x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Destin consacrat artei

Destin consacrat artei

de Anca Alexe    |    19 Iun 2009   •   00:00
Destin consacrat artei
Sursa foto: /REUTERS

Michael Bolton şi-a tipărit cartea de vizită încă de la sfârşitul anilor 1980. O voce unică, gravă, care mângâie sufletele sensibile şi romantice...



Despre piesele lui Bolton s-ar putea scrie pagini în şir, la fel ca şi despre viaţa interpretului. Prin intermediul Ediţiei de Colecţie dedicată marelui artist, vă invităm să descoperiţi o mică parte a unui destin consacrat artei şi carităţii. O poveste fascinantă despre muzică şi romantism. Cântă "de o viaţă" despre cea mai frumoasă taină a lumii: iubirea.

Eternul îndrăgostit s-a născut la 26 februarie 1953, în Connecticut, numele său real fiind Michael Bolotin. "Sunt fiul lui George şi al Helenei Bolotin. Şi sunt mândru de asta!", scrie artistul pe site-ul personal. "Mai am un frate, pe nume Orrin, şi o soră, Sandra. Şi, cel mai important, sunt tatăl a trei fete - Isa, Holly şi Taryn." La începutul carierei, Bolton a făcut parte din formaţia Blackjack, care a luat fiinţă la iniţiativa artistului.

Piesa "How Am I Supposed to Live Without You", compusă pentru Laura Branigan, a fost cea care i-a adus succesul ca şi compozitor, aceasta ajungând în primele locuri din topurile de specialitate.

PROFESIONIŞTII

Gloria a venit la sfârşitul anilor '80, începutul anilor '90, o dată cu lansarea albumului "Time, Love & Tenderness". "When a Man Loves a Woman", una dintre piesele de rezistenţă ale acestui album, a câştigat Premiul Grammy.

Ulterior, Bolton avea să mai câştige încă un Grammy şi alte şase Premii American Music.

În afara spectacolelor, Bolton a continuat să compună pentru artişti clebri precum Barbra Streisand, Kenny Rogers, Kenny G, Peabo Bryson şi Patti LaBelle. Multe dintre colaborările pe care le-a avut de-a lungul timpului i-au marcat cariera artistică... Michael Bolton l-a adorat pe Frank Sinatra, dedicându-i un album de colecţie cu cele mai consacrate piese. Pasiunea sa pentru operă şi muzica "de negri" s-a fructificat în momentul în care a urcat pe scenă cu Luciano Pavarotti şi a cântat în duet cu Ray Charles.

"Să cânt cu Ray Charles a fost o experienţă ce nu se poate descrie în cuvinte. Iar Pavarotti... m-a făcut să înţeleg cât studiu implică opera. La fel s-a întâmplat şi cu Bob Dylan, mai ales că a fost ani la rând idolul meu. Îmi aduc aminte că pe la 13-14 ani am citit nişte versuri compuse de el şi nu mi-a venit să cred că cineva poate fi atât de sclipitor", a declarat Bolton. Artistul recunoaşte că întotdeauna a simţit nevoia să fie înconjurat de profesionişti.

ACTE DE CARITATE
În afara industriei muzicale, Bolton s-a implicat şi în alte proiecte artistice, dar şi de caritate. A avut câteva roluri în piese de teatru precum "Dune" de Frank Herbert, unde a jucat alături de Sting şi de Kyle MacLachlan. Atras de problemele sociale, Michael Bolton a pus bazele fundaţiei de caritate "Michael Bolton Foundation", prin intermediul căreia a oferit asistenţă şi protecţie femeilor şi copiilor. În paralel cu domeniul artistic, interpretul a luptat împotriva abuzurilor, violenţei şi hărţuirii sexuale. Fundaţia a oferit, de asemenea, peste 3,7 milioane de euro altor fundaţii locale şi naţionale de caritate.

A fost numit preşedinte de onoare al societăţii de prevenire a abuzurilor asupra copiilor, preşedinte naţional al "Societăţii pentru Cercetarea Cancerului" şi membru de onoare al "Parteneriatelor Naţionale pentru Ajutorare" şi al Spitalului pentru Copii "Joe DiMaggio".

4981-94713-botlton_fatacopy.jpg

CD de Colecţie

Ediţia de Colecţie a Jurnalului Naţional va fi însoţită, aşa cum v-am obişnuit de fiecare dată, şi de un CD. Piesele de "colecţie", în număr de 14, reprezintă cele mai frumoase balade, cele mai frumoase piese despre iubire... semnate Michael Bolton. Aşadar, Jurnalul Naţional vă încântă cu melodii de suflet: "Soul Provider", "That's what love is all about", "Once in a lifetime", "Said I Loved You... But I Lied", "Missing you now", "When a Man Loves a Woman", "Now That pI Found You", "The Best of Love", "How Am I Supposed To Live Without You", "Stand up For Love", "Georgia On My Mind", "A Love so Beautiful", "Now Love", "In The Arms Of Love".

"Să cânt cu Ray Charles a fost o experienţă ce nu se poate descrie în cuvinte. Iar Pavarotti... m-a făcut să înţeleg cât studiu implică opera"

"Sunt un tip perfecţionist. Înaintea fiecărui concert verific cu atenţie sunetul, pentru a reda piesele aşa cum au fost înregistrate în studio"

"Mulţi dintre noi am fost dăruiţi din plin cu noroc. Şi mulţi dintre noi cred că a ajuta oamenii mai puţini norocoşi este cel mai bun lucru pe care îl putem face"

Michael Bolton

×
Subiecte în articol: special bolton