x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Dinu Patriciu: Sunt nevinovat

Dinu Patriciu: Sunt nevinovat

12 Apr 2005   •   00:00

Principalul actionar al Grupului Rompetrol a pledat ieri, in fata procurorilor, pentru nevinovatia sa si a managementului companiei.

  • de RADU CRIVAT
  • OPTIMISM. Principalul actionar al Rompetrol paraseste relaxat Parchetul General
    Omul de afaceri Dinu Patriciu a fost audiat ieri vreme de opt ore de catre procurorii Parchetului Inaltei Curti de Casatie si Justitie. In acest timp, acesta a trebuit sa raspunda intrebarilor puse de procurori in dosarul in care este urmarit penal in legatura cu privatizarea Petromidia. La sfarsitul audierilor, Patriciu a explicat presei ca, timp de opt ore, a raspuns la toate acuzatiile care i-au fost aduse o data cu inceperea urmaririi penale si ca a sustinut atat nevinovatia lui, cat si pe cea a angajatilor sai.

    ANCHETA. El a mai spus ca dreptul de a-si folosi pasaportul i-a fost suspendat timp de numai sapte zile incepand cu data declansarii urmaririi penale si a sugerat ca, in momentul de fata, nu s-ar mai pune problema unui consemn la frontiera in cazul lui.

    Patriciu a fost pus sub acuzare, dupa aparitia in revista Romania Mare a unui raport girat de fostul consilier prezidential Ioan Talpes, alaturi de membri ai conducerii grupului Rompetrol - Rafinaria Petromidia. Ministerul Public informa ca dosarul Petromidia priveste, printre altele, neefectuarea unor investitii de 15 milioane de dolari si diminuarea unor taxe catre buget, insumand sute de miliarde de lei.

    VERIFICARI. Procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism, politisti de la Directia de Investigare a Fraudelor si Directia Cercetari Penale din cadrul Politiei Romane si specialisti de la Oficiul National pentru Prevenirea si Combaterea Spalarii Banilor fac verificari sub mai multe aspecte ce tin de derularea activitatii postprivatizare a Petromidia.

    ×
    Subiecte în articol: eveniment