x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Eurojet-ul lui Patriciu a operat pe terminalul Ţiriac

Eurojet-ul lui Patriciu a operat pe terminalul Ţiriac

de Elena Stan    |    28 Apr 2009   •   00:00

"Compania aeriană Eurojet nu mai aparţine grupului Rompetrol. Aceasta a fost vândută acum ceva timp firmei Fairwind Aircraft", ne-a explicat Bogdan Urzică, reprezentantul Rompetrol.



Acesta a omis să ne informeze că firma care a achiziţionat Eurojet este patronată tot de Dinu Patriciu, cel care deţine şi grupul Rompetrol. Din cauza crizei economice şi a datoriilor de circa 800 de milioane de dolari pe care le are Rompetrol către diferite bănci, gruparea a trecut la vânzarea activelor non-core (activelor secundare), printre care şi Eurojet.

Într-un interviu acordat unui cotidian naţional, Patriciu spune că a achiziţionat compania aeriană Eurojet, prin intermediul Fairwind Aircraft, de dragul afacerilor. "Nu am cum să-mi las un copil să moară. Dacă Rompetrol nu-l mai voia, l-am luat eu. Valoarea tranzacţiei nu a fost semnificativă, pentru că nici compania nu este semnificativă.

Şi, între timp, am introdus-o într-un grup mai mare. Am cumpărat o societate de brokeraj la Londra care se va ocupa şi de dezvoltarea comercială a Eurojet", declara Patriciu. "Cursa privată care a adus Lumină Sfântă de la Ierusalim a operat pe terminalul Ţiriac", ne-a declarat Valentin Iordache, purtătorul de cuvânt al Aeroportului Internaţional Henri Coandă Otopeni. "Autoritatea Aeronautică Civilă Română a auto-rizat compania Eurojet România SA să efectueze în data de 18.04.2009 un zbor special de transport bunuri periculoase, respectiv o lampă cu flacără simbolică.

Zborul a fost aprobat în conformitate cu prevederile documentelor ICAO 9284-AN/905 şi 9481-AN/928 şi ale reglementarii IATA DGR, descrise în prevederile speciale «Special Provisions A 224». Pentru a autoriza efectuarea acestui zbor special, AACR nu a perceput nici un tarif", ne-a declarat Adrian Vasilache, Director General al Autorităţii.

×
Subiecte în articol: special