit ale "militienilor" cu cele doua surori. Surse foarte credibile din IJP Ialomita ne-au confirmat ca traiectoria reclamatiei depuse oficial a fost una tare ciudata. Initial, chestorul Constantin Matei, seful IJP, a incercat sa palmeze "embrionul " de scandal care se profila la orizontul inspectoratului de politie, dosind declarat ia celor doi parinti. Pentru ca frustrarea reclamantilor, de altfel, justificata pe deplin, este greu de potolit, pasajul in care Bon senior clarifica intentia politistilor cu fetele lui a disparut din declaratie. Mai precis a fost inlocuit cu altul mai cuminte, in care cele trei nume ale comisarilor de vaza ai judet ului au fost omise.

Seful Politiei Municipale, Intermediar

Trebuie precizat ca parintii celor doua surori sunt doi oameni simpli din Tanda rei, chinuiti de frustrarea provocata de incidentul in care au fost implicate fiicele lor, dar si de teama efectului de recul al scandalului care se prefigureaza. Ne-am deplasat la Tanda rei, chiar la barul Corado, unde Iuliana si Mirela lucreaza. Acolo, tatal si mama fetelor ne-au confirmat toata povestea. Bon senior ne-a declarat ca va merge pana in panzele albe cu cei patru politisti, cu toate ca ii este ingrozitor de frica de razbunarea politistilor si a vestitilor tigani din Tandarei, prin care primii si-ar putea regla conturile cu familia Bon. Este stiut faptul ca anumite cadre de politie din Ialomit a au relatii excelente cu bulibasa din zona. Una peste alta, supararea parintilor il vizeaza si pe Marian Bucuroiu, seful Politiei Municipale Slobozia, despre care cei doi oameni ne-au declarat ca a jucat rolul de intermediar intre politistii dezmatati si familia fetelor, a carei tacere au incercat sa o cumpere cu 100 de milioane de lei. In plus, parintii ne-au mai spus ca in blocul in care este apartamentul din Slobozia unde a continuat orgia se afla si apartamentul lui Bucuroiu. Referitor la implicarea sa in toata aceasta poveste, Marian Bucuroiu, seful Polit iei Municipale Slobozia, ne-a facut urmatoarea declarat ie, pe un ton repezit si iritat: "Nu cunosc nimic! La revedere!", dupa care ne-a inchis telefonul.

Iuliana Bon: "Mi-e frica!"

Bon tatal ne-a mai declarat ca principala sa temere este ca fetele sale sa nu pateasca ceva. Riscurile scandalului care va exploda a fa- cut-o pe fiica sa Iuliana Bon (una dintre victime) sa doreasca ca toata aceasta poveste sa ia sfarsit. "Vreau ca totul sa se termine. Politistii implicati au inceput deja sa ma caute si sa ma ameninte pe mine si pe familia mea. Noi nu avem o situatie financiara care sa ne permita sa ne punem cu ei. Mi-e frica sa vorbesc la telefon, de teama sa nu mi-l asculte. Imi pare rau, dar lasati-ma sa ma linistesc. Va marturisesc ca nici noaptea nu mai pot sa dorm, gandindu-ma la ce mi s-a intamplat. Vreau ca tot acest scandal sa ia sfarsit", ne-a declarat speriata mezina familiei Bon.

Soparle si la Medicina Legala

Sectia de Medicina Legala a Spitalului Judetean Ialomit a a fost scena unei alte operatiuni dubiose. Pe 11 decembrie 2003, surorile Mirela si Iuliana Bon s-au prezentat in fata medicului legist. Intarzierea cauzata de sechestrarea lor, dar si de ezitarile provocate de teama despre care am vorbit mai sus nu au impiedicat intru totul disparitia urmelor lasate de "virilii" comisari de politie. Ana Maria Maerean, directoarea sectiei, ne-a declarat ca una dintre cele doua fete, Mirela, prezenta inca echimoze vizibile in regiunea toracala. Maerean ne-a mai spus ca celor doua li s-a facut un examen genital, "care nu a demonstrat nimic". Noi insa am aflat si altele, cum ar fi, de exemplu, ca telefoanele politiei si cele de la sectia de medicina legala s-au inrosit pe 11 decembrie 2003 sau ca Marian Bucuroiu nu a stat deloc cu mainile in san. Sursele noastre din IJP Ialomita ne-au confirmat toate acestea. Pe de alta parte, unii ne-au soptit pe la colturile inspectoratului ca familia Bon ar fi primit totusi 100 de milioane de la "arma sarii" cu uniforma, pentru a nu mai face tam-tam. Daca aceasta informatie s-ar dovedi reala, ea ar demonstra, implicit si fara putinta de tagada, ca cei trei politisti cu functii mari au comis cele prezentate, acum incercand sa ascunda obiectul presupusului santaj. Azi, la Slobozia se afla o echipa a Corpului de Control al Ministerului de Interne. Rezultatul anchetei interne e asteptat cu mare interes.

