x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special EVENIMENT/Stirile zilei - 30 august 2004

EVENIMENT/Stirile zilei - 30 august 2004

30 Aug 2004   •   00:00

Craiova - Amenintare cu bomba

Recunoscut ca un local frecventat de politisti, Hanul "Craiovita Noua" din Banie a fost tinta a doua amenintari cu bomba. Ambele au venit telefonic, la interval de cateva minute, cu o jumatate de ora inainte de miezul noptii de sambata spre duminica. Un barbat inca neidentificat a telefonat la centrala politiei doljene, anuntand amplasarea a doua bombe in Hanul "Craiovita Noua". Localul a fost rapid impanzit de specialisti ai SRI, dar si de pirotehnisti. Cautarile acestora s-au dovedit a fi insa zadarnice, in restaurant nefiind descoperit nici un fel de dispozitiv exploziv. Comisarul-sef Constantin Dobrescu, adjunct al comandantului IPJ Dolj, declara ca cercetarile continua in vederea identificarii autorului telefoanelor anonime. (Cristian Vasilcoiu)

Decizie SUA - Nazist roman, fara cetatenie

Un tribunal federal a decis ridicarea cetateniei americane a unui barbat de origine germana, nascut in Romania si acuzat ca ar fi fost gardian la tabara nazista de concentrare de la Sachsenhausen, din apropiere de Berlin. Joseph Wittje, acum in varsta de 84 de ani, care locuia in apropiere de Chicago, a fost acuzat de Departamentul de Stat ca si-ar ascunde trecutul de membru in batalionul care a pazit tabara de concentrare unde mii de persoane au murit prin infometare, spanzurare, gazare sau in cursul experimentelor medicale. SUA au informatii ca Wittje, zidar de meserie, a activat in armata romana din februarie 1942 pana in iulie 1943 si a fost membru al unei organizatii a partidului nazist, Waffen SS, care era insarcinata cu paza taberelor de concentrare. (Ana Ilie)

Justitie - Cazul FNI, in impas

Cazul prabusirii Fondului National de Investitii este in impas pentru ca procurorii vor fi nevoiti sa prezinte tuturor pagubitilor rezultatul expertizei finaciare. Parchetele curtilor de apel din intreaga tara au fost delegate sa le citeze pe cele peste 260.000 de persoane, care s-au constituit parti civile. De exemplu, Parchetul Curtii de Apel Oradea va face un efort financiar de 180 de milioane de lei pentru a cita 18.000 de pagubiti, iar Parchetul Brasov va trebui sa cheme 23.000 de persoane. (Miruna Pasa)

LOTO 6 din 49 - A fost report

Premiul de la prima categorie a jocului loto "6 din 49" de aseara, in valoare de 4.012.555.200 lei, a fost reportat pentru urmatoarea tragere de saptamana viitoare. Numerele la aceasta categorie au fost: 40, 32, 23, 30, 49, 1. La categoria a II-a, 8 persoane au luat 313.480.875 lei, iar la a III-a, 510 de jucatori au intrat in posesia a 6.884.285 lei. La tragerea "Noroc", varianta castigatoare a fost: 6, 2, 3, 6, 3, 8, 0, insa premiul de la prima categorie a fost reportat. La a II-a categorie, un singur participant a castigat 320.283.900 lei.

Final - Se incheie strangerea de ajutoare pentru orfanii din Tighina

Actiunea de strangere a ajutoarelor pentru copiii orfani de la Tighina se va incheia marti, la data de 31 august. Cortul unde s-au primit ajutoare a fost instalat in fata Salii Palatului din Bucuresti, la initiativa Jurnalul National, Ziua, Romanian Global News, Liga Romanilor de Pretutindeni si Civic Media. Pe parcursul celor aproape doua saptamani, cat a durat actiunea, romanii au donat diverse articole de imbracaminte si incaltaminte, carti si alimente neperisabile. Organizatorii actiunii vor tine maine, la ora 12:00, o conferinta de presa pentru a anunta ce si cat s-a strans in cortul de la Sala Palatului, dar si cum si cand vor ajunge donatiile la copiii orfani de la internatul din Tighina. Problema transnistreana este in continuare in atentia comunitatii internationale, iar presedintele rus, Vladimir Putin, o va aborda la intalnirea informala de maine, de la Soci, cu presedintele francez, Jacques Chirac, si cancelarul german, Gerhard Schroder. (Ana Ilie)

×
Subiecte în articol: eveniment