x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Elodia din Neamţ: O tânără e dispărută de două luni. Fostul său soţ e suspectat că a ucis-o

Elodia din Neamţ: O tânără e dispărută de două luni. Fostul său soţ e suspectat că a ucis-o

de Adriana Oprea-Popescu    |    01 Apr 2012   •   15:58
Elodia din Neamţ: O tânără e dispărută de două luni. Fostul său soţ e suspectat că a ucis-o

De doua luni, un baietel de 7 ani se culca si se trezeste din somn dimineata intreband unde e mama sa. Ramona Georgiana Tutuianu avea 24 de ani si a disparut fara urma in seara zilei de 22 ianuarie 2012. Era duminica. Tanara locuia in satul Neagra, comuna Tasca, din judetul Neamt, si lucra ca barman in apropiere, la o pensiune din zona Barajului Bicaz. In acea zi, Ramona si o colega de-a sa, bucatareasa, au fost duse acasa de la serviciu, cu masina, de patronul pensiunii. Pe drum, tanara si-a sunat mama, rugand-o sa puna mancarea la incalzit, pentru ca urmeaza sa ajunga-n curand acasa.

Patronul a lasat-o pe Ramona la capatul unui podet ce traverseaza paraul din sat. De acolo si pana la ea, fata mai avea de mers 300 de metri. Era ora 18:20. Ramona ii spusese mamei ca-i va da un beep cand ajunge langa casa. Acel beep n-a mai venit niciodata.

Data aniversara
De la podet si pana unde locuia Ramona, mai sunt 2-3 minute de mers pe jos. De pe strada principala, paralela cu albia paraului, se intra pe o ulita. Ce i s-ar fi putut intampla fetei pe acest drum? Nimeni nu a vazut si nu a auzit nimic, prin urmare, cel mai probabil, fata a urcat de bunavoie in masina cuiva cunoscut. Insa o anuntase pe mama ca vine, o pusese sa incalzeasca si mancarea, iar acasa o astepta baietelul sau, George, de care Ramona era foarte atasata. Cum s-ar fi putut abate de la drum? Cine ar fi convins-o? A doua zi, pe 23 ianuarie, era aniversarea casniciei sale. Mariajul nu mai exista, dar semnificatia datei ramasese.

Cand l-a cunoscut pe Costel Tutuianu (27 ani), Ramona avea 18 ani si un copil mic provenit dintr-o relatie anterioara. Pe 23 ianuarie 2009, cei doi s-au casatorit. Apoi, din munca lor si cu banii trimisi de rudele aflate la munca prin Italia, au inceput sa-si construiasca o casa in sat. Mare, cu etaj. A ramas neterminata, mariajul lor s-a consumat inainte de a pune tencuiala. S-au despartit in iunie 2011, iar Ramona si baietelul s-au mutat la parintii sai. Costel avea, inca din 2010, o relatie cu L., o minora ce abia implinise atunci 14 ani. Divortul insa tot el l-a bagat, iar pe 22 noiembrie casatoria “se desface prin acordul partilor. Parata reia numele anterior casatoriei'. Ramona n-a mai apucat sa-si schimbe numele din buletin...

Discutii pe casa
Ea anuntase ca, dupa ce va primi de la Judecatoria Bicaz decizia divortului, va introduce actiunea de partaj. Era casa, in care bagasera bani multi. Costel ii oferise 100 de milioane de lei vechi ca sa renunte la pretentii. Ea voia insa 700 de milioane.

Acesta era subiectul lor de discutie cand se mai intalneau prin sat sau la pensiunea unde si Costel fusese angajat. Era mecanic, si vara conducea ambarcatiunile cu turisti pe lac. Din noiembrie anul trecut intrase in somaj, insa mai trecea pe acolo, patronul il stia om muncitor, ii mai dadea treburi de facut si-l platea. Dupa ce a Ramona a disparut, nici Costel n-a mai calcat pe la pensiune.

Indicii incriminatoare
Parintii i-au reclamat disparitia la Politie pe 24 ianuarie 2012. Duminica seara, si mama, si patronul pensiunii au sunat-o pe fata pana spre miezul noptii, cand acumulatorul telefonului s-a descarcat. Desi mobilul Ramonei a fost detectat ca fiind in zona, el n-a putut fi localizat cu precizie de anchetatori. Politistii au alcatuit un cerc de suspecti, insa dintre toti, doar fostul sot al Ramonei a picat testul poligraf la intrebarile relevante cauzei. In plus, el nu poate justifica ce a facut in ziua disparitiei, intre orele 18:40 si 19:20, adica exact in perioada in care tanara a disparut. A devenit rapid suspectul principal in acest caz, iar criminalistii i-au perchezitionat masina (o Dacie papuc) si casa, de unde au fost ridicate obiecte de imbracaminte. La ambele perchezitii s-au gasit urme biologice care au fost trimise, pentru a fi expertizate, la Institutul de Criminalistica al IGPR.

Intrucat din cercetarile efectuate de politisti a rezultat ca disparitia tinerei s-a produs in imprejurari suspecte, existand suspiciuni de omor, pe 2 februarie 2012 cazul a fost preluat de Parchetul de pe langa Tribunalul Neamt, care a inceput urmarirea penala.

Pentru ca imediat dupa disparitia Ramonei in zona au fost ninsori si inghet, abia pe 21 martie au inceput cautarile pentru gasirea cadavrului tinerei. Jandarmi, politisti si pompieri au periat zonele impadurite si abrupte de langa Barajul Bicaz, iar cautarile in lacul de acumulare, cu scafandrii, vor putea incepe abia dupa ce apa se dezgheata.

Pe 28 martie, George, baietelul Ramonei Tutuianu, a implinit 7 ani. A fost prima aniversare fara mama sa.

(N.A. – Contactat de Jurnalul National, Costel Tutuianu a declarat, prin avocatul care-l reprezinta, ca nu doreste sa faca nici un comentariu pe marginea acestui caz.)

Prietenii ii spuneau “Puiu'. Ramona are 1,65 m inaltime, parul castaniu cu suvite, ochii caprui. Ca semn particular, prezinta un tatuaj in zona lombara.

×