Alo, Corpul de Control, aude cineva?

Nici unul dintre sefii inspectoratului nu mai este de gasit. Telefoanele mobile sunt inchise de doua zile. In tot acest timp, pe holurile IJP Ialomita se simte o tensiune apasatoare. Functionarii merg grabiti care-ncotro, iar pe la colturi se discuta in soapta. In institutie este cunoscuta de ceva vreme escapada celor trei "aparatori ai legii", controlul devenind doar o chestiune de timp. Exista informatia ca anumiti ofiteri din IJP Ialomit a au devenit vorbareti si coopereaza cu anchetatorii de la Bucuresti.

Linistea de dinaintea furtunii

Am incercat sa stam de vorba cu seful IJP Ialomita, chestorul Constantin Matei, despre acest caz grav, in care sunt implicati politisti cu functii de raspundere in inspectoratul judetean. La prima noastra incercare telefonica, secretara de cabinet ne-a comunicat ca seful ei este intr-o sedinta si nu poate fi deranjat, dar ne-a rugat sa-i lasam numele si numarul de telefon la care ne poate contacta imediat ce Matei va fi disponibil. Zis si facut. Dupa trei ore de asteptare am revenit cu un al doilea telefon. La celalalt capat al firului ne-a raspuns aceeasi functionara, care ne-a spus ca seful ei a iesit demult din sedinta, parasind cladirea inspectoratului. Secretara ne-a comunicat insa ca i-a transmis lui Matei faptul ca l-am cautat si ca dorim un punct de vedere din partea lui. Aceasta i-a inmanat chiar si un biletel cu numele si numarul nostru de telefon, intrebandu-l daca ii poate face legatura cu noi pentru a sta de vorba. Matei insa i-a spus subalternei ca nu este urgent, considerand ca discutia cu ziaristii mai poate astepta. Din informatiile noastre, provenite din randul subordonatilor chestorului Matei, stim ca acesta se fereste ca de foc sa faca vreun comentariu pe marginea acestui caz delicat. La fel si adjunctul sau, comisarul Filip Gheorghe, acuzat ca ar fi abuzat si el de cele doua fete, este de negasit pentru presa.

Infractor in uniforma

Seful Politiei Ialomita are o problema pe care, in acest context, e bine sa o reamintim, mai cu seama ca are si un epilog graitor. SorinGeorgian Matei fiul chestorului IJP Ialomita, Constantin Matei, fost arestat pe 10 iunie 1999, sub acuzatiile de luare de mita si sechestrare de persoane. In acea vreme, Matei jr. activa ca ofiter in Serviciul de Interventii si Actiuni Speciale, iar tatal sau, actualul sef al Politiei ialomitene, ocupa functia de sef al Directie Judiciare din IGP. Potrivit anchetatorilor, Georgian Matei impreuna cu plutonierul de politie Leonard Radu ar fi sechestrat o familie intreaga, careia i-au cerut bani in schimbul eliberarii ei. Victimele au fost "ridicate " de politisti in momentul in care se aflau intr-un Mercedes furat. Magistratii militari au organizat flagrantul, in urma caruia cei doi politisti au fost incatusati. Anul trecut, Sorin Georgian Matei a fost condamnat la cinci ani. Nu a patit nimic. In mod surprinza tor, politistul devenit infractor a fost gratiat de presedintele Iliescu. Motivele invocate au fost clasicele probleme de sanatate.

De la spaima soferilor la spaima chelneritelor

Am cautat sa consemnam punctele de vedere ale celor despre care scriem. In consecinta, ne-am infiintat in biroul lui Iulica Militaru, seful Politiei Rutiere a judetului, personajul central al povestii cu sex, surori si grade de politie. Militaru, vizibil crispat de subiectul pe care il aduceam in discutie, ne-a balmajit urmatoarea declaratie: "Nu e nimic adevarat. Probabil, cineva... Parerea mea este ca cineva nu m-a vrut aici si baga tot felul de zvonuri care sunt neintemeiate, nu sunt relevante. Cineva influent eaza chestia asta si ma pistoneaza. Totul este o inscenare. A cui, nu stiu... Nu vreau sa ma pronunt. Cineva, probabil, le-a invatat pe aceste fete sa faca aceasta sesizare. Eu n-am nici o treaba cu ele. Eu am crezut ca sunt omul fara dusmani. Ascultati-ma ce va spun: de zece ani am fost sef de politie la Slobozia. La mine n-a venit cineva care sa zica: "Ajuta-ma!" si eu sa-i zic: "Pleaca de aici!". Cu mana pe inima va spun ca n-am crezut ca am dusmani".

×