x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special EVENIMENT/Stirile zilei - 28 august 2004

EVENIMENT/Stirile zilei - 28 august 2004

28 Aug 2004   •   00:00

Initiativa - Echipamente medicale pentru imobilizatii la pat, la preturi modice

Familiile imobilizatilor la pat vor putea inchiria materiale si echipamente medicale la preturi modice. Initiativa apartine Mitropoliei Moldovei si Bucovinei, iar medioteca - centrul de inchiriere - functioneaza in Targu Cucu, in curtea Bisericii "Sf. Pantelimon". Centrul inchiriaza, printre altele, carucioare, cadre de mers, bastoane, carje, saltele antiscara, biciclete medicinale si aparate aerosoli. De exemplu, un cadru de mers poate fi inchiriat pentru 10.000 de lei pe zi. In acest moment, in Iasi, familiile celor imobilizati la pat nu au magazin specializat de unde sa cumpere materiale si echipamente medicale. (Mirela Cimpoi)

Iasi - Escroace cautate de politie

Politistii ieseni cauta doua femei care au intrat in apartamentele unor pensionari, sub pretextul ca vand detergent ieftin, si au furat in total 21,6 milioane de lei. Victimele au depus plangere la politie si au dat semnalmentele femeilor. "Atragem atentia varstnicilor, in mod special, pentru ca in acest caz toate victimele aveau peste 70 de ani, sa aiba grija cui deschid usa, pentru ca pot deveni tinte ale infractorilor", a declarat comisarul-sef Ioan Bodia, ofiter de presa al IJP Iasi.

Braila - Dosar penal pentru un Mercedes

Politistii de frontiera braileni au depistat in orasul Braila un autoturism furat din strainatate, a carui valoare depaseste 900 de milioane lei. Oamenii legii aveau informatia ca o femeie intentioneaza sa scoata din Romania un Mercedes CLK furat din Italia. Politistii s-au mascat in cumparatori de buna credinta si au reusit sa o prinda pe Ilinca B., (24 de ani). Din verificari a reiesit ca actele masinii sunt falsificate. Politistii au confiscat masina, iar Ilinca s-a ales cu dosar penal. (Eduard Pascu)

IasI - Cainii comunitari, hraniti de Primarie

Municipalitatea va aloca din bugetul local cate 7.500 lei pentru hrana zilnica a fiecarui maidanez adus in noul padoc din comuna Miroslava. Prevederea apare in contractul de colaborare pe care Primaria ieseana l-ar putea incheia cu o asociatie privata pentru protectia animalelor. Potrivit contractului, societatea Salubris va pune la dispozitia asociatiei mijloacele necesare pentru prinderea maidanezilor si pentru intretinerea acestora. "Voluntarii asociatiei vor avea grija de cainii vagabonzi, ceea ce va inlatura suspiciunile ca patrupedele ar fi maltratate", a declarat Gheorghe Nichita, primarul Iasiului. (Mirela Cimpoi)

Bucuresti - Masini incendiate in Pantelimon

Pompierii si politistii bucuresteni cauta o banda de incendiatori de masini. Ieri dimineata, in jurul orei 4:20, Sectia 9 Politie a fost sesizata ca persoane necunoscute au dat foc unei Lancia Thema, parcata pe Strada Cernauti. Focul s-a extins, cuprinzand si o Dacie. Pompierii militari au ajuns in scurt timp la fata locului, reusind sa potoleasca focul. Prima masina a ars aproape in intregime, in timp ce a doua a fost distrusa in proportie de 60%. Ancheta continua pentru identificarea incendiatorilor. (Ion Alexandru)

Constanta - Iaht esuat pe Dunare

Ieri-dimineata, politistii de frontiera constanteni au salvat doi cetateni germani aflati intr-un iaht esuat pe Dunare. Cu o seara inainte, iahtul parasise senalul navigabil si se proptise pe un banc de nisip. Semnalul de ajutor a fost preluat de politistii de frontiera, care s-au deplasat cu o salupa pentru a acorda primul ajutor. Atat femeia, cat si copilul acesteia, in varsta de 17 ani, nu au necesitat asistenta medicala. Dimineata, politistii au repus vasul in portiunea navigabila, iar cei doi nemti si-au continuat calatoria de agrement. (Eduard Pascu)

Slatina - Restaurantul Hotelului Parc, inchis de Directia de Sanatate Publica

Directia de Sanatate Publica Olt a suspendat temporar activitatea restaurantului Hotelului Parc din Slatina si a aplicat amenzi totalizand 84 de milioane de lei, dupa ce, la 14 august, zeci de persoane prezente la o masa festiva s-au imbolnavit din cauza consumului de alimente alterate, transmite Rompres. Activitatea unitatii va fi suspendata pana la remedierea deficientelor. Cu aproape doua saptamani in urma, 63 de persoane au suferit diferite forme de toxiinfectie alimentara, 24 dintre acestea fiind internate in Spitalul Municipal Slatina. Analizele de laborator au relevat faptul ca una dintre persoanele care au pregatit masa este purtatoare de Salmonella.

La bani maruntI - Comisia Europeana va face investigatii in legatura cu contractul EADS

Comisia Europeana doreste sa se asigure de legalitatea contractului de securizare a frontierelor acordat de Guvernul roman companiei European Aeronautic Defence and Space (EADS), transmite AFP. Potrivit agentiei, Executivul european va solicita sa cunoasca in amanunt clauzele din legislatia romana care permit Guvernului sa nu scoata la licitatie anumite contracte, daca in joc sunt consideratiuni de securitate si aparare. "Stim ca astfel de clauze exista, dar dorim cateva clarificari", a anuntat un purtator de cuvant al forului de la Bruxelles. In plus, Comisia vrea sa se asigure ca nici un euro din fonduri PHARE nu este folosit in acest contract. (Irina Cristea)
×
Subiecte în articol: eveniment poliţiştii